Skocz do zawartości

Pstragi 2012

Baloo

Rekomendowane odpowiedzi

No widzisz u was przynajmniej coś.

Ja wczoraj byłem z moją paczką i na 3 osoby nawet brania, a rzeczka sprawdzona ...

Miałem dziś jechać na inną rzekę też w niej trochę 40 pływa, ale pogoda wszystko zepsuła..

Tak że lipa, ale pocieszające jest to, że WY przynajmniej macie wyniki

Nie zrobiłem bo hol nie zakończył się powodzeniem :D Ryba bardzo podobnych rozmiarów jak @Gadgeta, jedynie miejscówka jakieś 700m w górę rzeki i zamiast Minnowa był Mepps :D

A woda podniosła się nieco czy nadal takie płycizny?

S.

A u mnie Dzień Konia :mellow:

Z ciekawszych rybek to dwie miały ponad cztery dyszki:

ON http://img6.imageshack.us/img6/9569/06042012453.jpg

i ONAhttp://img705.imageshack.us/img705/1180/06042012457tun.jpg

Po za tym jeden ciut poniżej czterdziestu,jeden spięty ponad czterdziestak i kilka od dwudziestu-kilku do trzydziestu-kilku centów.Powiem,że się wyłowiłem :D

Wśród ryb ofiar śmiertelnych oczywiście brak,za to wobek,który widać na drugiej fotce,w łapie ,między palcami,zakotwiczył się solidnie dwoma grotami tylnej kotwicy B) było troszkę krwi i bólów przy wyrywaniu grotów,ale...eee tam ;)

Ale i tak nie zmieni to faktu,że nie będę się obciążał podbierakiem,a ryby nadal podbierał ręką ,nawet jak czasem przypłacę to ranami wojennymi :lol:

Rybki łowiłem na wobki,różne,od 3 do 7 cm,ale największe kropy skusił wobek kolegi @Tarłosia 7cm(dzięki Tomaszu za świetne woblerki,już troszkę kropasów na nie połowiłem a i kij ochrzczony :mellow: )

Nie tylko ja miałem fajny dzień,spotkany spinningista targał w podbieraku truposza grubego 50 :( złapanego na Algę nr 3 ,bez ceregieli doczepioną do różowej plecionki :huh: sam łowię często kropki na wahadła,ale na takiej wielkości nie próbowałem,może czasem trzeba :unsure:

Aha,rano było, jak wyjechałem z domu przed 7,aż -7 stopni ;)

pzdr

Ja też nie wysiedziałem w Domku :lol:

Wypad nad Moją Rzeczke przyniósł jednego Kropka kawałeczek ponad 40 cm :D

Oprócz tego pare wyjść i 2 spięte Rybki.

Przynęta to Salmo Minnow 7 cm

Sprzęt to Kijek Speedmaster z Młynkiem Seido na 0.22

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d491780bbf3d27e9.html

Nie zrobiłem bo hol nie zakończył się powodzeniem :D Ryba bardzo podobnych rozmiarów jak @Gadgeta, jedynie miejscówka jakieś 700m w górę rzeki i zamiast Minnowa był Mepps :D

A woda podniosła się nieco czy nadal takie płycizny?

S.

Nie podniosła się. Mi to akurat nie przeszkadza a wręcz przeciwnie :D Podniesie się standardowo jak pełną para ruszy zielsko, prawdopodobnie na tyle, że nie będzie się dało dojść do koryta i śliczne kropaski <_< trzeba będzie łowić z łódki :D

Ładny samczyk, gratulacje. B)

Je też dzisiaj byłem, złowiłem na takiej mojej rzeczce, niedaleko Grzybowa cztery kropki, jeden miał nawet forumowy wymiar. Fotki nie ma bo aku w aparacie padło. Jeszcze bardziej cieszy mnie, że złowiłem oprócz pstrągów trzy smolty troci. Pewien jestem, że z naturalnego tarła, bo ta rzeczka nie jest zarybiana. I co ważne, smolciaki w super kondycji, jeden miał 38cm. Fotek nie zrobiłem, bo zachciało mi się robić filmiki z pracą wahadełka T-1 i drugi z pstrążkiem na nie złowionym. Najpierw zrobiłem filmik z pracą wahadełka, zaraz potem z tego samego miejsca wykonałem rzut i uwiesił się klajniak, więc powstał drugi filmik. Potem niestety zabrakło prądu na fotki. ;) :lol: Poniżej linki do filmików;

Też bardzo ładny,fajne ujęcie widzę, że u kolegi biorą na całkiem przyzwoite kąski,u mnie wyłapują na razie tylko mikro wobki i trzeba się namęczyć aby je sprowokować do ataku :D

Tak to już jest, domyślam się, że Twój jest z południa Polski. U nas na północy mikro przynęty to tylko latem, ja i tak tego nie stosuję. Sprawdziłem w wieloletniej praktyce, wobki 7cm, meppsy 3 itd. Przez cały rok robią. B)