Żbiku Opublikowano 9 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2019 (edytowane) Robert, nie spieram się. Może coś namieszałem. Jednak wszędzie w opisach Dialuny XR podane jest „nowa seria lekkich wedzisk”, stad potraktowałem serie Dialuna XR jako nowsza niż Dialuna (bez XR). Sklep, z którego kupowałem kij, miał opis Dialuna XR 274cm 6-32g, to się potem okazało błędem, bo chodziło o wersje bez XR. Edytowane 9 Maja 2019 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 9 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2019 Polskie opisy to zawsze są mocno spóźnione w stosunku do tego co się aktualnie sprzedaje w JP Na rynku japońskim funkcjonuje obecnie w sprzedaży model 2018 bez oznaczenia XR z c.w. 6-32g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-PYTOON- Opublikowano 9 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2021 Odświeżę wątek. Czy ktoś miał styczność z wersją do 21 lub 25g? Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel 89 Opublikowano 7 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2021 Witam ja posiadam wersje 5-25 . U mnie pracuje przy połowie pstrągów i okoni , z woblerami od 5 cm gumkami na główkach od 3gr w górę . Jak również używam jej do łowienia basów w morzu . Woblery z małym sterem max 14 cm , metalowe jigi nawet do 30gr . Duże gumy nie stawiające większego oporu w wodzie imitacje sand eel 14 cm z główkami do 20 gr . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacaa Opublikowano 19 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2021 WitamChciałbym podpytać czy wersją 274cm 6-32 sprawdzi się jako Wiślany uniwersał pod bolenia na ciężko i sandacza. Czy poradzi sobie przy nocnym sandaczowaniu z wobkiem 10cm jak i z 10 - 12 cm gumą na max 30g główce, rzadziej stosował bym ciężkie wahadłówki w okolicy 25g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz197503 Opublikowano 19 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2021 (edytowane) WitamChciałbym podpytać czy wersją 274cm 6-32 sprawdzi się jako Wiślany uniwersał pod bolenia na ciężko i sandacza. Czy poradzi sobie przy nocnym sandaczowaniu z wobkiem 10cm jak i z 10 - 12 cm gumą na max 30g główce, rzadziej stosował bym ciężkie wahadłówki w okolicy 25gKijek jest w miare poprawnie opisany ale guma 12cm z główka 30g to już za dużo dla tego kija (ja łowiłem komfortowo cannibalem 12.5cm z główka 12gr) wahadła 25gr spoko na wobki 10cm nie łowiłem wiec nie doradze...editmój opis dotyczy lunamisa a nie dialuny ale cw tych wedek bedzie podobne Edytowane 19 Maja 2021 przez Grzegorz197503 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajKar Opublikowano 19 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2021 Dialuny niezbyt nadają się do łowienia gumami z ciężkimi główkami. Typowo nocne woblery sandaczowe nawet 12cm obsługuje perfekcyjnie, gumy z lekkimi główkami (łowienie w toni z prądem, wachlarzem ) jest ok podobnie jak wachadełka. Posiadam Dialunę dłuższą 315cm 6-32g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 20 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2022 Hej, czy ktoś ma już jakieś wnioski w aspekcie M96ML ? Jak wygląda kwestia ładowania się i rzutów w przypadku tego wędziska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 31 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2023 Jak te kije wypadają w porównaniu do Avidów o zbliżonych parametrach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drzejko Opublikowano 31 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2023 (edytowane) Szybsze, czulsze, lepiej uzbrojone od fabrycznych avidów, mniej uniwersalne. Bardzo fajne wędki, ale pewnie wymagają delikatniejszego traktowania. Edytowane 31 Maja 2023 przez drzejko 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 2 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2023 Orientuje się ktoś czy model Dialuny s96ml jest dostępny w Polsce albo chociaż europie? S96m to chyba jednak za mocny kij na moje potrzeby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rutra Opublikowano 15 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2023 Witam,czy ta nowa dialuna 96M poradzi sobie z rzeczną trocią, czy trzeba brać tą mocniejszą MH ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 16 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2023 Miałem przez chwilę 96m i moim zdaniem to już konkretny kij. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 16 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2023 Wybrałbym "M" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacperek993 Opublikowano 25 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2024 Witam. Chciałbym zapytać użytkowników Dialuny modelu z roku 2023 23DLNS96M - spinning 2.90 , 7-35 ( max 45 ) o właściwości rzutowe i jej realne cw. Byłbym wdzięczny za opinie posiadających i użytkujących te wędki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 4 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2024 Witam. Chciałbym zapytać użytkowników Dialuny modelu z roku 2023 23DLNS96M - spinning 2.90 , 7-35 ( max 45 ) o właściwości rzutowe i jej realne cw. Byłbym wdzięczny za opinie posiadających i użytkujących te wędki.Jak już wcześniej napisałem, przez chwilę posiadałem ten model. Dla mnie okazał się zdecydowanie za mocny i ponieważ nie lowię ciężej jak 25 - 30 gramów "wymieniłem" go na model ML. Wydaje mi się że wskazany maksymalny ciężar wyrzutowym 45 gramów jest jak najbardziej realny dla tej wędki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 19 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2024 Panie, Panowie kto ma i może kilka zdań napisać na temat wędki shimano dialuna inshore spinning o długości 2,90 m. i c.w. 7-35 g., ? Czy to dobry wybór na okazyjne łowienie troci i belon ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 19 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2024 Panie, Panowie kto ma i może kilka zdań napisać na temat wędki shimano dialuna inshore spinning o długości 2,90 m. i c.w. 7-35 g., ? Czy to dobry wybór na okazyjne łowienie troci i belon ?Chyba za wielu użytkowników tu nie ma.... Albo nie za bardzo chcą pisać .Nie mam tego patyka ale mam Lunamisa 2,9m 7-35g https://photos.app.goo.gl/BZP2kmzHA2Mm664Z8Jeśli te patyki są chociaż troszkę do siebie podobne, to na pewno nie zabrałbym na belony. Trocie bez problemu, szczególnie na wabiki w granicach masy +18g. Ten mój jest już mocny. I dość sztywny. Nie każdy tak lubi. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 30 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2024 Szukam kijka na cięższe rzeczne łowienie na Wisłę, takiego około 3m. Żeby takie woblery 20g+ co stawiają spory opór w wodzie móc prowadzić, większe wahadło czy obrotówki. Myślicie że ta Dialuna do 35g wystarczy czy jednak mocniejsza? Jeszcze szukam czegoś o tych Daiwach Pro Staff… ale bardzo mało o nich jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 30 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2024 (edytowane) Szukam kijka na cięższe rzeczne łowienie na Wisłę, takiego około 3m. Żeby takie woblery 20g+ co stawiają spory opór w wodzie móc prowadzić, większe wahadło czy obrotówki. Myślicie że ta Dialuna do 35g wystarczy czy jednak mocniejsza? Jeszcze szukam czegoś o tych Daiwach Pro Staff… ale bardzo mało o nich jest A może Lunamis z postu powyżej?https://photos.app.goo.gl/G5KadFgNwupktS7s8https://photos.app.goo.gl/c1GanjzGJKRPNCoz6 Edytowane 30 Czerwca 2024 przez popper 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 30 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2024 Wygląda fajnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 8 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2024 Ostatnio porównywałem sobie 3 kije, Dialuna 2,9 do 7-35; Daiwę ProStaff 3,0 8-35 i Excelera 3,15 15-40 no i chyba w tym zestawieniu praca itd.. oczywiście na sucho podpasowała mi Daiwa ProStaff. Exceler bardzo fajnie wyglądający kij ale kurde to zbrojenie to jak w wędkach z poprzedniej epoki - oczywiście mam takie i też działają ale myślę że można dużo więcej z tego blanku wyciągnąć innym zbrojeniem. Najszybsza oczywiście Dialuna i czuć moc tego kija ale chyba z twardymi przynętami Daiwa lepiej sobie poradzi. Ktoś łowi ProStaff? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 9 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2024 Darku. Mam wspomnianego Excelera. Z gumami radzi sobie całkiem nieźle ale.... Moje doświadczenia dotyczą wyłącznie Iny, troci i gum dług. ok. 10-12cm na główkach 10-12-15g. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 20 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2024 Jestem po pierwszym łowieniu Dialuną, zajebista wędka! Bardzo, bardzo czuła. Dzisiaj padł na nią mały sandaczyk z nurtu, taki dzieciaczek ale zawsze. Lekka i szybka ale pod rybą bardzo fajnie pracuje nawet taka małą. Dzisiaj łowiłem naprawdę lekko główką 5g i mała 2,5 calowa gumka - uruchamia się pewnie od takich 10 a przy 20 w górę zaczyna miotać. Bardzo fajnie uzupełnienie Prorexa XR. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Valo Opublikowano 20 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2024 Który model wybrałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi