Skocz do zawartości

Kołowrotek sandacz boleń do 350zł

pampi

Rekomendowane odpowiedzi

ostatnio zauwa?źyłem du?źą popularność wśr?łd forumowicz?łw młynkiem Penn Batlle. Wszyscy piszą o jego fajnej pracy oraz solidnej budowie, jednak ciekaw jestem jak ten młynek będzie pracował po 2-3 sezonach wiślanego łowienia?! Nie odnalazłem jeszcze w sieci rzetelnego testu (tzn. właśnie po kilku sezonach) Penna, stąd moje wątpliwości co do tego młynka.

Wracając do tematu w tej cenie wg. mnie Zaauber bije konkurencję na głowę. Mam te?ź Red Arca, w kt?łrym po jednym sezonie wymieniłem ju?ź opor?łwkę na nową. Zauber po 1 sezonie (ok 250-300 r-h) n?łwka sztuka

Zauber u mnie obsługuje przynęty boleniowe z powierzchni, cię?źki opad (25-35gr) i naprawdę polecam go w tej cenie do w.w zastosowań.

To sprawdzony młynek, kt?łry raczej nie powinien rozczarować.

Mo?źna te?ź brać pod uwagę Penna Fierce. Około 220,00 zł.. Bebechy takie same jak w Battle. Przed chwilą por?łwnywałem schematy. 2 ło?źyska mniej. Jedno pod szpulkę, drugie w rolce. To w rolce mo?źna doło?źyć, trzeba tylko poprosić jednego z wielu koleg?łw posiadających Battle o wymiary ło?źycha :D

Po przejrzeniu schematu sam sobie takiego kupię aby zastępował Stelle w wyjątkowym piachu i błocie . Po co przepłacać za gumę na szpulce i parę drobiazg?łw?

Właśnie kupiłem Sargusa FG4000 za 313,00 z wysyłką. R?ł?źnice w stosunku do Battle niewielkie.

Podstawowe r?ł?źnice pomiędzy Battle a Sargusem 4000:

1. Battle ma ło?źysko pod szpulka, Sargus nie

2. Szpula z gumką w Battle

3. Prawdopodobnie lepszy hamulec w Battle - 3 okładziny hamulcowe mają inny numer katalogowy

4. Rolka prowadząca w kolorze mosiądzu w Battle

Poza tym to samo.

Podstawowe r?ł?źnice pomiędzy Sargussem a Fierce:

1. Sargus ma ło?źysko rolki prowadzącej, Fierce nie

2. Sargus ma szczelne ło?źyska

3. Brak zapasowej szpuli w Fierce

Reszta z grubsza taka sama.

Najlepszy stosunek cena jakość według mnie ma Sargus.

Orientacyjne ceny rozmiar?łw 4000:

Battle - 430,00 zł

Sargus - 300,00 zł

Fierce - 220,00 zł

Oczywiście mowa o n?łwkach z gwarancją polską.

Witam

Sargusa mogę polecić, ju?ź dwa sezony przekręcił na szczupakach {model 300} jedyne czego w nim brak to przełącznika bieg?łw wstecznych. Dlaczego, gdy się zapędzimy ze skręcaniem ?źyłki to przynęta wyląduje w przelotce szczytowej, a wtedy otwieramy kabłąk lub luzujemy hamulec ...

Sam te?ź u?źywam dw?łch modeli Fujitsu Quartz model 2500 przeło?źenie 4,5:1 to ten przy Sargusie, a drugi model to Quartz Red i ten ma przeło?źenie 6,0:1 jedyne co mi w nim przeszkadza to podw?łjna korbka. A to co inni wszystko wiedzący specjaliści piszą o tym, ?źe to nie produkowane w Japonii, ?źe to kopia ... kopii, a co mnie to obchodzi wa?źne, ?źe się nie psują i pracują jak masełko. Jak ktoś kupuje na alle... ,sregro to i markowy sprzęt mo?źe być niepewny.

http://images37.fotosik.pl/290/cc98739980ad51cfmed.jpg

http://images38.fotosik.pl/1410/1ea268cceef13388med.jpg