krzychun Opublikowano 6 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2012 Aceton.Rano kupiłem dwa lakiery i aceton w technicznym i pokombinowałem. Daje rade, ale upierdliwe jeżeli chodzi o dobieranie gęstości. no ale kolorów i bajerów że hoho. Tylko nie kupujcie zmywacza na acetonie, bo ma jakieś świństwa i odżywki do paznokci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 7 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 Może ktoś wie gdzie kupię 50-100g czarnej akrylowej farby, którą można rozcieńczać wodą - np, samochodowe. Mam trochę kolorów, ale czarna nie chce łapać mi powierzchni, tak jakby ściekała z woblera, reaguje z lakierem a jest tej samej firmy i tego samego gatunku co inne. Może to wina pojemniczka, tak czy inaczej liczę na jakiś link do sklepu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 9 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 Nikt nic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertd Opublikowano 9 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 ja tymi maluje i mozna je troche rozcienczyc wodahttp://allegro.pl/farby-do-aerografii-createx-60ml-wszystkie-kolory-i2627939334.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madpaw Opublikowano 9 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 ja używam farb akrylowych firmy Vallejo model air Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 9 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 Dziękuję, zamówiłem tą 60ml Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 15 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 Kupiłem tą co proponuje Robert i jest to samo. Czarna nie chce łapać mi powierzchni, tak jakby ściekała z woblera - jak woda. Maluje na dany kolor ale jest to nie estetyczne, są jakby zacieki. Dosłownie nie łapie równo powierzchni, rozpływa się itd. Wie ktoś o co chodzi? Dodam, że malując np. boki, brzuszek innymi kolorami wszystko jest okej. Teraz mam 2x czarne dwóch różnych firm i jest to samo..... Wie ktoś o co chodzi?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 15 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 O rozcieńczalnik.Użyj fabrycznego albo Gunze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 15 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 Nawet jak nie dam rozcieńczalnika to tak się dzieje, a farba fabrycznie ma prawie odpowiednią konsystencję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertd Opublikowano 15 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 moze aero ci sie zje...lo??ta createxa naprawde fajnie kryje ja nie mam z nia zadnych problemow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 15 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 Jaki masz podkład? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 15 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 A srebrne, złote, zielone, perły i wszystkie inne podaje idealnie Więc jak to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 15 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 Biały akryl + denaturat. Wcześniej też taki miałem i było ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertd Opublikowano 15 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 to ja nie wiem skoro inne normalnie wychodza tylko czarna nie to nie wiem o co chodzi,teraz mam tego createxa co tez go zamowiles ale wczesniej uzywalem roznych np.vallejo,pactra i wszystko bylo ok z kazdym kolorem wiec nie wiem trzeba by specjaliste jakiegos zapytac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 15 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 Spróbuj nitro, robię na nim i nie mam problemów. Bez przemywania jakimkolwiek środkiem ale też bez ,,palcowania" po podkładzie. Raz chyba z którymś Createxem (nie mam pewności) miałem taką historię ale wystarczyła zmiana ciśnienia powietrza, zmniejszenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 15 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 Próbowałem różne ciśnienie, różne podania farby, różne rozcienczalniki jak i bez i nic. I jest w du... A klienci czekają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 15 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 To nie kombinuj i kup Gunze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 15 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 Okej. Spróbuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 15 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 Moment, zanim kupisz to odpal maszynę, tryśnij białą perła podkład a na to czarne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 15 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 Kupiłem tą co proponuje Robert i jest to samo. Czarna nie chce łapać mi powierzchni, tak jakby ściekała z woblera - jak woda. Maluje na dany kolor ale jest to nie estetyczne, są jakby zacieki. Dosłownie nie łapie równo powierzchni, rozpływa się itd. Wie ktoś o co chodzi? Dodam, że malując np. boki, brzuszek innymi kolorami wszystko jest okej. Teraz mam 2x czarne dwóch różnych firm i jest to samo..... Wie ktoś o co chodzi?!A na jaką powierzchnię malujesz?Chodzi o to czy masz tam jakiś podkład, i z czego, akryl wodny ,rozpuszczalnikowy czy coś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 15 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 Mam podkład - akryl rozcieńczany z denaturatem - jak zawsze. Faktycznie może perła na podkład pomoże - bo całość pierw przeważnie jadę perłą a grzbietu niet... Chyba mamy przyczynę Jutro obadam jak będę miał chwilę! Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 15 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 Szlachetna farba jak Createx nie lubi się ze zwykłą dyktą zapewne. Może inny trunek. Jedź perłą na to czarne i powinno być ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 16 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2012 Dałem perłę i na to czarny i dupa. To samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 16 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2012 Znaczy czarny jest do dupy. I wyszło nieco rasistowskie stwierdzenie. Reklamuj albo kup Gunzego na ten przykład. Gunze nie lub dykty, lubi swój rozcieńczalnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 16 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2012 Ale czarny firmy Dupoint, którą wcześniej malowałem i było ok teraz robi tak samo.... Spróbuję np. do perełki dać kropelkę czarnego - powinien zmienić kolor na całkowicie czarny. Może tak się uda, termin mnie goni :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi