Skocz do zawartości

Pstragi 2012

Baloo

Rekomendowane odpowiedzi

No kolego. gratuluję. Choć nie celowy to połów, to i tak słowa uznania.

tak dla podsumowania twego strumyka radości:

- brzany

- klenie

- sandacze

- tęczaki

- potokowce

- karpie

Zostaje Ci złapać konkretnego szczupaka i bassa.

nie mam pytań....

63cm. Piękny pstrąg, wielu rasowych pstrągarzy marzy o takim...

Mateusz, bez takich podsumowan. Bo mi autokarami sie ludzie zjada i zadepcza rzeke. To niewielki ciek :D

Jak juz pisalem jednemu koledze w watku o brzanach. To temat okresowy. Teraz jest pora zniw. Na polach kombajny. W rzece moje przynety :mellow:

Przez reszte roku szwendam sie po niej w poszukiwaniu pojedynczych ryb.

A odnosnie gatunkow.

Szczupakow nie ma. Bassow z tego co wiem tez nie.

Z soboty teczak 56 cm. Na lunatica 8,5 cm.

https://lh4.googleusercontent.com/-aXgPxCgsxLU/T-bnO1KSsMI/AAAAAAAAAhs/6fs2AaifX0Y/s640/t1.JPG

Pozdrawiam

Pierwsza. Czas na największe ryby.

.

Dzień kiedy tam z Wami pojechaliśmy to była jedna z największych wędkarskich klęsk mojego życia. Pstrągi mnie chyba nie lubią ciekawe czemu :lol: Tomek targał je z każdej dziury gdzie stanęliśmy. Dobił mnie wieczorem kiedy założył slidera 10 twierdząc, że to świetna przynęta na trouty. Wyśmiałem go ale tylko na chwilę bo z trola wyjechało tłuste 45 a z ręki jeszcze ładniejsza ryba równe 50. Ja do wieczora nie złowiłem ani jednej ryby no i trzeba to było wziąść na klatę :wacko:

Guzu,

Ależ wielkie rybsko! Dopiero teraz je zobaczyłem – w robocie nie chodzą mi zdjęcia z pincasy, etc.

Pampuch71,

To prawda, większość brań przy dobrym żerowaniu mieliśmy przy płytkim prowadzeniu, równomiernym, umiarkowanie szybkim tempem. Kopnięcie jest z reguły przerażające. Ryby walą w wobler tak, jakby chciały go zdemonlować…

Krzyśku,

Trzy tegoroczne największe, z pewnością okołometrowe szczupaki, spadły mi w czasie holu. Dwa w PL, jeden w SE. Dwa z nich widziałem, największego – nie, ale jechał jak parowóz (kiedy ryba po braniu w trolu zaczyna okrążać łódkę na pełnym napięciu linki, raczej nie jest mała ) I co ja mam powiedzieć? A tak na poważnie: cały ten rok jest dla mnie lekcją wędkarskiej pokory…

Gratulacje @Guzu pięknego pstrąga i życzę by to wędkarskie szczęście zawsze było z Tobą.

Tomku gratulacje, ale może im trochę odpuść i zostaw coś dla mnie. :lol: Jeśli pogoda nie pozwoli łowić boleni to w przyszłym tygodniu nie odmówię wyjazdu na kropki.

Pozdrawiam.

@Guzu sobie raz złowi potoka raz tęczaka, to i mnie się udało w rzeczce, w której się tego kompletnie nie spodziewałem. Co prawda rozmiarowo daleko do katalońskich, ale ponad 4 dychy miał lekko.

tym razem avidek do 5/8, żyłeczka 0,18mm, przynęta silikonowa.

.

post-43-1348917399,7045_thumb.jpg

to teraz oprócz ładnej foty, robimy konkurs na jeszcze ładniejszą ramkę?!?

ramka jak ramka, zamyka zdjęcie.. ale pomyślę nad tym. Od kilku lat jest dokładnie ta sama... Widać gusta ewoluują...

Przed tym 60takiem z weekendu nie czulem na tyle pewnie by sobie pozwolic na taka uwage

Pozdrawiam

Guzu

• 3 tygodnie później...