bob74 Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Witam kolegów.Panowie dostałem z MON bilet alliclusiv na 10 dni. 22 maj do olsztyna może ktoś z was również został zaproszony lub już był....a Kolega ma w książeczce wojskowej jakiś przydział mobilizacyjny, czy tak dostał ,,zaproszenie", z ,,czapki", bo brakuje chętnych w skautach, czytaj WOT? Kwestia przydziału jest istotna,ja na do widzenia, po karencji 90- dniowej przeniesiony do rezerwy, z czystą kartką.Kilka lat później przypomnieli, kurs chorążych rezerwy proponowali, uczelnia i praca, odmówiłem i cisza. 23 lata i miesiące po... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarasR Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2019 (edytowane) Ale w pupe to mogą dać w zasadniczej służbie a nie powiedzmy teraz facetowi około pięćdziesiątki. Przecież jak na zaprawie pobiegnę za szybko to albo odpoczynek ze czterdzieści minut lub co gorsza OIOM Rozumiem jakieś ćwiczenia ale nie na tempo jak się miało dwadzieścia parę lat. Czy może się mylę i jednak ból pupy będzie Edytowane 11 Kwietnia 2019 przez M a r a s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Raczej przewiduję ból wątroby i problemy z trzustką 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarasR Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Raczej przewiduję ból wątroby i problemy z trzustką O to jestem spokojny Jeden przynajmniej będzie trzeźwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Ale w pupe to mogą dać w zasadniczej służbie a nie powiedzmy teraz facetowi około pięćdziesiątki. Przecież jak na zaprawie pobiegnę za szybko to albo odpoczynek ze czterdzieści minut lub co gorsza OIOM Rozumiem jakieś ćwiczenia ale nie na tempo jak się miało dwadzieścia parę lat. Czy może się mylę i jednak ból pupy będzie Na zdrowy rozsądek. Co Ci mogą zrobić jak spacerkiem ruszysz? Zomz? :DMiałbym wywalone na ich okrzyki i próby dowartościowania się . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Jak ktoś będzie coś w Olsztynie potrzebował to dawać znać ... na jednostce też mi się zdarza bywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2019 A co się aktualnie ćwiczy? Jeśli to nie tajemnica. W 80-tych kolegę wzywali co roku i za każdym razem mówił, że już ma już dość. Bo ile razy można iść na Bremę? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2019 A co się aktualnie ćwiczy? Jeśli to nie tajemnica. W 80-tych kolegę wzywali co roku i za każdym razem mówił, że już ma już dość. Bo ile razy można iść na Bremę? Jest tyle programów tanecznych że coś wybiorą . Nasze LWP przechodząc przez północne Niemcy oczywiście wspólnie z bohaterską Armią Czerwoną miało później skierować się na północ i samodzielnie zająć Danię ( to nie są informację z archiwów LWP) . Będąc w LWP były zajęcia polityczne gdzie zawsze mówiono o ataku podłych imperialistów, o zabijaniu mężczyzn, gwałceniu kobiet i wywożeniu dzieci. O rabunkach naszych dóbr narodowych , naszych fabryk , zniszczeniu zdobyczy socjalizmu. Jakoś tak 2005, może 6 musiałem popracować 2 dni w Warszawie + 3 dni na jeździe po kraju z 2 pułkownikami armii kanadyjskiej . Obydwaj zaczynali na przełomie lat 70/80 i dokładnie to samo słyszeli na swoich szkoleniach tylko LWP występowało jako podły agresor ale też miało niszczyć , gwałcić i wywozić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar80 Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Kumpel kak kilka lat temu dostal takie powolanie ro przez tydzien dochodzil do siebie. Nie pil kilka lat a w kilka dni nadrobil zaleglosci. Nie mowiac o innych bardziej niemoralnych rzeczach. Proponuje cos na watrobe juz zazuwac. Hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Jest tyle programów tanecznych że coś wybiorą . Nasze LWP przechodząc przez północne Niemcy oczywiście wspólnie z bohaterską Armią Czerwoną miało później skierować się na północ i samodzielnie zająć Danię ( to nie są informację z archiwów LWP) . Będąc w LWP były zajęcia polityczne gdzie zawsze mówiono o ataku podłych imperialistów, o zabijaniu mężczyzn, gwałceniu kobiet i wywożeniu dzieci. O rabunkach naszych dóbr narodowych , naszych fabryk , zniszczeniu zdobyczy socjalizmu. Jakoś tak 2005, może 6 musiałem popracować 2 dni w Warszawie + 3 dni na jeździe po kraju z 2 pułkownikami armii kanadyjskiej . Obydwaj zaczynali na przełomie lat 70/80 i dokładnie to samo słyszeli na swoich szkoleniach tylko LWP występowało jako podły agresor ale też miało niszczyć , gwałcić i wywozić. O Jutlandii wiem z zajęć w studium wojskowym. Pocieszałem kolegę, że gdyby miał radziecki paszport, to mógłby zakończyć szlak bojowy znacznie dalej, np. na plażach w Portugalii. W kwestii podłości i zakłamania. Na pytanie kolegi na zajęciach w studium: dlaczego na terenie NRD znajdują się tak duże siły armii radzieckiej, bo przecież oni mają swoją Ludową Armię, pan pułkownik odpowiedział: no wiecie panowie, to są wprawdzie nasi przyjaciele, ale jednak Niemcy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi