Skocz do zawartości

Farby do aerografu

Rekomendowane odpowiedzi

Ja robiłem na ołów bezposrednio lakier i podkład potem lakier i lepiej po podkładzie kryje z tym ze wczesniej główki niemiały kapieli w rozpuszczalniku,i przez to mogło gorzej trzymac,gdy umyłem juz było całkiem.Z tym ze najlepiej nakładac na suche czyste i warstwe z mikro porami,,podkład ,izolator dla poprawnego trzymania puzniej jak zblednie czyli wyschnie kapiel badz natrysk w lakierze bezbarwnym badz z domieszka róznych brokatów badz perły lub mixu metalicznego.

Witam wszystkich,

Maja może koledzy fachowcy jakiś sprawdzony patent na rozrabianie farbek? Chodzi mi o jakieś nieduże pojemniki do 10ml o wąskim dnie, które są powszechnie dostępne. Pytałem w aptekach o jakieś probówki ale nic nie mają. Ostatnio mieszałem w taki sposób, ze do aerografu wlewalem farbke, pare kropel rozcieńczalnika i zatykalem dysze palcem, żeby powietrze wracało do pojemnika i mieszało farbę ale doczyścić aerograf po tym zabiegu to tragedia.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Właśnie szukam czegoś wyższego, a węższego bo nie maluje dużych ilości i szkoda jak połowa farby zostanie na dnie takiego słoiczka. Kieliszki tez średnio ponieważ się nie zakręcają.

Chyba znalazłem to czego potrzebuje. Trzeba się wybrać do sklepu z artykułami dla dzieci, a i brokat ze środka tez się przyda

a6f9fed731047f22098efa250a2ab4d1.jpg

Edytowane przez Maniew1

Witam wszystkich,

Maja może koledzy fachowcy jakiś sprawdzony patent na rozrabianie farbek? Chodzi mi o jakieś nieduże pojemniki do 10ml o wąskim dnie, które są powszechnie dostępne. Pytałem w aptekach o jakieś probówki ale nic nie mają. Ostatnio mieszałem w taki sposób, ze do aerografu wlewalem farbke, pare kropel rozcieńczalnika i zatykalem dysze palcem, żeby powietrze wracało do pojemnika i mieszało farbę ale doczyścić aerograf po tym zabiegu to tragedia.

Strzykawka 10 ml plus zagięta igła.

• Like 1

Nie wiem, o jakie pojemniczki chodzi, ale ja sobie cenię buteleczki z zakraplaczem. Można sobie przygotować odpowiednio rozcieńczoną farbę i gdy jest nam potrzebna mieć od razu gotową do użycia. 

Dostępne są różne pojemności np. 10, 15, 30ml, moim zdaniem bardzo wygodne rozwiązanie, polecam :-) 

coś jak np to..

https://allegro.pl/oferta/zestaw-6-x-butelka-30-ml-dozownik-nakretka-9171737214

Dobrze słyszec ze niebyło zadnych problemów,bo w zasadzie niepowinno ich byc postepujac zgodnie z ich zastosowaniem i prawidłowym przechowywaniem.niemniej jednak najwazniejsze jest suche i czyste podłoze najbezpueczniej gdy juz jest czyms zaizolowane badz grunt niejest struktury szkła.A z tym mieszaniem to czasem moze sie zdarzyc ze bedzie koniecznosc lekko rozcienczyc,poniewaz jedna z marek jest ogólnie delikatnie gestsza niz pozostałe dwie i ja tez nielubie zbyt gestego ale majac dysze 1,2mm to musi przeleciec bezproblemowo.Ale z aero to nieryzykował bym tylko rozcienczył z mojego porównania gestosc a dysza1,2-0,3mm aero.Ale praktyki z aero niemam.Dzieki za info i czekam na całokształt w twoim watku bo maj tuz tuz.

• Like 1

• 2 tygodnie później...

Było by fajnie gdyby uzytkownicy opisywali swoje spostrzezenia odnisnie lakieru ,oczywiscie jak te pozytywne tak tez negatywne w swoim odczuciu.Było by mi prosciej by móc cos poprawic.Niebawem wielki renament w garazu wiec mozna trafic sporo za dobra cene.Aktualnie niestety niema zółtego i pomaranczu.Ani tez oczojebków.Ale z reszta jest ok.