siacho73 Opublikowano 15 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 Tuby dotarły,wszystkie cztery.Pełna profeska,szybko,ładnie i dokładnie. PozdrawiamSylwek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwypike Opublikowano 15 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 Tuby dotarły,wszystkie cztery.Pełna profeska,szybko,ładnie i dokładnie. PozdrawiamSylwekTo się bardzo cieszę Szybciej napisałeś o dotarciu tub niż zdołałem wkleić zdjęcia i wysłać info na priva. Ostatnio troszkę zarobiony jestem W realu ciekawiej wyglądają: 215cm - 90mm i 3x205cm - 90mm. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
giaur27 Opublikowano 16 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 Witam. Tuby wyglądają świetnie- ciekawy wątek.Mam kilka pytań, ale to na priv. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 siwy czemu się nie chwalisz moją microtubka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwypike Opublikowano 18 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Bo przypomniałem sobie o zdjęciach po jej spakowaniu Fajne maleństwo wyszło. To była miła odskocznia przy robieniu długich pod jednoskłady. Sam 2 razy zapomniałem wzoru gdzie góra a gdzie dół więc dostałeś dodatkową nakładkę w kolorze brązowym. Pozdrawiam serdecznie i mam nadzieję że wszystko pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 na razie nie pasuje bo coś się poczta ociąga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 poprawka. wlasnie przyszla... Kawał tubki jeszcze tylko pokrowiem na patyszka i bedzie gites Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwypike Opublikowano 19 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Proszę bardzo. Tylko z tym "kawał tubki " to przesadziłeś. Ta którą zrobiłem dla Ciebie była najmniejszą jaką wykonałem do tej pory. Największa miała 245cm długości , 90mm średnicy więc Twoja weszłaby do środka i zostałoby jeszcze na kijek A co do poczty to ogólna załamka. Nie można u nich uzyskać żadnych informacji gdzie się aktualnie znajduje przesyłka, o innych cudach nie wspomnę. Nie będę się na ich temat rozpisywał bo na samą myśl ciśnienie mi skacze.Jutro kilka fotek tuby którą właśnie ukończyłem. W realu śliczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwypike Opublikowano 20 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Przy krótkim dniu z trzema córkami czas na wykończenia jest dopiero w nocy więc zdjęcia nie są najlepszej jakości. Tuba w tej kolorystyce wyglądała jednak naprawdę bardzo ładnie. Napisałem wyglądała gdyż od rana w drodze. Brązowa codura , beżowe skórki i czarne wypełnienie w wycięciu loga pstrąga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joah12345 Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Fajne zestawienie kolorków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwypike Opublikowano 5 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 Dzięki Dużo tub w takiej kolorystyce będzie teraz gościło w tym wątku. Wykończenia tub w przedziale długości 115-223 cm dla Konrada z NORTHRODS.Pozdrawiam 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 5 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 Piękne Darku.Czym trawiony napis na skórce ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 5 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 Gustowne tubusie. Gratuluję kunsztu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 5 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 Konkretne wykonanie,juz mowilem wczesniej.Jak tylko dogadam nowy kij,moze Blassa,moze Monstera,to zaraz dam znac.Wezme dwie, jedna pod mojego Cts a,drugi pod ten nowy.Zaszaleje,poprosze ze znaczkiem bolka ,he he. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 5 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 Darku, kolorystyka kapitalna. I ja taką zamówię, jak już dorobię się kolejnego jednoskładu. Dołączam się jednak do pytania Karola Krause. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 5 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 Mówił mi niedawno znawca tematu, że tuby Darka są r-e-w-e-l-a-c-y-j-n-e. Zarówno pod względem wyglądu, jakości wykonania, materiałów jak i ceny. Chyba też się skuszę na wiosnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwypike Opublikowano 5 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 Dzięki serdeczne drodzy koledzy Skórki laserowo wypalał Konrad. Sam byłem w szoku jak je zobaczyłem po raz pierwszy. Pięknie widać wszelkie detale i najładniej logo wyszło na tych beżach. Powstało więc takie zestawienie kolorystyczne. Podobny efekt był na tubie dla Kuby @gucioluky i bardzo mi się podobało takie połączenie kolorów. Troszkę poprawiłem szatę graficzną tub i efekt co nie co widoczny na zdjęciach. W realu bardzo ładnie się prezentują. Wewnątrz oczywiście Alicante a gąbki będą tylko okazyjnie i to w tubach dla wieloskładów. Dla tub pod jednoskłady środek będzie tylko w Alicante. W motywie z wyciętą rybką i wypełnieniem można wykonać dowolne połączenie kolorów : inna codura na trzonie , inna skóra i inne wypełnienie z codury. Możliwości sporo. Oczywiście możliwa jest opcja z naszytą rybką w wybranym przez siebie kolorze. Przez kilka lat prób oraz, a może przede wszystkim wskazówkom i wsparciem ze strony kolegów z forum udało mi się dojść do punktu kiedy jestem zadowolony z ich wyglądu. Nie oznacza to ,że na tym koniec - będą mam nadzieję nowości. Chciałbym wprowadzić dodatkowe średnice i tuby zamykane na zamek. Co do materiałów to zostanę przy codurach i Alicante, nici specjalne do skór są nie do przerwania więc tak zostanie. Jestem pewien tych składowych więc tuby mają roczną gwarancję na materiały. Jeśli coś się rozejdzie to naciągam nowy materiał. Tradycyjnie szczegóły dotyczące indywidualnych projektów, zamówień lub wskazówek czy też uwag można kierować na priva i/lub w wątku. Ze swojej strony jeszcze raz :Dziękuję za wsparcie i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Dodam tylko, że mam kilka tub od Darka i dzięki nim zaoszczędziłem sporo kasy, gdybym ich nie miał to już kilka wędek poszło by na opał a tak łowię nimi dalej Do tego tuby chronią złącza bo nie dostaje się tam piasek itd. wędki dłużej wyglądają jak nowe, kiedyś nie przykładałem uwagi do bezpieczeństwa sprzętu podczas podróży teraz nie jadę jak wędka jest poza tubą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zander Hunter Opublikowano 7 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 Kuba mam podobnie,moje jednoskłady lataja tylko w tubie od Darka.Nie wyobrażam sobie pakowania pod sufit furkii wpychania tam moich phenixów bez tuby.A w tym roku już z dwa razy bym płakał gdyby nie ochronka.ZH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwypike Opublikowano 7 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 Chyba każdy wędkarz miewał problemy z zapakowaniem sprzętu w samochodzie. Trzy lata temu córka złamała mi kijek klapą bagażnika. Nie zdążyłem się odezwać i oberwałem od żony stwierdzeniem ,że to moja wina bo luzem wędek nie powinienem wozić. Od tamtego momentu wędki są w tubach i niech moje kobiety robią co chcą i tobołki pakują jak chcą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 7 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 A mnie niestety te super tuby nie przypadły do gusu. Extra robota, ale za dużo miejsca zajmują. Zaznaczam, że u mnie grubsze jednoskłady goszczą. 15-20LB. Zamówiłem u kolegi z forum pokrowce z miejscem na młynek w pokrowcu i to mi pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwypike Opublikowano 8 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 Tuba pod jednoskład musi mieć swoje wymiary ze względu na wymiary wędki. Dlatego dla mnie jedynym rozwiązaniem jest wieloskład. Przy pięcio-osobowej rodzinie dłuższa tuba nie weszłaby mi do auta. Twoje tuby Andrzeju z tego co pamiętam miały 217cm długości, a robiłem prawie 240cm. To musi być kawał tuby. Cieszę się że znalazłeś właściwe dla siebie rozwiązania. O to chodzi w wędkarstwie by dawało radość , a nie irytowało jeszcze przed wyjazdem z domu z różnych powodów. Cieszę się że dzięki temu forum każdy może znaleźć coś dla siebie i podzielić się swoimi opiniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 13 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 Jak miło sobie zrobić niespodziankę przez odkrycie takiego super wątku. To, że dopiero teraz świadczy jedynie o tym, jak rozbudowało się Forum JB. Będę molestował po nowym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwypike Opublikowano 16 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 (edytowane) Nie ma problemu Robercie. Sam ostatnio jestem zapracowany i nie mam czasu na internet. Jak już jednak znajdę odrobinę czasu, to sam odkrywam ciekawe zakamarki tego forum. Pozdrawiam serdecznieJedna z wielu jakie ostatnio wyjechały z pracowni. 210cmx90mm Edytowane 16 Grudnia 2013 przez siwypike Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwypike Opublikowano 22 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 Sezon pstrągowo-trociowy tuż tuż. Trzeba szykować ochraniacze na kije. I coś specjalnego dla Karola 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi