Skocz do zawartości

Powołanie na ćwiczenia wojskowe olsztyn

arturo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam kolegów.

Panowie dostałem z MON bilet alliclusiv na 10 dni. 22 maj do olsztyna może ktoś z was również został zaproszony lub już był.

...a Kolega ma w książeczce wojskowej jakiś przydział mobilizacyjny, czy tak dostał ,,zaproszenie", z ,,czapki", bo brakuje chętnych w skautach, czytaj WOT? Kwestia przydziału jest istotna,ja na do widzenia, po  karencji 90- dniowej przeniesiony do rezerwy, z czystą kartką.Kilka lat później przypomnieli, kurs chorążych rezerwy proponowali, uczelnia i praca, odmówiłem i cisza. 23 lata i miesiące po...

Ale w pupe to mogą dać w zasadniczej służbie a nie powiedzmy  teraz facetowi około pięćdziesiątki. Przecież jak na zaprawie pobiegnę za szybko to albo odpoczynek ze czterdzieści minut lub co gorsza OIOM :)

Rozumiem jakieś ćwiczenia ale nie na tempo jak się miało dwadzieścia parę lat. Czy może się mylę i jednak ból pupy będzie :)

Edytowane przez M a r a s

Ale w pupe to mogą dać w zasadniczej służbie a nie powiedzmy  teraz facetowi około pięćdziesiątki. Przecież jak na zaprawie pobiegnę za szybko to albo odpoczynek ze czterdzieści minut lub co gorsza OIOM :)

Rozumiem jakieś ćwiczenia ale nie na tempo jak się miało dwadzieścia parę lat. Czy może się mylę i jednak ból pupy będzie :)

Na zdrowy rozsądek. Co Ci mogą zrobić jak spacerkiem ruszysz? Zomz? :D :D

Miałbym wywalone na ich okrzyki i próby dowartościowania się .

• Like 3

A co się aktualnie ćwiczy? Jeśli to nie tajemnica. W 80-tych kolegę wzywali co roku i za każdym razem mówił, że już ma już dość. Bo ile razy można iść na Bremę? :)

Jest tyle programów tanecznych że coś wybiorą  :P . Nasze LWP przechodząc przez północne Niemcy oczywiście wspólnie z bohaterską Armią Czerwoną miało później skierować się na północ i samodzielnie zająć Danię ( to nie są informację z archiwów LWP) . Będąc w LWP były zajęcia polityczne gdzie zawsze mówiono o ataku podłych imperialistów, o zabijaniu mężczyzn, gwałceniu kobiet i wywożeniu dzieci. O rabunkach naszych dóbr narodowych , naszych fabryk , zniszczeniu zdobyczy socjalizmu. 

Jakoś tak 2005, może 6 musiałem popracować 2 dni w Warszawie + 3 dni na jeździe po kraju z 2 pułkownikami armii kanadyjskiej . Obydwaj zaczynali na przełomie lat 70/80 i dokładnie to samo słyszeli na swoich szkoleniach  :rolleyes: tylko LWP występowało jako podły agresor ale też miało niszczyć , gwałcić i wywozić. 

Jest tyle programów tanecznych że coś wybiorą  :P . Nasze LWP przechodząc przez północne Niemcy oczywiście wspólnie z bohaterską Armią Czerwoną miało później skierować się na północ i samodzielnie zająć Danię ( to nie są informację z archiwów LWP) . Będąc w LWP były zajęcia polityczne gdzie zawsze mówiono o ataku podłych imperialistów, o zabijaniu mężczyzn, gwałceniu kobiet i wywożeniu dzieci. O rabunkach naszych dóbr narodowych , naszych fabryk , zniszczeniu zdobyczy socjalizmu. 

Jakoś tak 2005, może 6 musiałem popracować 2 dni w Warszawie + 3 dni na jeździe po kraju z 2 pułkownikami armii kanadyjskiej . Obydwaj zaczynali na przełomie lat 70/80 i dokładnie to samo słyszeli na swoich szkoleniach  :rolleyes: tylko LWP występowało jako podły agresor ale też miało niszczyć , gwałcić i wywozić. 

O Jutlandii wiem z zajęć w studium wojskowym. Pocieszałem kolegę, że gdyby miał radziecki paszport, to mógłby zakończyć szlak bojowy znacznie dalej, np. na plażach w Portugalii. :) W kwestii podłości i zakłamania. Na pytanie kolegi na zajęciach w studium: dlaczego na terenie NRD znajdują się tak duże siły armii radzieckiej, bo przecież oni mają swoją Ludową Armię, pan pułkownik odpowiedział: no wiecie panowie, to są wprawdzie nasi przyjaciele, ale jednak Niemcy. :D

• Like 2