Skocz do zawartości

Łososie 2019

korol

Rekomendowane odpowiedzi

Obstawiam przygraniczny odcinek Bugu. Wisła odpada. Trolling w OM zabroniony. Jutro jadę na Podlasie to też spróbuję swoich sił. Może trafię stado grupujące się u ujścia Sarenki.

Piotrek jest "z drugiej strony". Także bardziej Moszczona...

Edytowane przez Fossegrim
  • Like 1

Też jestem ciekaw w jakich mniej więcej okolicach takie ryby można złowić ...

Najlepiej między trałowcami, gdzie szprot tam i łosoś.

Od listopada czekam na jakąś spokojną dwudniówkę, by można było popływać za łośkiem, niestety, jak się trafi to ewentualnie tylko jeden dzień dobry. Mam na myśli Kołobrzeg, bo na zatoce Gdańskiej to inna bajka, tam da się pływać często.

• Like 1

Jeszcze chwilka i wszystko opiszę  :)
Ale uwaga, w morskim trollingu niemal wszystko to zasługa kapitana, co najmniej z 90% sukcesu. Dobór zestawów, trasa, głębokość, przynęty, prędkość.
U mnie to tylko spokój i humor przy holach wielkich ryb, które oczywiście dopisały :)

Edytowane przez korol

Jeszcze chwilka i wszystko opiszę :)

Ale uwaga, w morskim trollingu niemal wszystko to zasługa kapitana, co najmniej z 90% sukcesu. Dobór zestawów, trasa, głębokość, przynęty, prędkość.

U mnie to tylko spokój i humor przy holach wielkich ryb, które oczywiście dopisały :)

A kto był kapitanem?

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Jako redakcja forum chcemy, byście mieli prawo do swobodnej wypowiedzi na każdy interesujący Was, zgodny z regulaminem temat. Proszę jednak, byście szanowali podział tematyczny. Wątki "rybne" służą opisom technik, przygód, sprzętu do łowienia danego gatunku ryb. Kwestie etyczne można omawiać w dziale C&R:

http://jerkbait.pl/forum/51-catch-and-release-z%C5%82%C3%B3w-i-wypu%C5%9B%C4%87/

sprawy techniczne tutaj:

http://jerkbait.pl/forum/2-sprawy-techniczne/

Opis połowu na przynęty hybrydowe przeniosłem tutaj:

http://jerkbait.pl/topic/124651-%C5%82ososie-na-przyn%C4%99ty-hybrydowe/

Dyskusję na temat tego połowu (bez samego opisu - pozbawioną w tym momencie sensu) usunąłem. W przyszłości proszę jeśli pojawią się jakieś wpisy, które Waszym zdaniem naruszają nasz regulamin lub zasady tutaj panujące, byście stosowali przeznaczony właśnie do tego celu przycisk "Zgłoś". Dalszą dyskusję na ten temat (w tym wątku) zamykam. Kontynuacja (jeśli ktoś nadal "musi") jest możliwa wyłącznie we wskazanych powyżej działach. 

• Like 1