Skocz do zawartości

Technika prowadzenia Slider'a - filmiki

SzymusS

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

Śledzę informacje na portalu jerkbait.pl już od dłuższego czasu i muszę się przyznać, że skutecznie zostałem dzięki nim zachęcony do wypróbowania jerkowania :mellow:

Niestety na chwilę obecną mój sprzęt pozwala jedynie na trening na najmniejszych jerkach (wędka: Daiwa procaster 10-35g, stałoszpulowiec Shimano 2500). W przyszłości mam zamiar zaoptarzyć się również w sprzęt z cięższej kategorii...

W związku z moimi początkami - mam pytanie: czy jest możliwość gdzieś ściągnięcia/obejrzenia/udpostępnienia/kupienia filmu na temat technik prowadzenia zwłaszcza tych mniejszych jerków ?

Wiem, że istnieje film King of the Jerkbait, jednak niestety dołączony jest on do czasopisma Wędkarstwo moje hobby, którego to redakcja nie reaguje na moje maile z pytaniami odnośnie mozliwości zamówienia tego numeru archiwalnego :angry:

Stąd pytanie na forum - z prośbą o wskazanie jakiegoś źródła, gdzie nie tylko teoretycznie będzie można wyobrazić sobie zasady prowadzenia jerk'ów, lecz również zobaczyć to na własne oczy :D

Z góry dzięki

Cześć,

Witam serdecznie na forum. Życzę przyjemności!

Widzę, że jesteś z W-wy. W związku z tym mogę Tobie zaproponować wypożyczenie filmu, ale o tym na priv. Co do technik prowadzenia jerków to proszę chwilę poczekaj bo więcej o tym będzie niebawem przy okazji kolejnego odcinka Taaakiej Ryby.

Pozdrawiam

Remek

@SzymusS,

witaj na naszym forum! Miłej zabawy. :D

O technice prowadzenia jerków możesz sobie poczytać tutaj:

http://jerkbait.pl/?p=43

Są tam także schematyczne rysunki.

Techniki prowadzenia jerków będą omówione i pokazane w ostatnim 4 odcinku Taaakiej ryby poświęconemu jerkowaniu.

Poza tym, na temat technik jerkowych będziesz mógł dużo poczytać i zobaczyć w artykule, który przygotowuje Remek. Artykuł ukarze się tego samego dnia co program w tv. :mellow:

@Remek

Bardzo chętnie skorzysałbym z takiej opcji - wielkie dzięki!

Dzisiaj wieczorem postaram się zorientować, co do wolnego czasu, gdyż w dzień praca, a obecnie wieczorami na okres zimowy szykuje mi się remont kuchni...

No chyba ze jestes z zoliborza - wtedy 5 min i jestem u Ciebie ;)

@Sebek

Ten artykuł znam już chyba na pamięć Chodzi właśnie o to, że chciałbym zobaczyć jak to wszystko wygląda w wodzie.

Na: http://www.wedkarstwomojehobby.pl/galeria_filmowa.php jest fragment z filmu i dosłownie parę setnych sekundy gdy widać jak w realu prowadzi się jerka...

Już się nie mogę doczekać tego artykułu, bo obawiam się że niestety odcinek w telewizorni przegapię (rozumiem że w czwartek) oraz sądząc po opisach odnośnie poprzednich odcinków - więcej czasu w programie będą miały reklamy niż Wasza szkoła :angry:

PS - co do nauki jerkowania - na razie z powodzeniem łowiłem perch'ami i minnowami w Wiśle (niestety łowię tylko z brzegu) - mam nadzieję, że szkoła jerkowania nie będzie aż tak bolesna (ile to już moich przynęt wisi zawieszonych nad kryjowkami naszych ulubionych drapieznikow i tworzy im prawdziwe zyrandole...)

@SzymusS,

...ile to już moich przynęt wisi zawieszonych nad kryjowkami naszych ulubionych drapieznikow i tworzy im prawdziwe zyrandole...

- we wrześniu tego roku, pływając z Gromitem po Wiśle, znaleźliśmy drzewo, na którym wisiało mnóstwo przynęt i to różnego rodzaju, od gumek, poprzez woblery, na wahadłówkach skończywszy :lol:

@Standerus,

...kończysz sprzedając nerkę żeby kupić nowy sprzęt...

- dobre. :lol:

Cholera, tylko żeby do głowy ci nie przyszło pozbyć się np. wątroby.

@Yeah

dzieki za filmiki, a odnosnie tego szwedzkiego to pewnie ten: http://www.fiskefilm.se/recensioner.htm

@rognis_oko

znaleźliśmy drzewo, na którym wisiało mnóstwo przynęt i to różnego rodzaju, od gumek, poprzez woblery, na wahadłówkach skończywszy

to dobre - to ja teraz bede moje jerki podpisywal, a jak ktoregos zgubie to wywiesze info ze na znalazce czeka nagroda :D

@SzymusS,

w ten czwartek w programie Taaaka ryba będzie coś dla ciebie. W tej części poświęconej jerkowaniu, będzie mowa także o przynętach i technikach jerkowych. Myślę, że będą jakieś filmiki z narracją. :D

Zapraszam 14.12.2006, godzina 19.00.