pampi Opublikowano 9 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 Witam, Znajomy nosi się z zakupem kołowrotka wielkość 3000-4000 do połowu boleni z powierzchni oraz sandaczy z opadu. Polecałem mu Zaubera 4000 ale marudzi. Mo?źe polecicie jakieś inne sprawdzone konstrukcje w tym przedziale cenowym?Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 9 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 Niech doło?źy i penn batlle 4000 lub 3000 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pampi Opublikowano 9 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 Te 50zł to ju?ź ja sam dodałem do ceny finalnej:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 9 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 Chyba nie ?źądamy od kolegi dokładania do zało?źonej ceny 500zł tylko powiedzmy 150 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 9 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 Mo?źe red arc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pampi Opublikowano 9 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 Heheh ale wiecie mo?źna tak dokładać a?ź się na stelle uzbiera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 9 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 http://www.ravenfishing.pl/pl/products/kolowrotki/2920_kolow rotki_przedni_hamulec/penn/battle/Bez dokładania jak do stelli, 3000 lub 4000 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benjam87 Opublikowano 9 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 ostatnio zauwa?źyłem du?źą popularność wśr?łd forumowicz?łw młynkiem Penn Batlle. Wszyscy piszą o jego fajnej pracy oraz solidnej budowie, jednak ciekaw jestem jak ten młynek będzie pracował po 2-3 sezonach wiślanego łowienia?! Nie odnalazłem jeszcze w sieci rzetelnego testu (tzn. właśnie po kilku sezonach) Penna, stąd moje wątpliwości co do tego młynka.Wracając do tematu w tej cenie wg. mnie Zaauber bije konkurencję na głowę. Mam te?ź Red Arca, w kt?łrym po jednym sezonie wymieniłem ju?ź opor?łwkę na nową. Zauber po 1 sezonie (ok 250-300 r-h) n?łwka sztuka Zauber u mnie obsługuje przynęty boleniowe z powierzchni, cię?źki opad (25-35gr) i naprawdę polecam go w tej cenie do w.w zastosowań.To sprawdzony młynek, kt?łry raczej nie powinien rozczarować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 9 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 Battle lub sprawdzony Spro Blue/Red Arc- jeśli nie podoba mu się składana na przycisk korbka w Zauberze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pampi Opublikowano 9 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 Będę chyba go musiał na tego Zaubera nakręcić. A jak wygląda wielkościowo penn Battle 4000 do Zaubera ? Mo?źna gdzieś kupić do zaubera lepsza korbke ? widziałem gdzieś u nas na forum takie rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 9 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 Battle na pewno jest większy od zaubera 4000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 9 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 Mo?źna te?ź brać pod uwagę Penna Fierce. Około 220,00 zł.. Bebechy takie same jak w Battle. Przed chwilą por?łwnywałem schematy. 2 ło?źyska mniej. Jedno pod szpulkę, drugie w rolce. To w rolce mo?źna doło?źyć, trzeba tylko poprosić jednego z wielu koleg?łw posiadających Battle o wymiary ło?źycha Po przejrzeniu schematu sam sobie takiego kupię aby zastępował Stelle w wyjątkowym piachu i błocie . Po co przepłacać za gumę na szpulce i parę drobiazg?łw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 9 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 No mo?źe masz i rację ale te pare drobiazg?łw mo?źe mieć znaczenie, czy istotne nie wiem .Zam?łwiłem batle 4000 jak będziesz chciał to pomierzę Ci ło?źysko.Te?ź zakupiłem jako alternatywę dla stelli na cię?źsze warunki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 9 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 Pomierz, kupię tego Fierce i rozło?źę. Szkoda ?źe wcześniej się nie zdecydowałeś bo miałem Battle 4000 nowego z gwarancją, paragonem i dodatkowa szpulką za 410,00 z wysyłką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 9 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 Koledzy pomyslcie sobie te?ź nad Penn Sargusem Kolega ma i kreci juz trzeci sezon trociowy i jak narazie wszystko ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pampi Opublikowano 9 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 A jak z kultura pracy w tych penach ? masełko czy trochę smalczyk ? ;> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 9 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 Wieczorem por?łwnam schematy tych trzech młynk?łw i postaram się opisać r?ł?źnice w budowie. Moc hamulca , przeło?źenie, pojemność szpulki, metalowa obudowa, waga, naw?łj sa na pewno takie same. Pinion i gł?łwne koło te?ź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 9 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 Miałem Battle 4000 i w por?łwnaniu do Biomastera 2000r, Ultegry 1998, TP 98 , Super X GT nie wspominając o Stelli 95/98 kręci na sucho gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 9 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 Masełko to w stelli a w penie raczej smalczyk .Pewnie trochę lepiej od slamerka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 9 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 A tak zapytam, docierają się te tępe młynki czy takie zostają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 9 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 Fierce wygląda całkiem ok, opinie ma dobre, tylko jak dla mnie odpada, bo nie ma zapasowej szpulki. A przy smiganiu na Wiśle 2 szpule konieczne, ?źeby oblecieć bolenie i szczupaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 9 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 Właśnie kupiłem Sargusa FG4000 za 313,00 z wysyłką. R?ł?źnice w stosunku do Battle niewielkie. Podstawowe r?ł?źnice pomiędzy Battle a Sargusem 4000: 1. Battle ma ło?źysko pod szpulka, Sargus nie2. Szpula z gumką w Battle3. Prawdopodobnie lepszy hamulec w Battle - 3 okładziny hamulcowe mają inny numer katalogowy4. Rolka prowadząca w kolorze mosiądzu w Battle Poza tym to samo. Podstawowe r?ł?źnice pomiędzy Sargussem a Fierce: 1. Sargus ma ło?źysko rolki prowadzącej, Fierce nie2. Sargus ma szczelne ło?źyska3. Brak zapasowej szpuli w Fierce Reszta z grubsza taka sama. Najlepszy stosunek cena jakość według mnie ma Sargus. Orientacyjne ceny rozmiar?łw 4000:Battle - 430,00 złSargus - 300,00 złFierce - 220,00 zł Oczywiście mowa o n?łwkach z gwarancją polską. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 10 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 Za to ło?źysko pod szpulą i lepszy hamulec ju?ź warto tą st?łwę doło?źyć .Rolka pewnie powlekana te?ź prawdopodobnie jest trochę lepsza ale to małoznaczący szczeg?łł . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek* Opublikowano 10 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 Witam Sargusa mogę polecić, ju?ź dwa sezony przekręcił na szczupakach {model 300} jedyne czego w nim brak to przełącznika bieg?łw wstecznych. Dlaczego, gdy się zapędzimy ze skręcaniem ?źyłki to przynęta wyląduje w przelotce szczytowej, a wtedy otwieramy kabłąk lub luzujemy hamulec ... Sam te?ź u?źywam dw?łch modeli Fujitsu Quartz model 2500 przeło?źenie 4,5:1 to ten przy Sargusie, a drugi model to Quartz Red i ten ma przeło?źenie 6,0:1 jedyne co mi w nim przeszkadza to podw?łjna korbka. A to co inni wszystko wiedzący specjaliści piszą o tym, ?źe to nie produkowane w Japonii, ?źe to kopia ... kopii, a co mnie to obchodzi wa?źne, ?źe się nie psują i pracują jak masełko. Jak ktoś kupuje na alle... ,sregro to i markowy sprzęt mo?źe być niepewny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miklas_64 Opublikowano 16 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 Mam 2 Sargusy 3000 i 4000 trzeci sezon,cię?źko pracowały na sandaczach, naprawdę trafiły mi się dobre egzemplarze, bezawaryjne. Polecam zainteresowanym !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi