Parf Opublikowano 17 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOFIX99 Opublikowano 17 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2012 WOBI w tym czasie ganiał jętkę,bo mu się spodobała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czoper Opublikowano 17 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2012 No Tofik w końcu widzę Twoje rybki Miło widzieć kolegę nad rzeczka a nie tylko za kierownicą *czerwonej budki z mięchem* <_< gratki fajne kropki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PAMPUCH71 Opublikowano 17 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2012 Tofix to i dzisiaj jeszcze was tu zagnało,dajcie już spokój kropaskom i jedźcie poganiać jakieś bolenie... albo najlepiej kobity po chacie <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meciek Opublikowano 20 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 Dzisiejsza 40 wyjeta spod korzenia] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 26 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2012 Największy do ręki z dzisiejszych, pomimo lampy od rana i czystej wody. Wraca do domu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sledzik71 Opublikowano 27 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2012 Kokosz piękna ryba i piękne zdjęcia. TOFIX - a ja myślałem że na tym forum panuje zasada że prezentuje się rybki wypuszczone, coś się może zmieniło w tym temacie ? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOFIX99 Opublikowano 28 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 Śledzik-witka!!! Twoje myślenie idzie w bardzo dobrym kierunku,a tak poza tym to Wobi zagląda mi do plecaka i podjada paróweczki na obiad. Ostatnio nawet miałem kontrol nad rzeczką.Wymieniliśmy parę uwag i dalej w drogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 28 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 Chyba się łapie na forumowe minimum ... No i złowiony tutaj raczej niekoszernie, bo na muchę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 28 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 Kokosz, gratki, fajny kropek. I co z tego, że na muchę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 Moj dotychczasowy wklad w watek pstragowy to glownie czytanie... no raz cos tam w kropki zlapalem. W weekend znow udalem sie w poszukiwaniu brzan. Skonczylo sie tak ze...jestem w watku pstragowym Teczowy weekend.Ryb bylo kilka. Zamieszczam fotki dwoch. Pierwsza ryba to 52 cm dlugosci.Zlapana na Hermesa.Klasyczna ryba zza srodrzecznego kamienia w miejscu o rownym ciagu i kamiennym dnie. Branie podczas harcow woblerem w wachlarzu. Zdjecie...takie jakie jest. Jak sie stoi na dzikim brzegu po pas w wodzie samemu to ciezko zapozowac z teczakiem skaczacym... A druga ryba ze specjalna dedykacja dla @bigosa. Ktory uwaza ze ja sie za rybami specjalnie chowam Ta mniejsza (47) wziela na plytkochodzacego baka. Branie przy wyjsciu woblera z rynny na kamienisko. Zestaw : Loomis 260 12 lb, Daiwa 2500R i plecionka 14 lb + przypon z FC Yozuri. W nastepny weekend znow pojade szukac brzan...ciekawe w ktorym watku wyladuje Pozdrawiam Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 3 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 nooo Daniel. ładne zdziczałe tęczaki! nie wiem, czemu się ich tak nie lubi... ładnie wyglądają, ładnie walczą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 nooo Daniel. ładne zdziczałe tęczaki! nie wiem, czemu się ich tak nie lubi... ładnie wyglądają, ładnie walczą... Dzieki Mateusz. Ja tam wole brzany albo klenie Ale ciiicho. To watek pstragowy Pozdrawiam Guzu p.s. doszla linka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 3 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 YO. jest super. Może większe rybki uda się złowić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 Gratulacje Daniel, no i co z tego, że tęczowy. Pstrąg to pstrąg, nie jeden by chciał mieć wodę z takimi tęczakami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manonegra13 Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 Gratuluję Panowie , ładne pstrążki , ja tam podziwiam tą rybkę za jej waleczność i piękne akrobacje nad lustrem wody , gorzej z fotkami gdyż ciężko jest zrobić samemu takiemu powyżej 50 , wiem bo doświadczyłem ostatnio takich ale fotki skaziłem chwytakiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 Chyba się łapie na forumowe minimum ... No i złowiony tutaj raczej niekoszernie, bo na muchę Skoro na muchę, to co robi woblerek w pysku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 @ Andru77Jak ktoś nie potrafi odróżnić nimfy od woblera to zadaje takie właśnie pytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinerman Opublikowano 4 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 Jakaś duża ta nimfa...Czy ten pstrąg faktycznie został złowiony metodą muchową czy tylko przy użyciu wędki muchowej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanekM Opublikowano 4 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 A może pstrąg został złowiony na dużą suchą muchę? Wszak to czas majówki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 4 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 A może pstrąg został złowiony na dużą suchą muchę? Wszak to czas majówki... Kolega, jak widzę zna się Dokładnie, siadł na suchą imitację majówki (a to spory robal), więc i imitacja spora; żaden wobler, żadna nimfa Kijek Grey's GS2 #5, 9', 4 cz.; linka pływająca DT #5 Airflo Ridge; przypon monofil 0,2 mm stroft. A koczkodan (~/= muszysko) umotany na haku bezzadziorowym varivas streamer keel. Tak pi razy oko coś zbliżonego do tego: http://www.qrystian.pl/files/jetka-majowa-z-tulowiem-typu-ex tended-body.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 Dla mnie to co wystaje z pyska tego pstrąga w ogóle nie przypomina jętki. Nie to,że się czepiam ale pomyślałem na początku,że kolega może pomylił fotki lub coś w tym stylu a teraz to już zżera mnie ciekawość czy naprawdę tak jest mucha bo w sumie to już ponad 10 lat łapie na muchę trochę tych ryb przeszło przez ręce i jakoś trudno mi uwierzyć, że to nie jest wobler.Wszystkie cechy które widać na fotce dla mnie wyglądają na woblera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 Dla mnie to co wystaje z pyska tego pstrąga w ogóle nie przypomina jętki. Nie to,że się czepiam ale pomyślałem na początku,że kolega może pomylił fotki lub coś w tym stylu a teraz to już zżera mnie ciekawość czy naprawdę tak jest mucha bo w sumie to już ponad 10 lat łapie na muchę trochę tych ryb przeszło przez ręce i jakoś trudno mi uwierzyć, że to nie jest wobler.Wszystkie cechy które widać na fotce dla mnie wyglądają na woblera. Ja łowie na muchę znacznie dłużej i na pierwszy rzut oka zobaczyłem że ryba złowiona na jętkę. Wobler do głowy by mi nie wpadł. Normalna imitacja z tułowiem z gąbki. Na Roztoczu nie ma jętki majowej czy imitacji z gąbki? Dziwna ta dyskusja, normalnie bym się nie włączył ale siedzę na strasznie nudnym spotkaniu PozdrawiamWiktor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 5 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 Ja też nie bardzo rozumiem po licho to przerabiamy? Kolega zeznaje bez przymusu, że złowił na suchara, to co tu jeszcze jest nie jasne?!? Poza tym, co za różnica? Chyba, że w świecie muszkarzy, to jakaś sensacja złowić pstrąga na suchara, a nie na nimfę, ale wszelka moja wiedza podpowiada, że suchar podczas jętki, to normalna sprawa... Kończmy to i niech ktoś wstawi jakiegoś miłego dla oka lorbasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 Ja też nie bardzo rozumiem po licho to przerabiamy? Kolega zeznaje bez przymusu, że złowił na suchara, to co tu jeszcze jest nie jasne?!? Poza tym, co za różnica? Chyba, że w świecie muszkarzy, to jakaś sensacja złowić pstrąga na suchara, a nie na nimfę, ale wszelka moja wiedza podpowiada, że suchar podczas jętki, to normalna sprawa... Kończmy to i niech ktoś wstawi jakiegoś miłego dla oka lorbasa. To poratuje watek moja teczowa zyciowka.Fotka jaka jest - taka jest. Ryba w matni podbieraka czeka na wypuszczenie.przepraszam za takie zdjecie, ale o zmierzchu, w wodzie, samemu to mozna sobie fotografowac 60taka...Przyneta to Hermes (7cm) Pozdrawiam Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi