Rheinangler Opublikowano 7 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 A brzany się już wyniosły? Jak patrzę na te miejsca to jakoś mi tak brzanowo się zrobilo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 7 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 Brzany na spining to u mnie (niestety) okresowa przygoda...Ale za to bardzo intensywna wowczas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 7 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 (edytowane) No to mamy tak samo chociaż u mnie zawsze kilka zostaje w rzece, ale jednak nastawianie się na nie, to szukanie igły w stogu siana...Ponieważ rzeczka w której lowiłem wielkie jaziory i klenia i równiez okresowo brzany bedzie niestety słaba do końca 2015r postanowiłem poszukać innego interesującego dopływu i wiesz co znalazłem?!Rzeczkę w której nawet w zimie temp wody ma ok 15 stopni!!! wiec wszystkie ryby z okolicznego odcinka Renu muszą tam spieprzyć i żreć, kartę już załatwiam i od 1 stycznia sie zacznie - mam nadzieję... Edytowane 7 Grudnia 2012 przez Rheinangler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert67 Opublikowano 7 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 No to mamy tak samo chociaż u mnie zawsze kilka zostaje w rzece, ale jednak nastawianie się na nie, to szukanie igły w stogu siana...Ponieważ rzeczka w której lowiłem wielkie jaziory i klenia i równiez okresowo brzany bedzie niestety słaba do końca 2015r postanowiłem poszukać innego interesującego dopływu i wiesz co znalazłem?!Rzeczkę w której nawet w zimie temp wody ma ok 15 stopni!!! wiec wszystkie ryby z okolicznego odcinka Renu muszą tam spieprzyć i żreć, kartę już załatwiam i od 1 stycznia sie zacznie - mam nadzieję... No i zaintrygowałeś mnie tymi jaziami ReńskiWędkarzu . Jeśli to nie tajemnica to, w jakich okolicach Renu znajdujesz jazie. Nie koniecznie te zimowe.Pytam, bo nie trafiłem nigdy jazia w Renie, jego dopływach czy innych tutejszych rzeczkach (Alzacja). Chociaż z informacji źródłowych wynika iż można go tu spotkać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 7 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 W samym renie trzeba poszukać rafki na wewnętrznym zakręcie albo naturalnej (średnio 1 na 100km ) albo po rozwalonej główce i dalej wszystko jest jasne. W ciągu dnia są tam jazie, bolki i brzany w nocy można walnąc sandacza i jazie.Mieszkam w Dusseldorfie i obławiam tak 50km przed i za miastem...Alzacja,- hm kojarzy mi się z winem które chętnie piję Jak masz ochotę pogadać o tym to wrzuć na priv swój nr tel i nie będziemy zaśmiecać wątku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert67 Opublikowano 7 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 Dzięki OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 Dzisiaj mialem wewnetrznie zarzadzone "zakonczenie sezonu 2012".Do 13 mgla i zero bran. Potem przyszlo slonce a z nim ryby.Zalaczam fotke takiego oto "Murzynka" z kropkami.Ktory mnie dzis bardzo mile zaskoczyl w miejscu z niemal stojaca woda. Gdy doslownie zjadl calego woblera prowadzonego zwawo po rzucie pod prad.Inny bohater "zakonczenia sezonu 2012" w watku brzanowym... Kijek (jak zawsze) G. Loomis GL3 by @yglo, Kolowrotek (jak zawsze) Certate HC 2500R, plecionka 8 lb stren. Wobler uklejoksztaltny 6 cm. PozdrawiamGuzu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CLAUDIO Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 Niemoge ! I zazdroszcze ,za takie piekne zakonczenie sezonu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 Nie zazdraszczaj tam, tylko na ryby jedz! Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 Jeszcze dwa tygodnie i u nas się zacznie...A tymczasem gratulacje pięknego zakończenia sezonu!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasiek321 Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 Gratulacje Daniel!Jeszcze kilka tygodni i my w RP ruszamy na kropy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 Dzieki Panowie.Sezon pstragowy w moim (pseudopstragaza) wykonaniu nad wyraz zaskakujacy. Pozytywnie.Przyznaje - wciagajace to lowienie tych ryb z nadmiarem pletw Nie bede tu przytaczal liczb i cyferek, bo nie o to chodzi. Ale ...juz nie moge doczekac sie styczniowego otwarcia pstragowego tu u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 Daniel, nakręcasz mnie przed styczniem.Gratuluję kropków... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 Ale Wam Dobrze :-( Ja musze czekac do konca Marca bo tu sezon startuje dopiero 1.04 ale jak co roku postaram zalatwic se wolne, no chyba ze znow wyskocze Na "bajery" tam mozna od 1 Marca atakowac :-D Jestem ciekaw kto w tym roku otworzy watek :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasny92 Opublikowano 23 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 nigdy jeszcze na rzece nie łowiłem a widze ze bardzo ciekawe okazy mozna złowic ; tymczasem zazdroszcze i gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi