Skocz do zawartości

Pstragi 2012

Baloo

Rekomendowane odpowiedzi

Brawo Guzu. To i pstrągi tam nawet sobie pływają

oj pływją, pływają... i to nie byle jakie... 50+ jest w zasięgu... przy odrobinie szczęścia pewnie można trafić i większego. Rzeczki urokliwe i ryb sporo. tam gdzie łowiłem w Katalonii, na jeden wyjazd wypadało 15-20 ryb - 30-50cm.

Fajne, szybkie łowienie... gdyby poświęcić więcej czasu...

Brawo Guzu. To i pstrągi tam nawet sobie pływają

oj pływją, pływają... i to nie byle jakie... 50+ jest w zasięgu... przy odrobinie szczęścia pewnie można trafić i większego. Rzeczki urokliwe i ryb sporo. tam gdzie łowiłem w Katalonii, na jeden wyjazd wypadało 15-20 ryb - 30-50cm.

Fajne, szybkie łowienie... gdyby poświęcić więcej czasu...

Tam gdzie lowiles...to teraz zeby dojechac trzeba zakladac lancuchy na kola

Jak zobaczyłem, że Ty Andrzeju jesteś autorem ostatniego posta w tym wątku, to pomyślałem o pstrągach spod lodu. Nie wiem dlaczego! :lol: Fajne foto.

Baloo, tak z marszu 15 - 20 pstrągów w przedziale 30cm - 50cm, to faktycznie potencjalnie obiecujące łowisko :D

Pozdrawiam

Grzesiek

Co gorsza na wyścigi z niejakim Andrzejem Lipińskim - a to łatwe nie jest, raz doptrzymać kroku, dwa wyciągac pstrągi, które mistrzu przeoczy lub z jakiegoś powodu nie zagryzie za pierwszym razem. Niestety tylko czasem mam dzień konia i utrę nosa Andrzejowi, dużo częściej to ja dostaję srogą lekcję. nauka jednak bezcenna.

Poważnie mieliśmy sesję tam w katalonii, że co kilka kroków ciągnęliśmy na zmianę pstrąga za pstrągiem. Gdyby iść samemu, wolno, dokładnie, bez hałasowania - maaasakra! czasem się jeszcze gruby tęczak trafi... piękne łowiska, choć poznałem tylko dwie rzeki (trzy odcinki na dwóch rzekach), a jest tam tego trochę w okolicy. Autochton wspominał coś o rekordzie w okolicach 85-90cm. Trochę ciężko uwierzyć, ale...

Jest też jezioro, gdzie złowienie 100 pstrągów na głowę (żródlaki i potoki 20-35cm) nie powinno być problemem. Przynajmniej tak było kilka lat temu....

Idąc jak słonie, jeden przez drugiego, wyłowilismy się na długie czasy...

Dzieki Andrzeju za foto archiwalne :D

To byl pierwszy w kropki zlapany przeze mnie. I to tylko dzieki Tobie, ze mnie na ryby zabrales :D

A potem to jest tak jak pisze Mateusz.

Trzeba nadarzac i miec oczy dookola glowy.

Niby sie czlowiek skupia na lowieniu wlasnym, niby obserwuje co tam Andrzej...i konczy z wynikiem tylko 4x gorszym niz AL :D

Pozdrawiam

Guzu

p.s. to i ja wstawie zdjecie

.

post-16-1348916481,5675_thumb.jpg

a ja siedziałem i zjadłem wszystkie pazury z nerwów, jak mu spadły 3 ryby pod nogami... a obok jakiś czesiek bułgar z włochem doił pstrąga za pstrągiem na jakieś gumowe robactwo... ech... mimo nienajlepszych wyników wyjazd bardzo udany.

Nerwy trenera - Championship Manager :mellow:

Sorki za zbyt małego pstrążka-zorientowałem się koło południa że chyba nie spełnia wymogów ale chciałem by była to niespodzianka dla Guzu i wspomnienie spędzonych chwil w Andorze oraz za doping z góry :D

Andrzej, myślę, że nie ma powodów się tłumaczyć, fotka jest w wątku, oczywiste powinno być, że jest OT. Nie przedstawia aktualnie złowionej ryby a jedynie jakąś historyczną (Guzu ;) ).

Jak dla mnie spoko ;) B)

Pozdrowienia od Salmo Kołobrzeg B)

Kurczę, 12 stron wątku i 10 rybek plus ta offtopowa Guza. :unsure:

Koledzy coś nie chcą się dzielić wynikami.

Mój 41 z przed trzech tygodni.Wtedy był moim nowym PB.

.

Wziął pod samymi nogami, także niestety pozbawił mnie radości z holu. Sprzęt Fenwick HMX, Shimano stradic aero, wobler Salmo minnow 6cm pstrąg tonący (ma chyba z 15 lat).

post-2516-1348916490,7139_thumb.jpg

Sorki za zbyt małego pstrążka-zorientowałem się koło południa że chyba nie spełnia wymogów ale chciałem by była to niespodzianka dla Guzu i wspomnienie spędzonych chwil w Andorze oraz za doping z góry :D

Niezly doping z gory :D

B)

Dzieki za wsparcie. Postaram sie w 2012 jeszcze jakiegos kropkowanca tu pokazac... :D