Jankoś Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 Moim zdaniem bonito nie specjalnie nadaje się na pstrąga ma bardzo szeroki ster i stawia spory opór w nurcie kij do 18g wygina w pół,może do łowienia z prądem ale to nie ta pora roku,w zeszłym sezonie sporo łowiłem pstrągi na woblery i bonito zakładałem nie raz w zawady bo tani ale brań było mało po zmianie przynęty często miałem branie pstrągala.Na tą pore roku bez konkuręcyjne są gumy,dzigi i woblery z drobniejszą migotliwą akcja bo prowadzimy głownie przynęte pod prąd ale to też zależy od łowiska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobek Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 Bez prywatnych wycieczek, zwłaszcza w takim tonieSwoją drogą to jak ja uważam że coś jest słabą przynętą to jej nie kupuję.A pstrągi zimą raczej szukają spokojniejszej wody i agresywniejszych przynęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 ...pstrągi zimą raczej szukają spokojniejszej wody i agresywniejszych przynęt.Zgadzam się w pełni.... aż do literki i później już niekoniecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 Po tym i to już w późniejszym czasie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 Tak zgadza się, latem dla mnie mocniej pracujące, mocno lusterkujące itp. też wydają się lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadget Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 w zimę Mepps, wiosna Mepps, lato Mepps. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 w zimę Mepps, wiosna Mepps, lato Mepps. Nuuuda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 w zimę Mepps, wiosna Mepps, lato Mepps. Nuuuda Pewnie, że nuuuda, ja o tej porze roku, stosuję metodę, którą nazwałem, przepływanka woblerowa. Polega na stosowaniu pływających wobków głęboko schodzących. rzucam takiego pod drugi brzeg i pozwalam mu spływać co jakiś czas pociągając energicznie i puszczając, pociągnięcia nie powinny być dłuższe niż 50cm. Wobek zanurza się energicznie na 30 - 40 cm i po puszczeniu cofa się do powierzchni. Pstrągi potrafią wychodzić do tak prowadzonego wabika pionowo z dołu. Oczywiście, nie zawsze to się sprawdza, wiadomo trzeba kombinować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 ..tzw. głęboki dryf...amen...Ostatnio rzeźbię tak Minnowem 7 SDR na przemian z wobem Daro M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 ..tzw. głęboki dryf...amen...Ostatnio rzeźbię tak Minnowem 7 SDR na przemian z wobem Daro M. AMEN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 Oj tam zaraz amen, @Gadget dobrze gada, zapomniał tylko dodać o dendrobenie jesienią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 Oj tam zaraz amen, @Gadget dobrze gada, zapomniał tylko dodać o dendrobenie jesienią Niby tak jednak nie bierzemy pod uwagę jednej, chyba istotnej sprawy. @Gadget, nawija z Mediolanu, może tam tylko mepps, mepps i jeszcze raz mepps. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadget Opublikowano 31 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 Mediolan Północy- (niem. Allenstein ?/i, dawniej hist. pol. Holstin, łac. Holsten[3], prus. Alnāsteini) – największe miasto i stolica województwa warmińsko-mazurskiego, siedziba władz ziemskiego powiatu olsztyńskiego, kurii archidiecezji warmińskiej i luterańskiej diecezji mazurskiej. Główny ośrodek gospodarczy, edukacyjny i kulturowy, siedziba władz i instytucji regionu, a także drogowy.Whilow w Sezonie mieli tylko dendrobene 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 31 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 Idź do Guljusa, tam mają też gnojaczki, pęczek jest skuteczniejszy niż jeden duży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 5 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 Dobry wieczor,Z pewna niesmialoscia pojawiam sie w tym watku.Bo pstragarz ze mnie zaden Lodu u mnie nie ma, wiec kleni nie polapie A na brzany na spining to jednak za zimno... Pojechalem wiec na pstragi. Szpiegu mnie namowil To byl moj drugi raz w zyciu na pstragach. Pierwszy pare lat temu z Mistrzem Lipinskim Warunki ciezkie - nie obylo sie bez ssania przelotek Jak ruszalem w teren bylo - 5. Pierwsze branie mnie tak zaskoczylo, ze wogole nie zacialem Ryba sie pobujala i spadla z twistera na 7 g glowce.No ale skoro sie da, to sie da.Nastepna miejscowka i jest pierwsza ryba - na woblerek 6 cm.Potem druga, i ciut wieksza a zdecydowanie grubsza (chyba dlatego ze odzywia sie liscmi - jak widac na foto). . Pojechalem potestowac i poogladac w wodzie wahadlowki od Igora, spedzic dzien nad rzeka. A zlapalem kilka pstragow w kropki.Ale pstragaz ze mnie zaden.Czekam na brzany... Wszystkie ryby na G.Loomis custom by Zbyszek @Yglo. Linka 15 lb i przypon z FC. Kolowrotek Daiwa 2500. Pozdrawiam prawdziwych Pstragazy Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 5 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 dobra to teraz czekam na ryby z morza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 5 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 dobra to teraz czekam na ryby z morza Nie bedzie kiedy. Za 6 tygodni zaczynam sumy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 5 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 dziekuje Guzu za pozdrowienia .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manonegra13 Opublikowano 5 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 Gratuluję pierwszych w tym roku rybek z rzeczki i tak na marginesie to ładny odcinek wody znalazłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 5 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 gratulacje Daniel! Pojedź jeszcze ze dwa razy i się zarazisz! a pstrągów masz tam dosyć sporo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 5 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 Noo Guzu to ja się czuję jakby to była w połowie moja ryba,haha Ten z drugiej fotki przepiękny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CLAUDIO Opublikowano 5 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 Piekne rybki Gratulacje !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luksaj Opublikowano 5 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 O proszę szybko zacząłeś sezon i z pięknym początkiem .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 5 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 Daniel piękne pstrągale połapałes.Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 5 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 Jeszcze z dwie wyprawy i po Guziku.. zarazi się kropami na 100% A tak serio, gratulacje. U nas -20 a Ty takie zdjęcia zamieszczasz ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi