Skocz do zawartości
  • 0

Echo do 600zl

Cris17

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

No to ja odświeżę...:)

Również noszę się z zamiarem zakupu pierwszego echa.

Dla laika faktycznie fajną opcją wydaje się mark x 5 pro( fajnie, że ma 2 stożki), ale widzę dwa mankamenty:

1. Brak pomiaru temperatury

2. Czarno-biały wyświetlacz- co chyba utrudnia czytanie twardości dna

Proszę o opinię doświadczonych kolegów.

Może ktoś zaproponuje alternatywne echo lub rozwieje moje wątpliwości...?

Pozdrawiam

• 0

Ja posiadam Garmina Echo 150 . Sam szukałem i przekopywałem fora i inne w poszukiwaniu czegoś w rozsądnych pieniądzach z najwyższą możliwie skalą szarości w tym przedziale i z dobrym przetwornikiem. Jest pomiar temperatury i wskazanie akumulatora. 8 stopniowa skala szarości pozwala na rozróznianie dna bez większego problemu. Porównywałem ją w popularnymi Piranhami i lowranceami w tej samej klasie.Ciekawił mnie jeszcze condor ale nie miałem okazji go na żywo pomacac i pooglądać. Wybór padł na Garniaka i szczerze-?nie żałuje nic a nic. Teraz już po prawie rocznym zapoznaniu-,górki,twarde dno czy kamienie widzę tak jak bym oglądał wiadomości w tv. :) Jedyny mankament to podświetlenie,garmin ma jedna diode która podświetla cały ekranik i dla kogos kto lubi takie gadżety będzie to kłucie w oczy ale.....mi to nie przeszkadza.zresztą poziom podświetlenia tez jest regulowany,odpaliłem echo w nocy żeby zobaczyć jak to będzie na tej diodzie i jest 4 na 5 w skali oceny. Ogólnie będe dalej celował też w sondy garmina.Mi się udało kupić w US , i tutaj też garmin był jednym z niewielu który pozwala ustawić system metryczny i temperature w C*

Śmiało moge polecic.

• 0

Ja też po analizie wszelkich dostępnych cenowo echosond zdecydowałem się na Garmina - Echo200 i jestem bardzo zadowolony . Ma wszystko czego oczekiwałem, fajną rozdzielczość, dwa stożki, przewijanie zapisu wstecz itp. Założyłem sobie , że chcę wydać do 1000 zł na nową sondę z osprzętem i Echo200 wydawał mi się najlepszym wyborem w tym przedziale cenowym.

• 0

mark x 5 pro bez pomiaru temperatury?

Takie info znalazłem w opisie na stronie sklepu bass z wawki. Chyba,. że coś pomieszałem...:)

Przeglądałem różne echa akurat w bassie i zmartwiła mnie jedna rzecz. Nikt nie zadał sobie trudu, aby porównać echa różnych producentów pod kątem tych samych parametrów typu np. temperatura wody.

Akurat przy mark x 5 pro było info o braku pomiaru temp. Ale przy niektórych w ogóle nie ma informacji na ten temat.

Osoba, która nie ma doświadczenia z echem( czyli ja np. ) nie bardzo wie co ma porównywać.....Każdy opis jest inny, czyli wprost przeklejony od producenta.

Może starzy wyjadacze podzielą się przemyśleniami, na co zwrócić uwagę, co jest niezbędne a co jest bajerem marketingowym...?

Takie podstawy dobrej echosondy.

Pozdrawiam i dziękuje za pomoc :)

• 0

Pewnie czytałeś....

http://jerkbait.pl/topic/31646-wybór-pierwszej-echosondy/

Ja bym wybrał coś innego.

Jeden z ważniejszych parametrów - rozdzielczość 160x256 Garmin kontra 320x240 w X3 Lowrance . Kolor i podwójny stożek w X3.

Cena zbliżona.

Marka też bardziej "echosondowa"

• 0

Witam szukam jakiegos echo w granicach "tytułowego" 600 zł. Trochę poczytałem jednak nadal nie mam zbytnio pojęcia czym się kierować przy wyborze. Wędkował będę na jeziorach raczej nie głębokich do 6 metrów. Wstępnie zainteresowałem się modelem Lowrance Mark 5x, tylko nie jestem pewien czy za 600 zł uda mi sie wyrwać ten model. Możecie coś jeszcze polecić lub powiedzieć czym sie kierować przy wyborze?

• 0

Witam szukam jakiegos echo w granicach "tytułowego" 600 zł. Trochę poczytałem jednak nadal nie mam zbytnio pojęcia czym się kierować przy wyborze. Wędkował będę na jeziorach raczej nie głębokich do 6 metrów. Wstępnie zainteresowałem się modelem Lowrance Mark 5x, tylko nie jestem pewien czy za 600 zł uda mi sie wyrwać ten model. Możecie coś jeszcze polecić lub powiedzieć czym sie kierować przy wyborze?

Za taką kwotę sprzedałem właśnie swoje lowerance mark 5x pro w stanie igła... Echo wystarczająco dobre... W tej cenie polecane często...

• 0

http://allegro.pl/nowosc-echosonda-lowrance-mark-4-hdi-wyprzedaz-i5256873381.html?bi_s=ads&bi_m=p2,1&bi_c=29628