Skocz do zawartości

Pstragi 2012

Baloo

Rekomendowane odpowiedzi

Moj dotychczasowy wklad w watek pstragowy to glownie czytanie... no raz cos tam w kropki zlapalem.

W weekend znow udalem sie w poszukiwaniu brzan.

Skonczylo sie tak ze...jestem w watku pstragowym

Teczowy weekend.

Ryb bylo kilka. Zamieszczam fotki dwoch.

Pierwsza ryba to 52 cm dlugosci.

Zlapana na Hermesa.

Klasyczna ryba zza srodrzecznego kamienia w miejscu o rownym ciagu i kamiennym dnie. Branie podczas harcow woblerem w wachlarzu.

Zdjecie...takie jakie jest. Jak sie stoi na dzikim brzegu po pas w wodzie samemu to ciezko zapozowac z teczakiem skaczacym...

https://lh4.googleusercontent.com/-gyzO2QLi2Ro/T8u70FDASCI/AAAAAAAAAS4/FUlVKfmnRZ8/s640/teczak%252052.JPG

A druga ryba ze specjalna dedykacja dla @bigosa. Ktory uwaza ze ja sie za rybami specjalnie chowam

https://lh3.googleusercontent.com/-vZi2SIGwHAY/T8u8w7DAujI/AAAAAAAAAUg/xAH0cJdcsAs/s640/47.JPG

Ta mniejsza (47) wziela na plytkochodzacego baka. Branie przy wyjsciu woblera z rynny na kamienisko.

Zestaw : Loomis 260 12 lb, Daiwa 2500R i plecionka 14 lb + przypon z FC Yozuri.

W nastepny weekend znow pojade szukac brzan...ciekawe w ktorym watku wyladuje

Pozdrawiam

Guzu

Gratuluję Panowie , ładne pstrążki , ja tam podziwiam tą rybkę za jej waleczność i piękne akrobacje nad lustrem wody , gorzej z fotkami gdyż ciężko jest zrobić samemu takiemu powyżej 50 , wiem bo doświadczyłem ostatnio takich ale fotki skaziłem chwytakiem :angry:

A może pstrąg został złowiony na dużą suchą muchę? Wszak to czas majówki...

Kolega, jak widzę zna się :mellow:

Dokładnie, siadł na suchą imitację majówki (a to spory robal), więc i imitacja spora; żaden wobler, żadna nimfa :lol:

Kijek Grey's GS2 #5, 9', 4 cz.; linka pływająca DT #5 Airflo Ridge; przypon monofil 0,2 mm stroft. A koczkodan (~/= muszysko) umotany na haku bezzadziorowym varivas streamer keel. Tak pi razy oko coś zbliżonego do tego:

http://www.qrystian.pl/files/jetka-majowa-z-tulowiem-typu-ex tended-body.jpg

Dla mnie to co wystaje z pyska tego pstrąga w ogóle nie przypomina jętki. Nie to,że się czepiam ale pomyślałem na początku,że kolega może pomylił fotki lub coś w tym stylu a teraz to już zżera mnie ciekawość czy naprawdę tak jest mucha bo w sumie to już ponad 10 lat łapie na muchę trochę tych ryb przeszło przez ręce i jakoś trudno mi uwierzyć, że to nie jest wobler.Wszystkie cechy które widać na fotce dla mnie wyglądają na woblera.

Dla mnie to co wystaje z pyska tego pstrąga w ogóle nie przypomina jętki. Nie to,że się czepiam ale pomyślałem na początku,że kolega może pomylił fotki lub coś w tym stylu a teraz to już zżera mnie ciekawość czy naprawdę tak jest mucha bo w sumie to już ponad 10 lat łapie na muchę trochę tych ryb przeszło przez ręce i jakoś trudno mi uwierzyć, że to nie jest wobler.Wszystkie cechy które widać na fotce dla mnie wyglądają na woblera.

Ja łowie na muchę znacznie dłużej i na pierwszy rzut oka zobaczyłem że ryba złowiona na jętkę. Wobler do głowy by mi nie wpadł. Normalna imitacja z tułowiem z gąbki. Na Roztoczu nie ma jętki majowej czy imitacji z gąbki? Dziwna ta dyskusja, normalnie bym się nie włączył ale siedzę na strasznie nudnym spotkaniu :D

Pozdrawiam

Wiktor

Ja też nie bardzo rozumiem po licho to przerabiamy? :unsure: :wacko: :huh:

Kolega zeznaje bez przymusu, że złowił na suchara, to co tu jeszcze jest nie jasne?!? Poza tym, co za różnica?

Chyba, że w świecie muszkarzy, to jakaś sensacja złowić pstrąga na suchara, a nie na nimfę, ale wszelka moja wiedza podpowiada, że suchar podczas jętki, to normalna sprawa...

Kończmy to i niech ktoś wstawi jakiegoś miłego dla oka lorbasa.

Ja też nie bardzo rozumiem po licho to przerabiamy? :unsure: :wacko: :huh:

Kolega zeznaje bez przymusu, że złowił na suchara, to co tu jeszcze jest nie jasne?!? Poza tym, co za różnica?

Chyba, że w świecie muszkarzy, to jakaś sensacja złowić pstrąga na suchara, a nie na nimfę, ale wszelka moja wiedza podpowiada, że suchar podczas jętki, to normalna sprawa...

Kończmy to i niech ktoś wstawi jakiegoś miłego dla oka lorbasa.

To poratuje watek moja teczowa zyciowka.

Fotka jaka jest - taka jest. Ryba w matni podbieraka czeka na wypuszczenie.

przepraszam za takie zdjecie, ale o zmierzchu, w wodzie, samemu to mozna sobie fotografowac 60taka...

Przyneta to Hermes (7cm)

https://lh3.googleusercontent.com/-zQBhVTVv_sw/T84Z1fJPnDI/AAAAAAAAAVE/pYbtgIzlaBI/s800/nocny%2520szew.JPG

Pozdrawiam

Guzu