Baloo Opublikowano 8 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 mnie się podoba tym bardziej, że rzeczka za plecami w sumie taka dość niepozorna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kriss Opublikowano 8 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 Dzięki. No to teraz nowe PB z przed tygodnia..Sprzęt jak poprzednio. Po zacięciu przez chwilkę myślałem, że to zaczep, zmniejszyłem napięcie zestawu i jak poczułem pulsowanie to mi trochę adrenalinka skoczyła . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 8 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 moje gratulacje ...super klimat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaco78 Opublikowano 8 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 Gratuluję pięknych ryb panowie!! Pstrąg sprzed epoki lodowcowej, oby do wiosny:) pozdrawiam serdecznie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredi4477 Opublikowano 8 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 Witama ;;moje'' nie zamarzły . . . . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Lipiński Opublikowano 8 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 Jak widać warto jednak nawet w ten mróz wyskoczyć na kropkiGratulacje Kriss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 8 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 A to Czernica taka niezamarznięta czy jakaś inna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredi4477 Opublikowano 8 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 A to Czernica taka niezamarznięta czy jakaś inna. Witam widze kolega zna moje okolice no blisko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 8 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 A to Czernica taka niezamarznięta czy jakaś inna. Witam widze kolega zna moje okolice no blisko... Cześć, to już nie będziemy wnikać aż tak głęboko, Czernica czy inna, Pozdrawiam. P.S. Z Kołobrzegu nie mam aż tak daleko i nie raz byłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rhyacophila Opublikowano 8 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 Fredi, Tyle zwałek w rzece - jak tam kajakiem pływać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 8 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 Fredi, Tyle zwałek w rzece - jak tam kajakiem pływać? Dokładnie <_< Ale co z tego, jak; http://www.wypozyczalniakajakow.pl/szczyra.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredi4477 Opublikowano 8 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 Fredi, Tyle zwałek w rzece - jak tam kajakiem pływać? Dokładnie <_< Ale co z tego, jak; http://www.wypozyczalniakajakow.pl/szczyra.htmlTak te .....są wszędzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 9 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 Kriss piękne ryby gratulacje. Ale jakoś dziwnie ubarwiony ten ostatni, nietypowo. To u Nas w PL? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 9 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 Nietypowo ubarwiony to ten kolegi @Jaco.... u Krissa kolejna ryba ma problemy z ogonem. Chyba jeszcze niezabliźnione ślady po tarle. Mają wyjątkowo nieobrobiony przez wodę materiał żwirowy w rzece? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kriss Opublikowano 9 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 U nas, u nas. Rozmieszczenie kropek też mnie trochę zdziwiło. Rzeczka inna niż poprzednio, ale podobnej wielkości. Faktycznie te dwa pstrunie miały problemy ogonowe. Zastanawia mnie, że w miejscu gdzie złowiłem tego ostatniego pstrąga dzień wcześniej miałem takiego 20-25 cm. Żaden ze mnie pstrągarz, ale jak rozmawiałem z ludźmi łowiącymi te ryby, to większość twierdziła, że to ryby silnie terytorialne. Ja z kolei często widuję po kilka sztuk obok siebie w jednym dołku, co prawda z reguły niewielkie, ale jeśli terytorializm miałby pojawiać się z wiekiem, to ten ostatni pstrąg nie powinien tolerować w swojej miejscówce tego malucha. Po południu wrzucę jeszcze deserek po tym 52. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 9 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 Kriss,gratuluję - kapitalne ryby. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kriss Opublikowano 9 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 Dzięki Patu. Jak znam życie, to Ty też masz w zanadrzu jakiegoś asiora . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 9 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 ...kilka rybek sprzed epoki lodowcowej <_<..Asy lepiej 3mać w rękawie ...Pozdrawiam i dawaj rodzynka... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 9 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 U nas, u nas. Rozmieszczenie kropek też mnie trochę zdziwiło. Rzeczka inna niż poprzednio, ale podobnej wielkości. Faktycznie te dwa pstrunie miały problemy ogonowe. Zastanawia mnie, że w miejscu gdzie złowiłem tego ostatniego pstrąga dzień wcześniej miałem takiego 20-25 cm. Żaden ze mnie pstrągarz, ale jak rozmawiałem z ludźmi łowiącymi te ryby, to większość twierdziła, że to ryby silnie terytorialne. Ja z kolei często widuję po kilka sztuk obok siebie w jednym dołku, co prawda z reguły niewielkie, ale jeśli terytorializm miałby pojawiać się z wiekiem, to ten ostatni pstrąg nie powinien tolerować w swojej miejscówce tego malucha. Po południu wrzucę jeszcze deserek po tym 52. Ja tam jakimś wybitnym pstrągarzem nie jestem, ale z moich obserwacji wynika, że zimą, po tarle rybki sa jeszcze stosunkowo przyzwyczajone do swojej obecności. Na pewno te mniejsze... Wiosną i latem to się zmienia i raczej wątpie, aby 50 tolerował w domku mniejszego brata... Zima rządzi się swoimi prawami. Ktoś może potwierdzić, czy takie uszkodzenia ogona powstają w trakcie kopania gniazd tarłowych, czy jest inny powód? Co do rozmieszczenia kropek, to chyba od kiedy wpuszcza się hodowane pstrągi (krzyżówki z różnych rzek) to i ubarwienie przestaje być charakterystyczne dla jakiegoś rejonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 9 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 Zważając na fakt, iż takie ryby z uszkodzoną płetwą ogonową łowi się co roku w okresie zimowym, tłumaczenie tego faktu kopaniem gniazd przez samice jest według mnie zdecydowanie słusznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kriss Opublikowano 9 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 OK. Całkiem sensowne wyjaśnienie (mi wystarczy). Tutaj 44 cm złowiony 3-4 godziny po tym poprzednim..Sprzęt ten sam, rzeczka w tym miejscu dwa razy szersza, wolniejsza, woda po kolana, na dnie piach i patyki - w sumie nie wiem skąd się tam wziął ten rybek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 9 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 Odpoczywał sobie i zajadał wszystko co dobre na patykach. Zima... stoją wówczas nawet na tak niepozornych miejscach. Miałem kilka ryb nawet na takich piaszczystych muldach, wystarczył mały patyk w dnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1972 Opublikowano 9 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 Gratuluję,piękne rybki łowicie u mnie sezon od 1 stycznia,a ja w chałupie siedzę po operacji,może gdzies pod koniec lutego wyroszę <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gruzin Opublikowano 9 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 Kriss - foty z klimatem. Szacunek za rybki i za samozaparcie. Tam w tle to jakaś komora do krioterapii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacaR Opublikowano 9 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 Problem w tym, że samce raczej nie kopią gniazd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi