wuran Opublikowano 30 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2019 czy ktoś miał okazję używac tego typu silników, ma to Honda, Yamaha dalej nie szukałem, moce od 25hp i więcej, z filmów widzę że dobre na rzeki i inne płytkie wody, no i łódka pewnie lepiej z płaskim dnem. Jakies szczególne wymagania inne, https://www.youtube.com/watch?v=42b_jnGuGro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DelTor0 Opublikowano 30 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2019 Swietna sprawa, uzywalismy na Syberii Idzie po plyciznach, drzewach itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 31 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2019 Ile realnie potrzebuje wody pod kilem? Czy piaszczyste dno nie jest problemem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 31 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2019 (edytowane) Piaszczyste dno generalnie nie jest problemem. Tego typu silniki mają dwie niedogodności: 1. Zużycie paliwa wyższe o około połowę w stosunku do generowanej mocy.2. Pompa nie jest wieczna i co jakiś czas trzeba ją zregenerować, co nie jest tanie. Pływanie po piasku zmniejsza interwał między naprawami. Wysłane z mojego ASUS_Z01RD przy użyciu Tapatalka Edytowane 31 Marca 2019 przez psulek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
wuran
czy ktoś miał okazję używac tego typu silników, ma to Honda, Yamaha dalej nie szukałem, moce od 25hp i więcej, z filmów widzę że dobre na rzeki i inne płytkie wody, no i łódka pewnie lepiej z płaskim dnem. Jakies szczególne wymagania inne,
https://www.youtube.com/watch?v=42b_jnGuGro
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi