Skocz do zawartości

Farby do aerografu

Rekomendowane odpowiedzi

Ta biała perła oznaczona na moim wzorniku nr 7 dla mnie zamyka temat pereł. Jest ona transparentna (przezroczysta), można położyć ją na każdy kolor, np. żeby go ocieplić, przygasić metaliczny blask itd. Trudno nią się maluje, bo nie widać stopnia pokrycia (grubości warstwy) i można zwyczajnie zacieków narobić. Ale efekt po tej farbie jest bajeczny:) Trzeba tylko cienkimi warstwami nakładać. 

Ps. Wojtku - dwa nowe kolorki miałeś dzisiaj wrzucić? 

• 4 tygodnie później...

Witam

Mogę polecić farby od kolegi Boleń30.Przez kilka dni pomalowalem nimi ponad 200 woblerów, ani razu dysza się nie zatkała, ogólnie jestem bardzo zadowolony z farb. Zrobiłem zdjęcia kilku wobkow pomalowanych tymi farbami i kilka kolorów pomalowanych aero na kartce.

post-54232-0-78947200-1597940729_thumb.jpg

post-54232-0-87697900-1597940763_thumb.jpg

Edytowane przez pawcio449

Suma sumarów po przegladzie kolorków nazbierało sie 45odcieni.Przewazaja stalowego odcienie jutro mam zamiar sie zabrac za wzornik w malenkich pojemniczkach zleje troszku lakieru zamieszam i do zdjecia.Mysle ze to najprostsze i wygodne by pokazac kolor.Niestety niemam juz zbytnio ani warunków ani czasu by robic natrysk a aero niema sensu kupowac.Ale jest pare kolorów petarda.

• 1 miesiąc temu...

Mam nadzieje ze juz niedługo to bedzie wygladało tak kazdy dostepny kolor w ilosci i z numerem kodu jaki ma lub poprostu numerem lub poprostu numerem.kolory na zdjeciu uzyskane sa poprzez inne nanoszenie niz aero wiec w rzeczywistosci moga sie minimalnie róznic.Kolor bedzie najbardziej zblizony podczas nakładania dwóch warst przepylajacej i pełnej.

post-57058-0-87010700-1602740259_thumb.jpg

• Like 2

Wojtku - te przezroczyste pojemniczki dla mnie załatwiają temat. Widać kolor i numer do ponownego zamówienia. A farby - bajka. Intensywność, nasycenie kolorów wzorowe, jak na samochodach! Dobrze kryją, a przy zmianie koloru wystarczy aerograf przepłukać wodą. Ani razu jeszcze dysza mi się nie przytkała. Jedyne, czego mi brakuje do szczęścia, to - jak już wiesz - pomarańcze. Z jeden normalny, no i jeden wściekły:)  

post-45624-0-47450800-1603356574_thumb.jpg

Wielkość pojemniczka - jak Tobie pasuje. Dla mnie - i pewnie wszystkich malujących - najważniejsze jest, jak wygląda kolor. A w takich plastikowych, przezroczystych widać wyraźnie kolor. No i koniecznie numer do kolejnego zamówienia. Bo tłumaczenie przez telefon potrzebnego odcienia jest karkołomne:)

Ps. Mnie jako wzorniki kolorów bardziej podobają się te małe pojemniczki. A, kombinuj pomarańczowy!:)