SzymusS Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2006 Witam serdecznie, Śledzę informacje na portalu jerkbait.pl już od dłuższego czasu i muszę się przyznać, że skutecznie zostałem dzięki nim zachęcony do wypróbowania jerkowania Niestety na chwilę obecną mój sprzęt pozwala jedynie na trening na najmniejszych jerkach (wędka: Daiwa procaster 10-35g, stałoszpulowiec Shimano 2500). W przyszłości mam zamiar zaoptarzyć się również w sprzęt z cięższej kategorii... W związku z moimi początkami - mam pytanie: czy jest możliwość gdzieś ściągnięcia/obejrzenia/udpostępnienia/kupienia filmu na temat technik prowadzenia zwłaszcza tych mniejszych jerków ? Wiem, że istnieje film King of the Jerkbait, jednak niestety dołączony jest on do czasopisma Wędkarstwo moje hobby, którego to redakcja nie reaguje na moje maile z pytaniami odnośnie mozliwości zamówienia tego numeru archiwalnego Stąd pytanie na forum - z prośbą o wskazanie jakiegoś źródła, gdzie nie tylko teoretycznie będzie można wyobrazić sobie zasady prowadzenia jerk'ów, lecz również zobaczyć to na własne oczy Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2006 Cześć,Witam serdecznie na forum. Życzę przyjemności!Widzę, że jesteś z W-wy. W związku z tym mogę Tobie zaproponować wypożyczenie filmu, ale o tym na priv. Co do technik prowadzenia jerków to proszę chwilę poczekaj bo więcej o tym będzie niebawem przy okazji kolejnego odcinka Taaakiej Ryby. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2006 @SzymusS, witaj na naszym forum! Miłej zabawy. O technice prowadzenia jerków możesz sobie poczytać tutaj:http://jerkbait.pl/?p=43Są tam także schematyczne rysunki. Techniki prowadzenia jerków będą omówione i pokazane w ostatnim 4 odcinku Taaakiej ryby poświęconemu jerkowaniu.Poza tym, na temat technik jerkowych będziesz mógł dużo poczytać i zobaczyć w artykule, który przygotowuje Remek. Artykuł ukarze się tego samego dnia co program w tv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymusS Opublikowano 11 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2006 @Remek Bardzo chętnie skorzysałbym z takiej opcji - wielkie dzięki!Dzisiaj wieczorem postaram się zorientować, co do wolnego czasu, gdyż w dzień praca, a obecnie wieczorami na okres zimowy szykuje mi się remont kuchni...No chyba ze jestes z zoliborza - wtedy 5 min i jestem u Ciebie @SebekTen artykuł znam już chyba na pamięć Chodzi właśnie o to, że chciałbym zobaczyć jak to wszystko wygląda w wodzie. Na: http://www.wedkarstwomojehobby.pl/galeria_filmowa.php jest fragment z filmu i dosłownie parę setnych sekundy gdy widać jak w realu prowadzi się jerka... Już się nie mogę doczekać tego artykułu, bo obawiam się że niestety odcinek w telewizorni przegapię (rozumiem że w czwartek) oraz sądząc po opisach odnośnie poprzednich odcinków - więcej czasu w programie będą miały reklamy niż Wasza szkoła PS - co do nauki jerkowania - na razie z powodzeniem łowiłem perch'ami i minnowami w Wiśle (niestety łowię tylko z brzegu) - mam nadzieję, że szkoła jerkowania nie będzie aż tak bolesna (ile to już moich przynęt wisi zawieszonych nad kryjowkami naszych ulubionych drapieznikow i tworzy im prawdziwe zyrandole...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeah Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2006 SzymusS poszukaj na forum, byl jakis taki post z filmikami, tam byl link do jakiejs szweckiej strony, na ktorej widzialem filmy z technikami jerkowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeah Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2006 sprawdz sobie może jeszcze to: http://video.google.com/videoplay?docid=-6517529900588748924 &q=jerkbait albo http://video.google.com/videoplay?docid=-3002897947250369394 &q=jerking%2Bfishing albo http://video.google.com/videoplay?docid=-4478961287297853291 &q=jerking%2Bfishing jest tego troche tylko pytaj prof. Google Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2006 No to wpadłeś Tak się zaczyna - może kupię sobie sprzet do jerków, kończysz sprzedając nerkę żeby kupić nowy sprzęt <_< Miłego korzystania! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeah Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2006 No to wpadłeś Tak się zaczyna - może kupię sobie sprzet do jerków, kończysz sprzedając nerkę żeby kupić nowy sprzęt <_< Miłego korzystania! współczuje... ...braku nerki <_< <_< <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2006 Znaczy że drugiej na sprzedaż? <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2006 @SzymusS, ...ile to już moich przynęt wisi zawieszonych nad kryjowkami naszych ulubionych drapieznikow i tworzy im prawdziwe zyrandole... - we wrześniu tego roku, pływając z Gromitem po Wiśle, znaleźliśmy drzewo, na którym wisiało mnóstwo przynęt i to różnego rodzaju, od gumek, poprzez woblery, na wahadłówkach skończywszy @Standerus, ...kończysz sprzedając nerkę żeby kupić nowy sprzęt... - dobre. Cholera, tylko żeby do głowy ci nie przyszło pozbyć się np. wątroby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymusS Opublikowano 11 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2006 @Yeah dzieki za filmiki, a odnosnie tego szwedzkiego to pewnie ten: http://www.fiskefilm.se/recensioner.htm @rognis_okoznaleźliśmy drzewo, na którym wisiało mnóstwo przynęt i to różnego rodzaju, od gumek, poprzez woblery, na wahadłówkach skończywszy to dobre - to ja teraz bede moje jerki podpisywal, a jak ktoregos zgubie to wywiesze info ze na znalazce czeka nagroda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2006 Cześć,No to dostaniesz jeszcze coś Dam tobie jeszcze inny filmik, który przywiozłem ze Szwecji. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2006 @SzymusS, w ten czwartek w programie Taaaka ryba będzie coś dla ciebie. W tej części poświęconej jerkowaniu, będzie mowa także o przynętach i technikach jerkowych. Myślę, że będą jakieś filmiki z narracją. Zapraszam 14.12.2006, godzina 19.00. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi