wobo Opublikowano 28 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2020 Tak na szybko zrobiłem dla siebie wzornik farb od Wojtka. Mnie wystarcza:) Wzornik.jpg No właśnie o czymś takim mówiłem. Tutaj widać nawet ta perłę - 1,3,7,14,16,17,22, 23.Dobrze trafiłem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 28 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2020 Na jacka wzorniku to zdecydowana wiekszosc to metaliki z dodatkiem perły badz perly czyste moze 3.Ale zrobic dokładny wzornik to mozna by oszalec z iloscia i mnogoscia kolorów i odcieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaculek Opublikowano 28 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2020 Ta biała perła oznaczona na moim wzorniku nr 7 dla mnie zamyka temat pereł. Jest ona transparentna (przezroczysta), można położyć ją na każdy kolor, np. żeby go ocieplić, przygasić metaliczny blask itd. Trudno nią się maluje, bo nie widać stopnia pokrycia (grubości warstwy) i można zwyczajnie zacieków narobić. Ale efekt po tej farbie jest bajeczny:) Trzeba tylko cienkimi warstwami nakładać. Ps. Wojtku - dwa nowe kolorki miałeś dzisiaj wrzucić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 28 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2020 Tak wrzuce je jutro bo musze zrobic dodatkowe dwa do pokrycia czarny czysty i pomarancz taki bardzo zywy,a czasu wciaz brakuhe a do tego trzeba ostro pracowac.A z ta perła to jak to perła malyjes malujeszva dno w studni nadal widac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Dzis na szybko prubowałem cos przyblizyc pare kolorów ale wyszło do d..y.Jednak podkład musi byc pod podłoze nawet na pedzel.Ale 20kolorów cos mozna podpatrzec.Ale jest plan bybyło dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Jednak by wygladało fajnie trzeba bedzie robic natrysk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio449 Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2020 (edytowane) Witam Mogę polecić farby od kolegi Boleń30.Przez kilka dni pomalowalem nimi ponad 200 woblerów, ani razu dysza się nie zatkała, ogólnie jestem bardzo zadowolony z farb. Zrobiłem zdjęcia kilku wobkow pomalowanych tymi farbami i kilka kolorów pomalowanych aero na kartce. Edytowane 20 Sierpnia 2020 przez pawcio449 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Bardzo mnie to cieszy ze jestes zadowolony. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Jednak na natrysk potrzeba duuzo czasu a mycie normalnego pistoletu to strata czasu trzeba zrobic pedzlem na szybko.Ale cos widac ,zostało jeszcze jakies 20kolorów do pokazania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Suma sumarów po przegladzie kolorków nazbierało sie 45odcieni.Przewazaja stalowego odcienie jutro mam zamiar sie zabrac za wzornik w malenkich pojemniczkach zleje troszku lakieru zamieszam i do zdjecia.Mysle ze to najprostsze i wygodne by pokazac kolor.Niestety niemam juz zbytnio ani warunków ani czasu by robic natrysk a aero niema sensu kupowac.Ale jest pare kolorów petarda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Mniej wiecej to bedzie wygladac tak tylko musze zrobic zdjecia w dzien w normalnym swietle by widac pełnie kolorów.Takze niebawem bedzie mozna powybierac co komu pasuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 1 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2020 Tutaj cos lepiej widac ,ale nadal jakosc foto koloru jest mizerna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 2 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2020 A tak wyglada nr2 fioletowy i nastepny jasny fiolet.Chociaz zdjecia tego nieoddaja do główek jigowych fajne kolorki jak wiele innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 5 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2020 Niestety tylko natrysk pokaze finalny kolor nawet bezbarwne pojemniki nie sa w stanie prawidłowo go uchwycic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 15 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2020 Mam nadzieje ze juz niedługo to bedzie wygladało tak kazdy dostepny kolor w ilosci i z numerem kodu jaki ma lub poprostu numerem lub poprostu numerem.kolory na zdjeciu uzyskane sa poprzez inne nanoszenie niz aero wiec w rzeczywistosci moga sie minimalnie róznic.Kolor bedzie najbardziej zblizony podczas nakładania dwóch warst przepylajacej i pełnej. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 15 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2020 gdzie bedzie mozna kupic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 15 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2020 U mnie w Pl.Ale musze zrobic ten wzornik puki co.Narazie jest to jak na zdjeciach w watku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 17 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2020 Nada sie na trocióweczki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 21 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2020 Małymi kroczkami dodaje trzy kolory które beda cały czas w obiegu .475 czarny metalizowanyB45 niebieski metalik z dodatkiem perłyVca srebrny ciemniejszy.Niebieski to kolor z kolegi lolo i jego płotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaculek Opublikowano 22 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2020 Wojtku - te przezroczyste pojemniczki dla mnie załatwiają temat. Widać kolor i numer do ponownego zamówienia. A farby - bajka. Intensywność, nasycenie kolorów wzorowe, jak na samochodach! Dobrze kryją, a przy zmianie koloru wystarczy aerograf przepłukać wodą. Ani razu jeszcze dysza mi się nie przytkała. Jedyne, czego mi brakuje do szczęścia, to - jak już wiesz - pomarańcze. Z jeden normalny, no i jeden wściekły:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 22 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2020 Noto chyba tak bedzie najlepiej a pojemniczki te co na focie wyzej czy te po 100ml?O których Jacku myslisz?Jesli te u góry to zrobie w nich bo mam sposób tylko musi lakier odparowac i wtedy wystarczy zakrecic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaculek Opublikowano 22 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2020 Wielkość pojemniczka - jak Tobie pasuje. Dla mnie - i pewnie wszystkich malujących - najważniejsze jest, jak wygląda kolor. A w takich plastikowych, przezroczystych widać wyraźnie kolor. No i koniecznie numer do kolejnego zamówienia. Bo tłumaczenie przez telefon potrzebnego odcienia jest karkołomne:) Ps. Mnie jako wzorniki kolorów bardziej podobają się te małe pojemniczki. A, kombinuj pomarańczowy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 23 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2020 Tak Jacku na szybko foto pozostałosci które niestety niemaja kodu i zostały resztki.Kolory cos widac ale w realu duzo lepiej.Ale pomysł na mega wzornik jest w poniedziałek pokaze o co mi chodzi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 23 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2020 Ale jestem gapa,Cyfra oznacza numer pojemnika w którym mam kolor,literka z boku oznaczaP-perłaM-metalizowanyN-NiemetalizowanyWzornik prawidłowy bedzie podobnie z kodem lakieru ale to bardziej dla mnie do wiadomosci by wiedziec który sie konczy itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 25 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2020 Te kolory raczej wiekszosc bedzie powtarzalnych z czasem,narazie ilosci jak w innym watku w dziale sprzedam.Niestety chwilowy brak z zółtymi pomarańcze i ogólnie fluo.Jutro wrzuce prubkae mojego pomysłu na wzornik który najlepiej odda kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi