chub norris Opublikowano 11 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2012 Nie liczyłem,ale skoro m?łwicie ?źe wersja 4000 ma 9 ło?źysk to ciekawe dlaczego na necie oraz na stronie kt?łrą wkleiłem na kt?łrej rozbierany jest ten młynek wszędzie podają ?źe ło?źysk jest 7 Bo do tych 2 właśnie odnosi się skr?łt S A-RB: SECRET Anti-Rust Bearings Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 11 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2012 Nie liczyłem,ale skoro m?łwicie ?źe wersja 4000 ma 9 ło?źysk to ciekawe dlaczego na necie oraz na stronie kt?łrą wkleiłem na kt?łrej rozbierany jest ten młynek wszędzie podają ?źe ło?źysk jest 7 Bo do tych 2 właśnie odnosi się skr?łt S A-RB: SECRET Anti-Rust Bearings Chyba nie kumam. 9 to nie 7 i na odwr?łt . Czy są z nierdzewki czy nie, to niewidzialne nie są chyba 2 A-RB liczą za 1 zwykłe, nasi fajni reklamobajarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haja1978 Opublikowano 11 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2012 Dzięki za załączenie schematu, coby niekt?łrzy koledzy zobaczyli w końcu, co i jak z tym Aspire O, okazuje się, ?źe i ło?źysko ma pod szpulą, cuda, normalnie cuda Ja go miałem, łowiłem nim, łowią nimi moi znajomi i co do moich wcześniejszych post?łw, w pełni podtrzymuję swoją opinię, ?źe w cenie ok. 1000 złotych nie jestem w stanie wskazać lepszego - produkowanego po 2000 roku - kręciołka Shimano. Po prostu wyszedł Shimano cholernie udany model. Ale to ocenią Ci, kt?łrzy, go mieli/mają w łapie, a nie wr?ł?źą z fus?łw o liczbie ło?źysk, etc. I dodam jeszcze, ?źe pr?łcz sentymentu z mojej strony i posiadania kilku produkt?łw firmy Shimano, nic więcej mnie z nią nie łączy - niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 11 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2012 A kto tam Cię wie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haja1978 Opublikowano 11 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2012 Po prawdzie to jest tak:ja wiem o Shimano, ale oni o mnie ni cholera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 12 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2012 Zawsze myslalem ze to po prostu japonski TP MG 05, ktorego z duzym powodzeniem uzywal Patryk (@patu). Ten TP MG JDM 2005 wlasnie byl taka wersja prawie Stella FB) Wiem z kilku zrodel, ze te TP MG 05 to bardzo udane sprzety byly.Wiec jesli Aspire jest ich mutacja to nie dziwi ze zbiera dobre opinie. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 31 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2012 Troche odnowie temat jak można bo juz prawie sezon mam Aspire 2500 FA - ma łożysko pod szpula ma lożysko w uchwycie korbki , szpula zapasowa w zestawie z reszta pokrowiec tez i roznica cenowa do stelli taka ze wole Aspire do kleniowania 13 lozysk mi nie potrzeba Mlynek moim zdaniem nie do zajechania a lowie woblerami w malej szybkiej rzece Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 Aspire FA. http://www.daily-fishing.ru/snasti/reels/shimano_aspire_fa/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michallucek Opublikowano 8 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 Witam kolegów przeglądam wasze odpowiedzi i znalezione informacje na temat kręciołka .Ja swoim łowie 2-gi sezon szczupaki sandacze no i około 60 wyjść na 6h nad Parsęte łowię nim na woblery salmo salmon obrotówki 3 i 4 .Powiem krótko miałem Tp 4000fa mam Stellę 95r i dwa Aspire .Ten kołowrotek przy głowce 40g czy ciagnąc pod prąd woblera na siłe nie wykazuje jakiegokolwiek zmęczenia .osoby które ten kołowrotek posiadają chwalą go jak i osoby które kiedyś ten kołowrotek rozebrali .DO CIEŻKIEJ ORKI WIŚLANEJ CZY DO TROCIOWANIA ZA 1500ZŁ NIE ZNAM LEPSZEGO KOŁOWROTKA O TAK PŁYNNEJ PRACY MECHANIZMÓW I HAMULCU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 11 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 .DO CIEŻKIEJ ORKI WIŚLANEJ CZY DO TROCIOWANIA ZA 1500ZŁ NIE ZNAM LEPSZEGO KOŁOWROTKA O TAK PŁYNNEJ PRACY MECHANIZMÓW I HAMULCUWitam,musze kolege zasmucic,ze jednak za ta kwote(1500zł)znam kołowrotki do opisanych zadan np..stella F .tpF oczywiscie rozm4000.. o "turkach nie wspominając....i jeszcze wiele innych.....bo za "półtora tysia"to mozna juz miec w czym wybierac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 13 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 (edytowane) 2 tysie za nowy 4000 z dwoma szpulami to nie przesada?Jest w jednym sklepie ;)Można gdzieś dostać takowy taniej? Edytowane 13 Listopada 2012 przez wildriver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 13 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 (edytowane) 2 tysie za nowy 4000 z dwoma szpulami to nie przesada?Jest w jednym sklepie ;)Można gdzieś dostać takowy taniej? http://www.eurotackl...a--p-17375.html http://www.aujoyeuxp...re-4000-fa.html - 331euro. http://www.ffb.ro/ff..._-_as2500fa�� - ok 1289zł http://www.am-angels...65_x2.htm��250e 250e za wersję 1000 Edytowane 13 Listopada 2012 przez makamba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 13 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 (edytowane) Dziex makamba. Witam,musze kolege zasmucic,ze jednak za ta kwote(1500zł)znam kołowrotki do opisanych zadan np..stella F .tpF oczywiscie rozm4000.. o "turkach nie wspominając....i jeszcze wiele innych.....bo za "półtora tysia"to mozna juz miec w czym wybierac Jeśli chodzi o płynność pracy,to tp f przy aspire na prawdę słabo wypada,przynajmniej na sucho.Kręciłem obydwoma w sklepie. Edytowane 13 Listopada 2012 przez wildriver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 13 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 Dziex makamba. Jeśli chodzi o płynność pracy,to tp f przy aspire na prawdę słabo wypada,przynajmniej na sucho.Kręciłem obydwoma w sklepie. Zgadzam się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 11 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2013 Jeszcze o Aspire. Guzu,napisałeś: Zawsze myslalem ze to po prostu japonski TP MG 05, ktorego z duzym powodzeniem uzywal Patryk (@patu).Ten TP MG JDM 2005 wlasnie byl taka wersja prawie Stella FB)Wiem z kilku zrodel, ze te TP MG 05 to bardzo udane sprzety byly.Wiec jesli Aspire jest ich mutacja to nie dziwi ze zbiera dobre opinie..Ten z twojego zdecia wygląda na model z 2006: 05http://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=pl&rurl=translate.google.pl&sl=ru&tl=pl&twu=1&u=http://www.daily-fishing.ru/snasti/reels/shimano_05_twin_power/&usg=ALkJrhg1aD7jFBqVzrHZL0Bbvo7K8z9SRw 06 (drugie zdjęcie,pierwszy z prawej)http://www.daily-fishing.ru/snasti/reels/shimano_06_twin_power_mg/ Chyba to jest ten sam tzn. MG 06?http://www.google.pl/imgres?hl=pl&sa=X&tbo=d&biw=1366&bih=624&tbm=isch&tbnid=GA-GmR_NAQaBXM:&imgrefurl=http://spinning.kharkov.ua/phpbb/viewtopic.php%3Ft%3D2021&docid=HoVW7gq9AxpAzM&imgurl=http://spinning.kharkov.ua/images/reels/ShimanoTwinPowerMg2500S.jpg&w=602&h=486&ei=LV3wUI70MI2KhQf3goCIAg&zoom=1&iact=hc&vpx=4&vpy=22&dur=803&hovh=202&hovw=250&tx=120&ty=101&sig=112340388376072859115&page=1&tbnh=148&tbnw=188&start=0&ndsp=23&ved=1t:429,r:0,s:0,i:81 Teraz do sedna. Wychodzi mi na to,z tego co przeczytałem na df.ru ,ze w Aspire FA są bebechy z tego '05.Dalej na podstawie '05 powstał MG '06 który ma szereg funkcji Stelli. Pytanie jak wypada w takim razie Aspire przy TP MG? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 11 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2013 (edytowane) Pewnie wyglada bardzo podobnie...BA! nawet moze byc tak ze czesci daloby sie poprzekladac miedzy nimi ... Ale to tylko spekulacje z mojej strony. Nie mialem Aspire w reku. Zwykle to u Shimano jest tak ze jakies nowe pomysly - patenty czy rozwiazania sa w Stelli (98, 01, 04, 07, 10) rok potem pojawia sie TP JDM (99,02,05,08,11). A potem jeszcze TP MG (00,03,06,09)... O ile ze Stella jest tak, ze mimo pozornego podobienstwa czesci nie sa one zwykle kompatybilne z TP z tej samej generacji (wypowiadam sie na podstawie starych modeli) to Aspire moze calkiem dobrze wspolgrac z TP (JDM) badz TP MG.W ramach Shimano mialem okazje to obserwowac u Kolegi w rozmiarze kolowrotkow 2500 (TP 05, Sephia, Soare...) PozdrawiamGuzu Edytowane 11 Stycznia 2013 przez Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 12 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 Znalazłem w stodole dwie dodatkowe szpulki od Aspire 4000FA.Czy orientuje się ktoś może czy będą one pasować do jakichś innych kołowrotków Shimano? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal00kn Opublikowano 12 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 fajna stodoła, Aspire 4000fa ma podparte szpule na łożysku może do jakiegoś TP zapasują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 12 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 Jak pasuje do tp 4000H to jak masz ochotę sprzedać to może się skuszę a stodoła zaprawdę fajna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonPablo Opublikowano 12 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 Można spróbować do Stelli FB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 12 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 Do Stelli 4000fb własnie sprawdziłem.Szpulka pasi ale już zakrętka nie pasi żeby tą Aspire dokręcic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 12 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 (edytowane) fajna stodoła, Aspire 4000fa ma podparte szpule na łożysku może do jakiegoś TP zapasują. Na pewno do TP Mg z 2006r.nie podejdzie.Może FB? http://www.daily-fishing.ru/snasti/reels/shimano_twin_power_fb/ Edytowane 12 Maja 2013 przez wildriver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 (edytowane) Taki stary kotlet jest do odgrzania. Pojawił się nowy na alle za 1400 złociszy. Wg.Was wart jest tej ceny czy lepiej sobie darować i skupić na nowszych młynkach. Edytowane 28 Maja 2014 przez pawello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 Taki stary kotlet jest do odgrzania. Pojawił się nowy na alle za 1400 złociszy. Wg.Was wart jest tej ceny czy lepiej sobie darować i skupić na nowszych młynkach. Odrzewany kotlet za 1400 to drogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amon28 Opublikowano 7 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 Mam okazje kupic nowy rozmiar 4000. Cena to 2tys. Kreci pieknie. Jak myslicie odplaci bezpromemowa praca przez min. 10 lat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi