kooper82 Opublikowano 25 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2018 Mam pytanie, farby do aerografu sprzedawane są głównie w małych pojemnikach np 10 ml, wydaje mi się to strasznie mało, ile jestem w stanie pomalować taką ilością farby? Dla przykladu ile 10 cm woblerow pomaluje w całości? Kolego zasadnicze pytanie W jaki sposób malujesz ????? .1.Farbami do aerografu możemy malować również pędzelkiem a wtedy farby pójdzie Aerografem idzie o wiele mniej - wszystko zależny jakie dasz ciśnienie, jaka dysza.2.Następna zależność - czy w woblerach dajesz podkład np . biała farba - jest idealnym podkładem , kolory nałożone na nią są wyraziste. 3. ile wobków pomalujesz - to tez zależny od Ciebie - wprawa w malowaniu jest bardzo ważna ( możesz malować w jednym miejscu kilka razy jednym kolorem a możesz pokryć korpus juz przy 1 razie - widzisz i wracamy do farby podkładowej ) 4. farby do aerografu możesz kupić w większych pojemnikach , jak kupuje Vallejo akrylowe w pojemniczkach 60 ml i maluje , maluje , maluje za jakieś 15-16 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patriota22 Opublikowano 25 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2018 Narazie jeszcze nie maluję, kompletuje aerograf to chyba też wezmę takie po 60 ml dużo bardziej się opłaca niż te po 10 ml, dzięki za odpowiedź tym farbom nic sie nie dzieje jak dłużej stoją? Nie zasychają? Aha i te valejo rozcienczasz jakimś specjalnym rozpuszcalnikiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 25 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2018 Nie rozcieńczasz , farby są już gotowe do malowania Czy nic się nie dzieje jak dłużnej stoją ???? Pewnie jak nie zakręcisz to zeschną się . No ale nie ma co się oszukiwać ,że wytrzymają klika lat Szybciej je wymalujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tubylec1982 Opublikowano 5 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2018 Panowie a możecie polecić jakieś farbki fluo ? W sensie takie oczojebne do tygrysów itp. Potrzebuję pomarańcz , zielo-seledynowa , żółta i róż . ogólnie maluje pactra ale nie mogę namierzyć takich kolorów żeby wszytko w jednym sklepie było . tak myślę się do mieszalni wybrać popytać choć w sumie nie potrzebuje dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 6 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2018 tu masz przykładowe http://allegro.pl/farby-akrylowe-vallejo-rc-fluo-do-aerografu-60ml-i6353964544.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robimax Opublikowano 6 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2018 Uzywałem kiedyś tych i moge polecić: https://www.fine-art.com.pl/fluoresz-starter-set-6-colours-60ml-fluorecent-sample-set-6-colours-60ml.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koziol1006 Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Witam, czy macie jakies sprawdzone, wydajne i oczywiście w dobrej cenie gotowe farby do aerografu. Wczesniej malowalem spreyami ale chcialbym pobawic sie w aero. Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwiraz Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Ja korzystam z Vallejo. Średnio wychodzi +/- 10 zł za buteleczkę 17 ml. Decydując się na te farbki patrz by w opisie widniała nazwa "air" - wszystkie pozostałe farby tej marki, które nie posiadają tej frazy są gęstsze i zapychają areograf. Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2020 ... to do Kolegi Marcina kieruj się. Specjalista od ,mieszania", pracuje w branży. Na Forum, w wątku autorskim Rudi75. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milan Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Ja korzystam z Vallejo. Średnio wychodzi +/- 10 zł za buteleczkę 17 ml. Decydując się na te farbki patrz by w opisie widniała nazwa "air" - wszystkie pozostałe farby tej marki, które nie posiadają tej frazy są gęstsze i zapychają areograf. Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu TapatalkaVallejo. Kupiłem jednym sortem 12 czy 14 kolorów. Dodatkowo rozcieńczam z dodatkiem opóźniacza ale i tak strasznie się wkurzam na zapychanie aero. Moim zdaniem te Vallejo są nierówne w tym sensie że np pigment w niektórych kolorack nie jest rozpuszczony dobrze i pluje jakby woda z odrobinkami farby. Używam dyszy 0.5 i już nie mogę się doczekać przesiadki na farby od Rudiego. Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Jako malarz aerografowy z tygodniowym stażem również polecam gorąco farby Marcina. Startowo nabyłem tuzin kolorów i jestem z nich bardzo zadowolony. Przy czyszczeniu i wymianie kolorów można uniknąć chemii. Gorzałka i woda demineralizowana wystarczą. Dysza 0.25 w tanim chińczyku daje radę, choć farby są dość gęste. Jeszcze ich nie rozcieńczałem. Schną szybko, wariacje kolorystyczne wychodzą bajecznie, harzlack i domalux nie robią na nich żadnego wrażenia. Czego chcieć więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Ja korzystam z Vallejo. Średnio wychodzi +/- 10 zł za buteleczkę 17 ml. Decydując się na te farbki patrz by w opisie widniała nazwa "air" - wszystkie pozostałe farby tej marki, które nie posiadają tej frazy są gęstsze i zapychają areograf. Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu TapatalkaA figa bo wcale nie. Vallejo Premium też jest pod aero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwiraz Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Dobrze wiedzieć [emoji4] Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3k_lubin Opublikowano 29 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2020 (edytowane) Hej. Skończyła mi się czarna farba od Rudiego którą do tej pory robiłem oczy ,a jedyne co znalazłem to Vallejo Air... Jakież było moje zdziwienie kiedy przyszedłem zobaczyć efekt końcowy... Nie nadają się one do takich rzeczy czy po prostu za szybko wyschła? Edytowane 29 Maja 2020 przez tom3k_lubin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 29 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2020 Nadają się, ja cały czas nimi maluję źrenice. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 29 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2020 Pi mojemu to zbyt duzo nałozyłes i dosychajac ja spieło. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3k_lubin Opublikowano 30 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2020 W takim razie dzisiaj bede testował dawkowanie xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_D Opublikowano 31 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2020 Mam ten sam efekt pękającego oka- nakładam drugą warstwę i po problemie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 1 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2020 Witam gdyby ktos chciał by niemiec tego kłopotu mam farby wodne samochodowe po kosztach.Z nimi niema takiego problemu i niesa agresywne.Jak cos zapraszam na priv. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 13 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2020 Witam gdyby ktos chciał by niemiec tego kłopotu mam farby wodne samochodowe po kosztach.Z nimi niema takiego problemu i niesa agresywne.Jak cos zapraszam na priv.Polecam farbki kolegi @Bolen30 do aerografu jak znalazł nie trzeba rozcieńczać,filtrować itd po prostu wlewasz i malujesz.Nic się nie waży ani gryzie z innymi lakierami.Malowanie nimi to czysta przyjemność,jak dotąd pomalowałem tymi farbkami ponad 200 woblerów i nie zdarzyło mi się żeby aerograf mi się zapchał jakimś paprochem,a czyszczę jedynie wtedy gdy kończę psikać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 14 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2020 Kolego w tygodniu wysle ci ten kolor którego potrzebujesz bo zółtego mi brkło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 14 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2020 @Lolo A czy to są takie same jak od @Rudiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 14 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2020 Marcin,dokładnie takie same,zmienia się tylko czas oczekiwania z trzech miesięcy na trzy dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 16 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2020 Cos na szybko nada sie na wobki?Wszystko z duuza iloscia perły fiolet miks czystej perły. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 17 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2020 Kolejne pare kolorków widze pare ciekawych mocno rzucajacych sie w oczy i ładnie odbijajacych swiatło przez perłe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi