Skocz do zawartości

Farby do aerografu

Rekomendowane odpowiedzi

Aceton.

Rano kupiłem dwa lakiery i aceton w technicznym i pokombinowałem. Daje rade, ale upierdliwe jeżeli chodzi o dobieranie gęstości. no ale kolorów i bajerów że hoho.

Tylko nie kupujcie zmywacza na acetonie, bo ma jakieś świństwa i odżywki do paznokci.

Może ktoś wie gdzie kupię 50-100g czarnej akrylowej farby, którą można rozcieńczać wodą - np, samochodowe. Mam trochę kolorów, ale czarna nie chce łapać mi powierzchni, tak jakby ściekała z woblera, reaguje z lakierem a jest tej samej firmy i tego samego gatunku co inne. Może to wina pojemniczka, tak czy inaczej liczę na jakiś link do sklepu ;)

Kupiłem tą co proponuje Robert i jest to samo. Czarna nie chce łapać mi powierzchni, tak jakby ściekała z woblera - jak woda. Maluje na dany kolor ale jest to nie estetyczne, są jakby zacieki. Dosłownie nie łapie równo powierzchni, rozpływa się itd. Wie ktoś o co chodzi? Dodam, że malując np. boki, brzuszek innymi kolorami wszystko jest okej. Teraz mam 2x czarne dwóch różnych firm i jest to samo..... Wie ktoś o co chodzi?!

Spróbuj nitro, robię na nim i nie mam problemów. Bez przemywania jakimkolwiek środkiem ale też bez ,,palcowania" po podkładzie. Raz chyba z którymś Createxem (nie mam pewności) miałem taką historię ale wystarczyła zmiana ciśnienia powietrza, zmniejszenie.

Kupiłem tą co proponuje Robert i jest to samo. Czarna nie chce łapać mi powierzchni, tak jakby ściekała z woblera - jak woda. Maluje na dany kolor ale jest to nie estetyczne, są jakby zacieki. Dosłownie nie łapie równo powierzchni, rozpływa się itd. Wie ktoś o co chodzi? Dodam, że malując np. boki, brzuszek innymi kolorami wszystko jest okej. Teraz mam 2x czarne dwóch różnych firm i jest to samo..... Wie ktoś o co chodzi?!

A na jaką powierzchnię malujesz?

Chodzi o to czy masz tam jakiś podkład, i z czego, akryl wodny ,rozpuszczalnikowy czy coś innego.

Mam podkład - akryl rozcieńczany z denaturatem - jak zawsze.

Faktycznie może perła na podkład pomoże - bo całość pierw przeważnie jadę perłą a grzbietu niet... Chyba mamy przyczynę :D Jutro obadam jak będę miał chwilę! Dzięki!

Ale czarny firmy Dupoint, którą wcześniej malowałem i było ok teraz robi tak samo.... Spróbuję np. do perełki dać kropelkę czarnego - powinien zmienić kolor na całkowicie czarny. Może tak się uda, termin mnie goni :/