Skocz do zawartości

Pstragi 2012

Baloo

Rekomendowane odpowiedzi

Moim zdaniem bonito nie specjalnie nadaje się na pstrąga ma bardzo szeroki ster i stawia spory opór w nurcie kij do 18g wygina w pół,może do łowienia z prądem ale to nie ta pora roku,w zeszłym sezonie sporo łowiłem pstrągi na woblery i bonito zakładałem nie raz w zawady bo tani ale brań było mało po zmianie przynęty często miałem branie pstrągala.Na tą pore roku bez konkuręcyjne są gumy,dzigi i woblery z drobniejszą migotliwą akcja bo prowadzimy głownie przynęte pod prąd ale to też zależy od łowiska.

w zimę Mepps, wiosna Mepps, lato Mepps. :mellow:

Nuuuda

:mellow:

Pewnie, że nuuuda, ja o tej porze roku, stosuję metodę, którą nazwałem, przepływanka woblerowa. Polega na stosowaniu pływających wobków głęboko schodzących. rzucam takiego pod drugi brzeg i pozwalam mu spływać co jakiś czas pociągając energicznie i puszczając, pociągnięcia nie powinny być dłuższe niż 50cm. Wobek zanurza się energicznie na 30 - 40 cm i po puszczeniu cofa się do powierzchni. Pstrągi potrafią wychodzić do tak prowadzonego wabika pionowo z dołu. Oczywiście, nie zawsze to się sprawdza, wiadomo trzeba kombinować. ;)

Oj tam zaraz amen, @Gadget dobrze gada, zapomniał tylko dodać o dendrobenie jesienią ;)

Niby tak jednak nie bierzemy pod uwagę jednej, chyba istotnej sprawy. @Gadget, nawija z Mediolanu, może tam tylko mepps, mepps i jeszcze raz mepps. B)

Mediolan Północy- (niem. Allenstein ?/i, dawniej hist. pol. Holstin, łac. Holsten[3], prus. Alnāsteini) – największe miasto i stolica województwa warmińsko-mazurskiego, siedziba władz ziemskiego powiatu olsztyńskiego, kurii archidiecezji warmińskiej i luterańskiej diecezji mazurskiej. Główny ośrodek gospodarczy, edukacyjny i kulturowy, siedziba władz i instytucji regionu, a także drogowy.

Whilow w Sezonie mieli tylko dendrobene 4 :mellow:

Dobry wieczor,

Z pewna niesmialoscia pojawiam sie w tym watku.

Bo pstragarz ze mnie zaden Embarassed

Lodu u mnie nie ma, wiec kleni nie polapie

A na brzany na spining to jednak za zimno...

Pojechalem wiec na pstragi. Szpiegu mnie namowil

To byl moj drugi raz w zyciu na pstragach. Pierwszy pare lat temu z Mistrzem Lipinskim

Warunki ciezkie - nie obylo sie bez ssania przelotek :huh:

Jak ruszalem w teren bylo - 5.

Pierwsze branie mnie tak zaskoczylo, ze wogole nie zacialem :unsure:

Ryba sie pobujala i spadla z twistera na 7 g glowce.

No ale skoro sie da, to sie da.

Nastepna miejscowka i jest pierwsza ryba - na woblerek 6 cm.

Potem druga, i ciut wieksza a zdecydowanie grubsza (chyba dlatego ze odzywia sie liscmi - jak widac na foto).

.

Pojechalem potestowac i poogladac w wodzie wahadlowki od Igora, spedzic dzien nad rzeka. A zlapalem kilka pstragow w kropki.

Ale pstragaz ze mnie zaden.

Czekam na brzany...

Wszystkie ryby na G.Loomis custom by Zbyszek @Yglo. Linka 15 lb i przypon z FC. Kolowrotek Daiwa 2500.

Pozdrawiam prawdziwych Pstragazy :D

Guzu

post-16-1348916459,711_thumb.jpg

post-16-1348916460,2368_thumb.jpg