Skocz do zawartości

Pstragi 2012

Baloo

Rekomendowane odpowiedzi

No to mamy tak samo ;) chociaż u mnie zawsze kilka zostaje w rzece, ale jednak nastawianie się na nie, to szukanie igły w stogu siana...

Ponieważ rzeczka w której lowiłem wielkie jaziory i klenia i równiez okresowo brzany bedzie niestety słaba do końca 2015r postanowiłem poszukać innego interesującego dopływu i wiesz co znalazłem?!

Rzeczkę w której nawet w zimie temp wody ma ok 15 stopni!!! wiec wszystkie ryby z okolicznego odcinka Renu muszą tam spieprzyć i żreć, kartę już załatwiam i od 1 stycznia sie zacznie ;) - mam nadzieję...

Edytowane przez Rheinangler

No to mamy tak samo ;) chociaż u mnie zawsze kilka zostaje w rzece, ale jednak nastawianie się na nie, to szukanie igły w stogu siana...

Ponieważ rzeczka w której lowiłem wielkie jaziory i klenia i równiez okresowo brzany bedzie niestety słaba do końca 2015r postanowiłem poszukać innego interesującego dopływu i wiesz co znalazłem?!

Rzeczkę w której nawet w zimie temp wody ma ok 15 stopni!!! wiec wszystkie ryby z okolicznego odcinka Renu muszą tam spieprzyć i żreć, kartę już załatwiam i od 1 stycznia sie zacznie ;) - mam nadzieję...

No i zaintrygowałeś mnie tymi jaziami ReńskiWędkarzu :) . Jeśli to nie tajemnica to, w jakich okolicach Renu znajdujesz jazie. Nie koniecznie te zimowe.

Pytam, bo nie trafiłem nigdy jazia w Renie, jego dopływach czy innych tutejszych rzeczkach (Alzacja). Chociaż z informacji źródłowych wynika iż można go tu spotkać.

W samym renie trzeba poszukać rafki na wewnętrznym zakręcie albo naturalnej (średnio 1 na 100km :lol: ) albo po rozwalonej główce i dalej wszystko jest jasne. W ciągu dnia są tam jazie, bolki i brzany w nocy można walnąc sandacza i jazie.

Mieszkam w Dusseldorfie i obławiam tak 50km przed i za miastem...

Alzacja,- hm kojarzy mi się z winem które chętnie piję :rolleyes:

Jak masz ochotę pogadać o tym to wrzuć na priv swój nr tel i nie będziemy zaśmiecać wątku...

• 2 tygodnie później...

Dzisiaj mialem wewnetrznie zarzadzone "zakonczenie sezonu 2012".

Do 13 mgla i zero bran. Potem przyszlo slonce a z nim ryby.

Zalaczam fotke takiego oto "Murzynka" z kropkami.

Ktory mnie dzis bardzo mile zaskoczyl w miejscu z niemal stojaca woda. Gdy doslownie zjadl calego woblera prowadzonego zwawo po rzucie pod prad.

Inny bohater "zakonczenia sezonu 2012" w watku brzanowym... ;)

60_01.JPG

Kijek (jak zawsze) G. Loomis GL3 by @yglo, Kolowrotek (jak zawsze) Certate HC 2500R, plecionka 8 lb stren. Wobler uklejoksztaltny 6 cm.

Pozdrawiam

Guzu

• Like 1

Dzieki Panowie.

Sezon pstragowy w moim (pseudopstragaza) wykonaniu nad wyraz zaskakujacy. Pozytywnie.

Przyznaje - wciagajace to lowienie tych ryb z nadmiarem pletw ;)

Nie bede tu przytaczal liczb i cyferek, bo nie o to chodzi. Ale ...juz nie moge doczekac sie styczniowego otwarcia pstragowego tu u mnie ;)