Bolen30 Opublikowano 19 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2020 Tak wygladaja pozycje od nr 1 do 5.Mocno sie mienia i odbijaja swiatło. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 19 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2020 Weź zrób próbniki jak to wygląda po malowaniu i wyschnięciu. Wystarczy na białej kartce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 19 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2020 Obecnie niemam czasu ale cos postaram sie wymyslic z kolorami standardowymi.Bo wiele to miks z róznych ,a chcac robic natrysk kazdej to niestety niemiał bym juz na nic czasu.Ale ogarne temat to rzuce gotowe fiszki na zywo z bezbarwnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 20 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2020 Kolejne kolory jak znajde czas troszku wiecej skompletuje to jak nalezy ,a puki co kolory w rzeczywistosci wygladaja bardziej zywo a bezbarwny na koniec dopełni dzieła.Wiele kolorów to standard a niektóre to miksy które raczej sie niepojawia ponownie.Ale czarny ,biały,podkład biało kremowy i srebrny pojawiaja sie dosc czesto.Ktos kto umie sobie dobarwic i troszku zmieszac to lub tamto,moze zrobic w zasadzie co chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 22 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2020 Widze ze cisza w watku wiec dorzuce pare kolorów dostepnych w standardzie na rynku z oznaczeniami kodu koloru.Reszta bez to miksy podobnych odcieni .Niebawem mysle ogarnac temat z wzornikiem wiec bedzie z górki,i beda dostepne tez rózne kolory ale powoli by wszystko przygotowac. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 23 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2020 Gdyby ktos potrzebował czegos do psikania to zapraszam na priw.Kolory jakich jest wiecej to czarny metalik,srebrny ciemniejszy,fioletowy,niebieski jasny i ciemny metalik,cos zielonego ,czerwony,biała perła takze kazdy cos by wybrał.Ogarne temat zvwzornikiem to bedzie jasnosc co jak wyglada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 25 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2020 Ten ostał sie perłowy około 150ml.A tak wyglada czarny metalik z bliska chyba jeden z ładniejszych czarnych.A ten jest fajny jako uniwersał na góre do uklejek woblerów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 25 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2020 Ten ostał sie perłowy około 150ml.A tak wyglada czarny metalik z bliska chyba jeden z ładniejszych czarnych.A ten jest fajny jako uniwersał na góre do uklejek woblerów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 25 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2020 Dzisiaj zrobiłem sobie dwa kolorki bardziej zywe bo wiem ze czesto kto pyta w tym kierunku.Sa to nadal wodne ale z wzornika lakierów akrylowych,jakby odpowiedniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 26 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2020 Zrób jeszcze pomarańczowy i czerwony fluo. Widziałbym te kolory na swoich główkach jigowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 26 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2020 Kolor do zrobienia tylko niewiem jak ogarnia temat puzniej lakier poliuretanowy jak sie nim katuje cały czas po dnie.Jakis czerwony mam metalizowany i niemetalizowany,a pomarancz tylko metalizowany z tego co pamietam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 26 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2020 Normalnie na zywo wyglada lepiej bo smartfon nierobi wystarczajacych zdjec by Wszystko uchwycic jakbym chciał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 26 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2020 Po zabezpieczeniu wszystko będzie się trzymać-już to sprawdziłem. Jeszcze jakiś fiolet by się przydał do kompletu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 26 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2020 Jakis fiolet mam tylko bez zdjecia ale wieczorem cos zrobie bo wiem ze jest.A ten u góry blady tez jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 26 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2020 Fioletowy ten u góry ale lepszy ten jaskrawy by był. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaculek Opublikowano 27 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2020 Cześć wszystkim - miło zajrzeć tutaj po kilku latach:) Ale do rzeczy. Wziąłem od Bolenia30 25 kolorów na próbę. Dotychczas malowałem farbami Tamija, AeroColor, Createx oraz MR Hobby i moje doświadczenia dotyczą wyłącznie tych produktów. Od dłuższego czasu szukałem alternatywy - głównie ze względu na wysokie ceny wymienionych marek. Po 3 dniach malowania woblerów jestem zadowolony. Aerograf Ultra, dysza 0,3 mm, ciśnienie 1,6 - 2 bary.- Ani razu nie zatkała się dysza- Farby gotowe do malowania (nie musiałem żadnej rozcieńczać)- Znikomy odkurz- Nie zasycha w aerografie, można robić dłuższe przerwy- Kolory wyraziste, żywe- Subiektywnie: jakoś tak łatwo się nimi maluje, są "lżejsze", "jednorodne", ułatwiają cieniowanie i dają poczucie pełnej kontroli nad "strumieniem"- Świetnie się mieszają- Łatwe czyszczenie aerografu przy zmianie koloru (wystarczy przepłukać wodą) i na koniec sesji- No i dobra cenaSłowem: farby naprawdę dają radę, do niczego nie mogę się przyczepić. No może schną nieco dłużej od np. Createxa. Czego mi brakuje:- Jakiegoś wzornika kolorów, bo rozmowa przez telefon o odcieniach przypomina trochę moje polowanie na trocie w naszych rzekach: uda się albo się nie uda- Ze 2-3 odcieni żółtego, fluopomarańczowego i fluożółtego i jakiegoś bijącego blaskiem i jasnością żywego srebra (ale pewnie niedługo już będą Na duży plus świetny kontakt z Boleniem30 i szybka wysyłka. Mam nadzieję, że te kilka zdań komuś pomoże. I to nie tylko Boleniowi30:) Pozdrawiam, Jacek Ps. Jak dodać tutaj załącznik (np. zdjęcie)? Nie mogę sobie poradzić, a wrzuciłbym wzornik farb od Bolenia30, jaki sobie zrobiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 27 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2020 Jak piszesz posta na dole po lewej znajdziesz przycisk załącz plik. Wybierasz fotkę, klikasz wyślij i fota ląduje na jerku. Max rozmiar jak pamietam 1200 pixli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 27 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2020 Problemem jest wzornik bo jak wiemy kolorów jest naprawde bardzo duzo wiele sie powtarza na co dzień w uzytkowaniu a niektóre bardzo rzadko.Ale postaram sie zrobic jakis prosty wzornik parunastu kolorów które prawie zawsze mam do uzytku na stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 27 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2020 Wzornik to nie taka fajna rzecz ale mniej wiecej tak na szybko w przyblizeniu kolorki których mam ciut wiecej,a szkoda ze niemam aerografu bo normalnym pistoletem to porazka szkoda materiału.Tylko jasnego z bmw mam około 300ml.Niebawem urlop wiec zabiore sie za temat o ile w domu sie cos nieprzestawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 27 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2020 Fioletowy metalik bomba! Na główki będzie idealny. Poskładam jakiś zestaw i odezwę się niebawem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaculek Opublikowano 27 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2020 Wojtku - dzięki za podpowiedź. Znalazłem.Pozdrawiam, Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 27 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2020 (edytowane) Wzornik to nie taka fajna rzecz ale mniej wiecej tak na szybko w przyblizeniu kolorki których mam ciut wiecej,a szkoda ze niemam aerografu bo normalnym pistoletem to porazka szkoda materiału.Tylko jasnego z bmw mam około 300ml.Niebawem urlop wiec zabiore sie za temat o ile w domu sie cos nieprzestawi. Nie potrzeba aerografu. Wystarczy biała kartka i pędzelek. I nie potrzeba w jakiś extra sposób idealnych prostokątów malować - wystarczy takie maźniecie aby było widać kolor w większym pokryciu i w mniejszym.Z fotki wyżej - ja w tym fiolecie metalicznego nie widzę, na kartce na sucho będzie widoczne. Edytowane 27 Lipca 2020 przez eRKa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 27 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2020 Kiepska miejscówka zacieniona tu juz było lepiej widac.A to zalezy duzo od swiatła by było widac dobrze kolor.A tu juz ten niebieski bmw Z12.Robiac zdjecie z puszki niebieska perła.Na zywo jest piekny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaculek Opublikowano 27 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2020 Tak na szybko zrobiłem dla siebie wzornik farb od Wojtka. Mnie wystarcza:) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 28 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2020 No i super, można jeszcze przy numerze napisac czy to perła czy metalic np, 6P,6M a zwykły akryl bez litery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi