Bolen30 Opublikowano 26 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2020 Małymi kroczkami byle do przodu chciałbym by wzornik wyglądał tak jak terazDwa kolory na prube.Niestety tylko prubka natrysku daje w miarę wyraziste natężenie kolorów.Nr 50-Czarny metalik 475Czerwony niemetalizowany-50S 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mytmp Opublikowano 29 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2020 @Bolen30 masz już jakiś wzornik? Albo przynajmniej spis kolorów jakie można wybrać? Chciałem coś kupić bo do tych vallejo już nie mam siły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 29 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2020 Aktualnie mam 13kolorów chciałbym pokazać jak zrobie wszystko.Jak coś pisz na priw.Fluo niemam żadnych jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 1 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2020 Okazuje się że nawet taśma bezbarwne,,przezroczysta"pokaze kolor.Juz niebawem bedzie gotowy wzornik.Chociaz kolorów bedzie mniej bo jest tego zbyt dużo do pokazania niestety.Tak czy inaczej cos bedzie widac ale to był taki na prube natrysk i przyklejony taśma przezroczysta jak będzie widac.Noi niema tragedii. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 2 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2020 A tak wyglada numer 47perła. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 22 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2020 I pare kolorów sie uzbierało ale jednak najlepiej widac to na denku, bo kartka pomimo ze zrobiona bezbarwnym to niemam tego jak uchwycic.Ale musze zrobic chyba reszte na zakretce.A kolory w rzeczywistosci duzo ładniejsze. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 22 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2020 Gdyby ktos chciał zrobic mały miks na poczatek z aero mam na zbyciu resztki kolorów o numerach 8,51,39,42,2,65,62,61,67,56,57,63,01 sa to ilosci od 100ml do 300ml.I numery beda raczej juz niepojawia sie.Wiec kto pierwszy ten pewnie skorzysta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 23 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2020 Na tych zdjeciach mozna porównac dla przykładu kolory z zakretek do kartek ze wygladaja o niebo lepiej.Ale jesli by ktos chciał moge wystawic zdjecia podgladowe dowolnego numeru z bliska poniewaz smartfon nieoddaje tego w rzeczywistosci jakbym chciał to pokazac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 24 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2020 Gdyby ktos chciał cos na swoje woblerowe kolorowanki zawsze cos wybierze ,oraz pojaze zdjecia,co oferuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrystianG Opublikowano 13 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2020 Witam. Niestety albo stety znalazłem mój prezent pod choinkę i zobaczyłem kompresor i mały pistolet do malowania. Jestem pewien że moja luba postanowiła kupić mi pod choinkę Areograf. Zupełnie nie wiem jak się za to zabrać a największy problem mam z lakierem. Jaki dobrać żeby można było malować w mieszkaniu bez nieprzyjemnego smrodu? To pytanie najbardziej mnie nurtuje. Nie mam komórki a też nie chce żeby prezent okazał sie nietrafiony. Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 14 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2020 To zalezy w jakiej ilosci chcesz malowac a zawsze warto miec jakas zasłone w postaci pudełka by wyłapywało opary.A lakier to raczej nie nitrorozpuszczalne bo smuerdza.Wodorozcienczalne mam ale z malowaniem niech koledzy sie wypowiedza i pomoga napewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 14 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2020 Na tych zdjeciach mozna porównac dla przykładu kolory z zakretek do kartek ze wygladaja o niebo lepiej.Ale jesli by ktos chciał moge wystawic zdjecia podgladowe dowolnego numeru z bliska poniewaz smartfon nieoddaje tego w rzeczywistosci jakbym chciał to pokazac. Uważam, że właśnie na kartkach jest lepiej. Inaczej malujesz karoserię, gdzie chcesz uzyskać pełne pokrycie, bo prześwit podkładu by pracę dyskwalifikował. Ale przy woblerkach jest inaczej - tutaj cieniowanie to "chleb powszedni". Więc większą wartość informacyjną ma taka niedokładnie pomalowana kartka, niż właśnie pełny kolor. A ten(to co widzimy) - to i tak zależy od monitora. A chyba niewiele osób ma skalibrowane monitory wg jakichś tam wzorników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 14 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2020 Czy kartka ,czy tez zakretka to to samo bo maluje by pokryło ,kolor jest zalezny gdy na kartce jade pedzlem bo widac ten kontrast mniej pokrytego i wiecej jak wyglada faktycznie.A z cieniowaniem to kazdy wie im mniej to kolor rózny.I tu mozna eksperymentowac co i ile i jak grubo sie chce.To sa zdjecia tylko podgladowe by cokolwiek było widac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 14 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2020 Jedyne zdjecie które wyszło przy lampie.Reszta to kicha w ciagu dnia niema czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 16 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2020 Muałem chwilke i na szybko pare setek zkolorów o które ktoś kiedyś pytał szkoda ze niemam czasu by ogarnac temat za dnia.Ale cos widac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 16 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2020 Z lewej strony numer z prawej za kreseczka M-znaczy -metalizowany.P-PERŁOWY. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 23 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2020 Niby podobne a jednak zupełnie inne.Dwa miksy perłowe bez numeru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 Pozostałosci mixów.Kokiry które sie niepowtórza a sa w ilosci od 100ml do około 15litra.Kolory na zywo wygladaja na zywsze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 31 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2020 Gdyby cos mam tez około800ml podkładu białego wodnego taki izolator pod perły naprzykład niewypełniajacy bardziej jako tło pod kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 5 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2021 Pare stałych kolorów dostepnych od reki.I trzy miksy znalezione w czelusciach bez kodów jako miksy.Ku koncu tygodnia zaczynam kolorami jaskrawymi bo mało nimi sie robi bynajmniej u mnie a pytacie o nie.Białego czarnego i szarych jest sporo,oraz odcieni stali i czerwonego ala wisnia i krwisty czerwien.Sam niewiem jak lepiej pokazac kolory bo natrysk jedni wola drudzy nie ale gdyby ktos sie zdecydował zrobic jakis rozsadny wzornik wedle swojego spostrzezenia zapraszam na priw. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomala89 Opublikowano 6 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2021 Pare stałych kolorów dostepnych od reki.I trzy miksy znalezione w czelusciach bez kodów jako miksy.Ku koncu tygodnia zaczynam kolorami jaskrawymi bo mało nimi sie robi bynajmniej u mnie a pytacie o nie.Białego czarnego i szarych jest sporo,oraz odcieni stali i czerwonego ala wisnia i krwisty czerwien.Sam niewiem jak lepiej pokazac kolory bo natrysk jedni wola drudzy nie ale gdyby ktos sie zdecydował zrobic jakis rozsadny wzornik wedle swojego spostrzezenia zapraszam na priw. Masz odpowiedniki perłowych createxów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 6 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2021 Musiałbym bym miec kod by sprawdzic i dopasowac czy da rade zrobic bo createxy z tego co wiem to acryle smierdziuchy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomala89 Opublikowano 6 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2021 Musiałbym bym miec kod by sprawdzic i dopasowac czy da rade zrobic bo createxy z tego co wiem to acryle smierdziuchy. Czy śmierdziuchy? Maluję Createxami i Vallejo, mają specyficzny zapacha, ale nie śmierdzą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 6 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2021 Niewiem bo niesiedze w temacie tych createxów,ale gdy chcesz malowac dodajesz jakiegos utwardzacza badz mieszasz z nitropodobnymi?Jesli nie to wodne, ale niemam i niemiałem z nimi do czynienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPING Opublikowano 6 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2021 (edytowane) <...> to nie giełda Edytowane 7 Stycznia 2021 przez Jano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi