Leny Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Nie ma szans w moim regionie na bliższe obadanie tych patyków.@Leny, prawidłowość jest chyba inna, przynajmniej u mnie - macasz na sucho, łowisz i dopiero się przekonujesz czy badyl ci pasuje i zostaje na dłużej czy wręcz przeciwnie i idzie w ludzi. poszukaj na rejonie, może ktoś ma interesujący cię model. lepiej wydać 5 dych na wachę, podjechać i pomachać nad wodą cudzą wędą niż wyłożyć półtora klocka na nówencję i gonić ją później po taniości, bo jednak nie jest wcale taka superowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba1981 Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Dzień dobry wszystkim.Zamierzam nabyć kij na "dożywocie". Co wybrać LES96MHF2 czy może AVS96MHF2 . Bardzo bym prosił o opinie użytkowników na temat tych wędek.PozdrawiamMichałTego,Shimano możesz często ,,spotkać'' w Bydlinie ,co do awida dla mnie za krótki dolnik i troszkę pałowaty, wolę Blue Rapida do 50gr pomimo że szybki żadnego spadu nie zaliczył 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilk_ Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2013 U mnie dożywocie ma Dragon HM 80 Hot Shot. Właśnie nabyłem Phenixa Karabelę 2..67m do 28g, który jest cudnym kijkiej, bardzo podobnym do Dragona HM 80 Easy Rider - niemal identyczny blank, wizualnie i w dotyku, może Easy Rider jest ciut bardziej cięty - ale nie zarzekam się co do niego; tamten HS to jest wędka, z której się nie pozbędę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2013 (edytowane) Gdy widzę, jak niektóre klasowe, niewiele lub wcale nieużywane, wystawiane za bezcen wędziska, nie znajdują, bądź z trudem znajdują nabywcę, to wniosek jest oczywisty.Zdaje się, że u mnie już wszystkie mają dożywocie . Edytowane 7 Sierpnia 2013 przez popper 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Leny , jeśli już stać Cię na taki wybór , a i nie jesteś do tego zatruty natrętną reklamą , dziewięciostopowy mh Legend jest wyborem bezkonkurencyjnym .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2013 (edytowane) ... Edytowane 12 Kwietnia 2015 przez Baars Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2013 A mój ulubiony Sportex Ti-Boron 305cm do 30gr-dolnej granicy nie ma! już trzy centymetrowe wobki miota jak się patrzy!.Kij drogi i powiedziałbym rzadki jak ,,BARSZCZ,, ale jak ktoś znajdzie to polecam KUPIĆ!!.I ciekawostka wyważony już bez kołowrotka!uzbrojony w tytan fuji sic i made in Germany .Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Pewnie że z pracowni. Jak wchodzimy w przedział 1k+, to po co kupować masowy wyrób? Należy w miarę możliwości łechtać własne ego i zaspokajać próżność, którą wszyscy nosimy za kołnierzem. Wszyscy powinni tak myśleć, mniej nerwic będzie na świecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość White--fish Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Batson IST993F (2,55m / 7-14g / 6-10lb / Fast) Wędzisko ogarnia gumy 2-3" na główkach 7-12g (puknięcie w dno czuć już od 7g + guma, w toni można łówić troche lżejszą główką), obrotówki nr. 1-3 (typu Aglia) nr. 1-2 (typu Long) czy woblery typu minnow w wielkości 5-9cm. Łowię nim okonie na ciężko, i szczupaki na lekko (kilka tazy miotał nawet gumi 4" na główkach 3-7g) Podejrzewam że na klenia czy pstrąga też by się sprawdził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Batson IST993F (2,55m / 7-14g / 6-10lb / Fast) Wędzisko ogarnia gumy 2-3" na główkach 7-12g (puknięcie w dno czuć już od 7g + guma, w toni można łówić troche lżejszą główką), obrotówki nr. 1-3 (typu Aglia) nr. 1-2 (typu Long) czy woblery typu minnow w wielkości 5-9cm. Łowię nim okonie na ciężko, i szczupaki na lekko (kilka tazy miotał nawet gumi 4" na główkach 3-7g) Podejrzewam że na klenia czy pstrąga też by się sprawdził.Jak nie jak tak, jak mawia Ferdek Kiepski. Przecież to pstrągowy klasyk. Znakomita wędka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Acho Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2013 (edytowane) Jak nie jak tak, jak mawia Ferdek Kiepski. Przecież to pstrągowy klasyk. Znakomita wędka.Hmm, ja bym tu troszkę polemizował. Na bank bym tego blanku nie zakwalifikował do "pstrągowego klasyka", no chyba, że łowisz tylko i wyłącznie pstrągi 50+ . W moim odczuciu ten blank jest za szybki i za sztywny, no może starsza zielona seria była by bliższa temu "klasykowi", blank był bardziej spolegliwy, ale te nowe blanki, mają już całkowicie inną akcję. Edytowane 7 Sierpnia 2013 przez Acho 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Hmm, ja bym tu troszkę polemizował. Na bank bym tego blanku nie zakwalifikował do "pstrągowego klasyka", no chyba, że łowisz tylko i wyłącznie pstrągi 50+ . W moim odczuciu ten blank jest za szybki i za sztywny, no może starsza zielona seria była by bliższa temu "klasykowi", blank był bardziej spolegliwy, ale te nowe blanki, mają już całkowicie inną akcję.Polemika zawsze cenna. Nie mam starszej serii, mam wędkę z zeszłego roku. Jak na mój subiektywny gust, kij w sam raz. Jak go zabieram na ryby jako uniwersał, ogarnia wszystko co się da. Od okoni po szczupaki i co tam mamy po drodze. Zaś pstrągów ostatnio zupełnie nie łowię, a te co onegdaj stały się moim łupem, były takie raczej 20- Mieszkam kurde mol w centrum Polski i na wszystkie sensowne rybska z płetwą tłuszczową mam strasznie daleko. Ale jak się w końcu wybiorę, z pewnością zabiorę Batsona. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spy Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Dragon Millenium SuperFast HD 5-25, drugi egzemplarz mam a pierwszy kupowałem jako nowość. Pod bolenia ideał w klasie budżet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Phenix Elixir FX 701-1-B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej.Indrzejczak Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Konger World Champion Tango 10g, 2.7m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leny Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2013 (edytowane) Leny , jeśli już stać Cię na taki wybór , a i nie jesteś do tego zatruty natrętną reklamą , dziewięciostopowy mh Legend jest wyborem bezkonkurencyjnym .. Nie stać mnie dlatego mam zamiar kupić raz.9 stópek to troszkę za krótko jak na moją rzekę. Edytowane 8 Sierpnia 2013 przez Leny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Mikado Mystic Spinn 3m cw. 35g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2013 mhx 1023f fajny kijek z czułym szczytem i głębokim ugięciem pod obciążeniem , przy plecionce 0,10 pp na rzece , można łowić od smużków np bromb , małych gumek okoniowych 4-5cm na 5gr, po boleniowe przynęty , jak i sandaczowe 3" na 18-20gr , mam i polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek60 Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Phenix Elixir 701-1-B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
razor73 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Hmm, ja bym tu troszkę polemizował. Na bank bym tego blanku nie zakwalifikował do "pstrągowego klasyka", no chyba, że łowisz tylko i wyłącznie pstrągi 50+ . W moim odczuciu ten blank jest za szybki i za sztywny, no może starsza zielona seria była by bliższa temu "klasykowi", blank był bardziej spolegliwy, ale te nowe blanki, mają już całkowicie inną akcję.i to jest najprawdziwsza prawda, hehenie mogę sobie darować, ze pozbyłem się "zielonego 993F"i ciesze się, ze pozbyłem się tego "czarnego 993F"to były dwie rozne wedki choć tak samo uzbrojone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Wbrew pozorom im wiecej przerzucam, tym wiecej tych dozywotnich znajduje Na razie mam 4 sztuki : 1. CD Travel 210 cm 3 czesci. Moc 20 lb. cw do ok 60 g. Spining. Zbudowana przez Atlantisa, potem zmieniona rekojesc, by nadazyla za moimi zmieniajacymi sie preferencjami. Lekki, ciety, czuly. Dobre ugiecie. Szczupaki, sandacze, bassy, brzany, pstragi teczowe (!)...pare ryb kijek zlowil 2. St Croix SCV 7MF. 210 cm. 1 czesc. Medium power. Rzuca u mnie do 25 g + gumka sandaczowa. Moja podstawowa sandaczowka i wedka na lekko i krotko. Super czulosc, cietosc, lekkosc. Custom z USA. 3. Loomis GL3 ST1084-2. 260 cm. 2 czesci. 12 lb mocy. Fabrycznie spieprzona, przezbrojona przez Zbyszka @yglo. Ulubiony kijek na duza rzeke z pontonu. Super kij do woblerow za kleniem. W tym roku bedzie lowil tez brzany w Iberii. 4. (dopisany potem - bo nie przebywa tu ze mna w Barcelonie). CD Pike 240 28 g. 2 czesci. 17 lb mocy. Dla mnie kij boleniowy, sandaczowy, szczupakowy a i sumczykom dawal rade na Odrze. Przepiekne ugiecie. Rybe trzyma SUPER. Przezbrojony przez @yglo. Takze :2x CD (NZ)1x SC V1x GL3 Zadnego z nich sie nie wyrzekne Pozdrawiam Guzu To jest dobry wpis 1. Nieistnieje . Polamana. 2. Zlamana. Przebudowana. 3. Jest. Od 2 lat niemal nie lowi. Zastapily ja "lepsze" 4. Sprzedana . To chyba tyle w temacie moich wedek na dozywocie 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robal12 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 MHX s 871-2 dla mnie super . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Miałem już kilka takich "dożywotnich" wędek - i już ich nie mam.Doszedłem do wniosku, że tylko rodziców się nie wymienia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 To jest dobry wpis 1. Nieistnieje . Polamana. 2. Zlamana. Przebudowana. 3. Jest. Od 2 lat niemal nie lowi. Zastapily ja "lepsze" 4. Sprzedana . To chyba tyle w temacie moich wedek na dozywocie Niezle Daniel Twoja ciekawosc 'nowego', raczej nie pozwoli zebys mial wedki na dozywocie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Niezle Daniel Twoja ciekawosc 'nowego', raczej nie pozwoli zebys mial wedki na dozywocie Tak jak i kołowrotki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi