Cris17 Opublikowano 10 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 Witam wszystkich kolegów po kiju.A więc poszukuje Echo do 600zl max.Będę używał jej zarówno do spinningu jak i do karpiowania.Łowię w rzekach i w jeziorach ale częściej w jeziorach.Polećcie coś dobrego w tych pieniążkach Pozdrawiam Cris Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bierjoza Opublikowano 23 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 Zepsuty włącznik. Juz o tym było na jerkbait:http://jerkbait.pl/topic/22142-lowrance-x125-problem/?hl=x125 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 yahoo Opublikowano 3 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 No to ja odświeżę...Również noszę się z zamiarem zakupu pierwszego echa.Dla laika faktycznie fajną opcją wydaje się mark x 5 pro( fajnie, że ma 2 stożki), ale widzę dwa mankamenty:1. Brak pomiaru temperatury2. Czarno-biały wyświetlacz- co chyba utrudnia czytanie twardości dnaProszę o opinię doświadczonych kolegów.Może ktoś zaproponuje alternatywne echo lub rozwieje moje wątpliwości...?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lukasz2223 Opublikowano 3 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 Ja posiadam Garmina Echo 150 . Sam szukałem i przekopywałem fora i inne w poszukiwaniu czegoś w rozsądnych pieniądzach z najwyższą możliwie skalą szarości w tym przedziale i z dobrym przetwornikiem. Jest pomiar temperatury i wskazanie akumulatora. 8 stopniowa skala szarości pozwala na rozróznianie dna bez większego problemu. Porównywałem ją w popularnymi Piranhami i lowranceami w tej samej klasie.Ciekawił mnie jeszcze condor ale nie miałem okazji go na żywo pomacac i pooglądać. Wybór padł na Garniaka i szczerze-?nie żałuje nic a nic. Teraz już po prawie rocznym zapoznaniu-,górki,twarde dno czy kamienie widzę tak jak bym oglądał wiadomości w tv. Jedyny mankament to podświetlenie,garmin ma jedna diode która podświetla cały ekranik i dla kogos kto lubi takie gadżety będzie to kłucie w oczy ale.....mi to nie przeszkadza.zresztą poziom podświetlenia tez jest regulowany,odpaliłem echo w nocy żeby zobaczyć jak to będzie na tej diodzie i jest 4 na 5 w skali oceny. Ogólnie będe dalej celował też w sondy garmina.Mi się udało kupić w US , i tutaj też garmin był jednym z niewielu który pozwala ustawić system metryczny i temperature w C*Śmiało moge polecic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Andrzej1 Opublikowano 3 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 Ja też po analizie wszelkich dostępnych cenowo echosond zdecydowałem się na Garmina - Echo200 i jestem bardzo zadowolony . Ma wszystko czego oczekiwałem, fajną rozdzielczość, dwa stożki, przewijanie zapisu wstecz itp. Założyłem sobie , że chcę wydać do 1000 zł na nową sondę z osprzętem i Echo200 wydawał mi się najlepszym wyborem w tym przedziale cenowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 spy Opublikowano 3 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 mark x 5 pro bez pomiaru temperatury? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 busz231 Opublikowano 3 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 2.brak koloru nie utrudnia rozróżniania twardości dna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 yahoo Opublikowano 3 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 mark x 5 pro bez pomiaru temperatury?Takie info znalazłem w opisie na stronie sklepu bass z wawki. Chyba,. że coś pomieszałem...Przeglądałem różne echa akurat w bassie i zmartwiła mnie jedna rzecz. Nikt nie zadał sobie trudu, aby porównać echa różnych producentów pod kątem tych samych parametrów typu np. temperatura wody.Akurat przy mark x 5 pro było info o braku pomiaru temp. Ale przy niektórych w ogóle nie ma informacji na ten temat.Osoba, która nie ma doświadczenia z echem( czyli ja np. ) nie bardzo wie co ma porównywać.....Każdy opis jest inny, czyli wprost przeklejony od producenta.Może starzy wyjadacze podzielą się przemyśleniami, na co zwrócić uwagę, co jest niezbędne a co jest bajerem marketingowym...?Takie podstawy dobrej echosondy.Pozdrawiam i dziękuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Andrzej1 Opublikowano 3 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 http://www.echosonda.pl/default.php?cPath=26 tu masz przy każdej echosondzie okienko ,,dodaj do porównania,, Wybierz, które chcesz i kliknij na górze ,,porównaj produkty,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sandokan Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 witamczy w Garmin151 zobaczę piasek, kamienie, muł, rośliny itd. w rzece?pozdroSandokan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 witamczy w Garmin151 zobaczę piasek, kamienie, muł, rośliny itd. w rzece?pozdroSandokanZobaczysz pewnie. Ale kwestia interpretacji to długie lata nad wodą. I trochę literatury warto poczytać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sandokan Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 No to już decyzja zapadła Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Pewnie czytałeś.... http://jerkbait.pl/topic/31646-wybór-pierwszej-echosondy/ Ja bym wybrał coś innego.Jeden z ważniejszych parametrów - rozdzielczość 160x256 Garmin kontra 320x240 w X3 Lowrance . Kolor i podwójny stożek w X3.Cena zbliżona.Marka też bardziej "echosondowa" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Krzysztof Kacprzak Opublikowano 24 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2014 Z rozdzielczością to kolega ma rację. Spróbuj Garmin 350C ...ma 5 cali i rozdzielczość 480x272 kolor, dwie wiązki i tylko 650 zł ...mam to na sklepie i dobrze się sprzedaje i nikt nie narzekał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lokoko83 Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 Proszę o pomoc czym się różni przetwornik 77/200 kHz a 50/200 kHz, który jest lepszy na płytsze wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 Przetwornik 77/200 to zapewne produkt Garmina ? Z przetwornikami jest tak, że im niższa częstotliwość tym wyższy zasięg. Zwykle też mniejszy kąt stożka. Tym samym przetwornik 77/200 czy 83/200 będzie miał wskazanie na płytszą wodę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lokoko83 Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 Przetwornik 77/200 to zapewne produkt Garmina ?Tak zgadza się dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lokoko83 Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 (edytowane) Ostatnio przy dorabianiu uchwytu do przetwornika trochę porysowałem jego spód obudowy, czy będzie to miało wpływ na odczyt sygnału? Edytowane 6 Kwietnia 2015 przez lokoko83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Żadnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 prezes77 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Ostatnio przy dorabianiu uchwytu do przetwornika trochę porysowałem jego spód obudowy, czy będzie to miało wpływ na odczyt sygnału?Nic mu nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lokoko83 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 A myślałem że spieprzyłemDzięki Panowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kozi Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Witam szukam jakiegos echo w granicach "tytułowego" 600 zł. Trochę poczytałem jednak nadal nie mam zbytnio pojęcia czym się kierować przy wyborze. Wędkował będę na jeziorach raczej nie głębokich do 6 metrów. Wstępnie zainteresowałem się modelem Lowrance Mark 5x, tylko nie jestem pewien czy za 600 zł uda mi sie wyrwać ten model. Możecie coś jeszcze polecić lub powiedzieć czym sie kierować przy wyborze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zetika16 Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Witam szukam jakiegos echo w granicach "tytułowego" 600 zł. Trochę poczytałem jednak nadal nie mam zbytnio pojęcia czym się kierować przy wyborze. Wędkował będę na jeziorach raczej nie głębokich do 6 metrów. Wstępnie zainteresowałem się modelem Lowrance Mark 5x, tylko nie jestem pewien czy za 600 zł uda mi sie wyrwać ten model. Możecie coś jeszcze polecić lub powiedzieć czym sie kierować przy wyborze?Za taką kwotę sprzedałem właśnie swoje lowerance mark 5x pro w stanie igła... Echo wystarczająco dobre... W tej cenie polecane często... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lokoko83 Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 A ja polecam Garmina 151 bo mam Niedrogie a naprawdę ładnie pokazuje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maniek1972 Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Witam szukam jakiegos echo w granicach "tytułowego" 600 zł. Trochę poczytałem jednak nadal nie mam zbytnio pojęcia czym się kierować przy wyborze. Wędkował będę na jeziorach raczej nie głębokich do 6 metrów. Wstępnie zainteresowałem się modelem Lowrance Mark 5x, tylko nie jestem pewien czy za 600 zł uda mi sie wyrwać ten model. Możecie coś jeszcze polecić lub powiedzieć czym sie kierować przy wyborze? http://allegro.pl/nowosc-echosonda-lowrance-mark-4-hdi-wyprzedaz-i5256873381.html?bi_s=ads&bi_m=p2,1&bi_c=29628 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kozi Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 http://allegro.pl/nowosc-echosonda-lowrance-mark-4-hdi-wyprzedaz-i5256873381.html?bi_s=ads&bi_m=p2,1&bi_c=29628Może mi ktoś powiedzieć czym się różni echo z linki powyżej a tą w moim linku? http://www.best-sonar.pl/mark-4-hdi.htmlSkąd taka rozbieżność w cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Cris17
Witam wszystkich kolegów po kiju.
A więc poszukuje Echo do 600zl max.Będę używał jej zarówno do spinningu jak i do karpiowania.Łowię w rzekach i w jeziorach ale częściej w jeziorach.
Polećcie coś dobrego w tych pieniążkach
Pozdrawiam Cris
Top użytkownicy dla tego pytania
6
6
5
4
Popularne dni
3 Wrz
7
10 Mar
7
23 Lut
6
21 Kwi
4
Top użytkownicy dla tego pytania
lokoko83 6 odpowiedzi
busz231 6 odpowiedzi
karolkrause 5 odpowiedzi
Kozi 4 odpowiedzi
Popularne dni
3 Wrz 2013
7 odpowiedzi
10 Mar 2012
7 odpowiedzi
23 Lut 2013
6 odpowiedzi
21 Kwi 2015
4 odpowiedzi
Popularne posty
godski
Zobaczysz pewnie. Ale kwestia interpretacji to długie lata nad wodą. I trochę literatury warto poczytać.
Paprykarz
Przetwornik 77/200 to zapewne produkt Garmina ? Z przetwornikami jest tak, że im niższa częstotliwość tym wyższy zasięg. Zwykle też mniejszy kąt stożka. Tym samym przetwornik 77/200 czy 83/200 będzie
lokoko83
A ja polecam Garmina 151 bo mam Niedrogie a naprawdę ładnie pokazuje
54 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi