Sebulba Opublikowano 22 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2024 Abu Garcia Carabus extreme 662ls, 195cmNa okonia, wzdręgi Fishing Art Kraag Elite SKXE6312-1N. Długość gotowej wędki 192cm uchwyt delfin plus Delta.Na sandacza, okonia, szczupaka. DRAGON GUIDE SELECT SKINNER CAST 1,95/80 Dragon Millennium MTX SeaTrout 2,90m 18-42g z dociążonym dolnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatLove Opublikowano 18 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2024 Gunki Bushi S-195 MH 7-28g: rewelacyjny kij na sandacza i dużego okonia ale szczupaki też się od niego nie odbijają. Taki mój uniwersał, nie tylko do gum ale również do woblerów. Bardzo szybki i mięsisty blank, wędka z rewelacyjnym czuciem tego, co dzieje się z przynętą i bardzo dobrze amortyzująca walkę np boleni (70-80cm), które ostatnio jakoś wyjątkowo chętnie uwieszają mi się właśnie na tym kiju. Chyba mój ulubiony kij. Fenwick HMG66L-MFS-2: świetny kij na okonia i szczupaka na lekko. Blank delikatnie źle opisany, realnie 3-12g, start w pełnym komforcie od 2,5cm relaxa na 1,5g główce, akcja moderate-fast, doskonale czucie przynęty i świetna amortyzacja ryb. Po mimo niewielkiej mocy 4-8lb szczupaki rzędu 80cm nie są mu straszne. SG Finezze M 202cm 4-18g: rewelacyjny sandaczowo-okoniowy cast. Mięsisty, bardzo szybki, cięty, elektryczny blank. Kij opisany „po amerykańsku”-podana gramatura to zdecydowanie gramatura główek, nie całej przynęty. Realnie 6-30g. Poza gumami fajnie łowi się również woblerami, w tym tymi powierzchniowymi. Batson CB70H 213cm 10-35g: rewelacyjny, typowo szczupakowy blank, dołem opisany poprawnie, górą 45-50g masy łącznej przynęty w pełnym komforcie. Akcja moderate-fast i piękne, płynne ugięcie-doskonała amortyzacja nawet przy przy zębatych przekraczających 1m i wadze ponad 10g. Sprawdza mi się przy wszystkich przynętach-gumy, woblery i żelastwo. Fenwick HMG70MH-FC (pierwsza seria): świetny, uniwersalny cast. Mega mięsisty, czuły blank, oczywiście jak to w przypadku kijów z USA mocno niedoszacowany-górą spokojnie i komfortowo ok 70g. Wg mnie do jerkowania trochę za długi ale do większych gumy i blach sprawdza mi się super. Świetna amortyzacja ryb, nawet mniejsze sztuki z niego nie spadają. MHX P844-2: tu nie będę się rozpisywał bo kij dobrze znany i szeroko opisany na forum-rewelacyjna, typowo sandaczowa kosa z delikatnym szczytem i bardzo mocnym dolnikiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 18 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2024 Gunki Bushi S-195 MH 7-28g: rewelacyjny kij na sandacza i dużego okonia ale szczupaki też się od niego nie odbijają. Taki mój uniwersał, nie tylko do gum ale również do woblerów. Bardzo szybki i mięsisty blank, wędka z rewelacyjnym czuciem tego, co dzieje się z przynętą i bardzo dobrze amortyzująca walkę np boleni (70-80cm), które ostatnio jakoś wyjątkowo chętnie uwieszają mi się właśnie na tym kiju. Chyba mój ulubiony kij. Fenwick HMG66L-MFS-2: świetny kij na okonia i szczupaka na lekko. Blank delikatnie źle opisany, realnie 3-12g, start w pełnym komforcie od 2,5cm relaxa na 1,5g główce, akcja moderate-fast, doskonale czucie przynęty i świetna amortyzacja ryb. Po mimo niewielkiej mocy 4-8lb szczupaki rzędu 80cm nie są mu straszne. SG Finezze M 202cm 4-18g: rewelacyjny sandaczowo-okoniowy cast. Mięsisty, bardzo szybki, cięty, elektryczny blank. Kij opisany „po amerykańsku”-podana gramatura to zdecydowanie gramatura główek, nie całej przynęty. Realnie 6-30g. Poza gumami fajnie łowi się również woblerami, w tym tymi powierzchniowymi. Batson CB70H 213cm 10-35g: rewelacyjny, typowo szczupakowy blank, dołem opisany poprawnie, górą 45-50g masy łącznej przynęty w pełnym komforcie. Akcja moderate-fast i piękne, płynne ugięcie-doskonała amortyzacja nawet przy przy zębatych przekraczających 1m i wadze ponad 10g. Sprawdza mi się przy wszystkich przynętach-gumy, woblery i żelastwo. Fenwick HMG70MH-FC (pierwsza seria): świetny, uniwersalny cast. Mega mięsisty, czuły blank, oczywiście jak to w przypadku kijów z USA mocno niedoszacowany-górą spokojnie i komfortowo ok 70g. Wg mnie do jerkowania trochę za długi ale do większych gumy i blach sprawdza mi się super. Świetna amortyzacja ryb, nawet mniejsze sztuki z niego nie spadają. MHX P844-2: tu nie będę się rozpisywał bo kij dobrze znany i szeroko opisany na forum-rewelacyjna, typowo sandaczowa kosa z delikatnym szczytem i bardzo mocnym dolnikiem. To HMG to raczej 7 czy 8 seria. Od tamtego czasu wyszły już 2 kolejne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatLove Opublikowano 18 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2024 Ok, racja, rozpędziłem się z tą „pierwszą serią”, w każdym bądź razie jest to starszy kij, myślę że ma jakieś 10 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi