Skocz do zawartości

Farby do aerografu

Rekomendowane odpowiedzi

Niewiem bo niesiedze w temacie tych createxów,ale gdy chcesz malowac dodajesz jakiegos utwardzacza badz mieszasz z nitropodobnymi?Jesli nie to wodne, ale niemam i niemiałem z nimi do czynienia.

Nic nie dodaję do farb. 

Napisz mi na PW ceny :).

Robie gruntowne sprzatanie do zbycia wieksze ilosci kolorów biały czarny szary,stalowy,wisnia,niebieski i pare innych ale juz pytac na priw.Cenowo wyjdzie smiesznie,szkoda mi wyrzucic wieczorem postaram sie rzucic kolory które pujda w aut alecsporo kolorów naturalnych odcieni szarych i stalowych. Ale jest tez biały podkład i blado zółty pod baze do malowania całosci niewypełniajacy tylko izolator.

Porzadki w toku ale nadal spory nadmiar towaru zalega.Gdy znajdzia sie chetni a przymierzaja sie do przygody z aero zapraszam na priw, bede miał pare zestawów z kolorami podstawowymi do wylotu w dobrej cenie.Czerwony biały czarny,niebieski złoty zielony oliwka i reszta zółtego.I duzo w naturalnych kolorach rybek.Oraz podkłady biały ,kremowy i zółty perłowy.

• 3 tygodnie później...

Jeszcze trochu jest lakieru,kolory bez kodu bez powtarzalnosci juz raczej niewystapia bo to mixy.Ale szarych i stalowych jest sporo niebawem nowa dostawa wiec pasuje pizbyc zalegajace.Na góre do wobków w kolorystyce naturalnej bardzo fajne.Zdjecia nieddaja dobrze kolorów ale wieczorem wrzuce zdjecie porównawcze jak to wyglada na porównaniu paru.Gdyby to kogos interesowało.Gdyby ktos był przejazdem w okolicy Wieliczki zapraszam chetnie sprezentuje mu wieksza ilosc za przysłowiowy wobler własnego wykonania.

post-57058-0-07723600-1612367520_thumb.jpg

post-57058-0-44545500-1612367540_thumb.jpg

post-57058-0-75228900-1612367578_thumb.jpg

post-57058-0-24034600-1612367601_thumb.jpg

Mysle leszku ze gdy sciagne folie z wzornika to bedzie ok widac dokładnie grubosc ziarna i jak sie błyszczy,ale to juz niejest problem tylko okroic to w całosc .Malujac na kartce widac duze nasycenie i kolor finalnie wydaje sie byc duzo ciemniejszy niz jest.Ale wystarczy by jyz widziec cokolwiek.

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Dzień dobry / cześć

Mam do was prośbę o pomoc. Czy taki najtańszy aerograf na rynku, czyli chińskie TG-130 w połączeniu z tym ich śmiesznym kompresorkiem nada się do lakierowania? Oprócz woblerów mam do zrobienia na szybko robótkę stolarską.... Muszę podmalować białym lakierem poliuretanowym fragment frontów kuchennych. Czy taki aerograf poradzi sobie z taką "farbką". 

Musze wtacic jeszcze pare słów,jesli mowa o moich farbkach to niewiem.Jesli by nawet były geste zbytnio mozna rozcienczyc i pujda z pewnoscia ,tylko wiele juz zalezy czy sprezarka podoła i poda wymagane minimum powietrza by mozna normalnie pylic aerografem.Ale moze którys z uzytkowników akurat ma taki sprzet wiec moze cos podpowie.

• Like 1