patzaw26 Opublikowano 19 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2021 Na woblerach również nic się nie dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 19 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2021 Tak przypuszczałem. Dzięki za potwierdzenie. Główki psikarz czy zanurzasz? Jakis podkład na ołów musi być przed farbą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 19 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2021 Ja robiłem na ołów bezposrednio lakier i podkład potem lakier i lepiej po podkładzie kryje z tym ze wczesniej główki niemiały kapieli w rozpuszczalniku,i przez to mogło gorzej trzymac,gdy umyłem juz było całkiem.Z tym ze najlepiej nakładac na suche czyste i warstwe z mikro porami,,podkład ,izolator dla poprawnego trzymania puzniej jak zblednie czyli wyschnie kapiel badz natrysk w lakierze bezbarwnym badz z domieszka róznych brokatów badz perły lub mixu metalicznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 19 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2021 Mam Podkład od kolegi w zestawie,ale robię też bez podkładu.Techniki nakładania mam dwie1- aerograf2-zanurzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calvuss Opublikowano 20 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2021 Na gipsie farba od bolenia30 tez się super trzyma.. :D 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 21 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2021 Piotrku został ci w domu jeszcze kawałek jakiegos domowego przedmiotu,na który nieudało ci sie przelac pasji do tworzenia?Bo niemasz ograniczen i to jest fajne,jak w kawałek zwykłej deski mozna ożywic by pobudziła wyobraznie do dalszego tworzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniew1 Opublikowano 25 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2021 Witam wszystkich,Maja może koledzy fachowcy jakiś sprawdzony patent na rozrabianie farbek? Chodzi mi o jakieś nieduże pojemniki do 10ml o wąskim dnie, które są powszechnie dostępne. Pytałem w aptekach o jakieś probówki ale nic nie mają. Ostatnio mieszałem w taki sposób, ze do aerografu wlewalem farbke, pare kropel rozcieńczalnika i zatykalem dysze palcem, żeby powietrze wracało do pojemnika i mieszało farbę ale doczyścić aerograf po tym zabiegu to tragedia. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 25 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2021 kieliszki od wódki są dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 25 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2021 Kupowałem takie pojemniczki na allegro maja zakrecana góre i 10ml sa troszku szerokie ale zdawały egzamin wczoraj je wyrzuciłem w kosz jak cos poszukaj pojemniczki kosmetyczne na brokat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniew1 Opublikowano 25 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2021 (edytowane) Właśnie szukam czegoś wyższego, a węższego bo nie maluje dużych ilości i szkoda jak połowa farby zostanie na dnie takiego słoiczka. Kieliszki tez średnio ponieważ się nie zakręcają. Chyba znalazłem to czego potrzebuje. Trzeba się wybrać do sklepu z artykułami dla dzieci, a i brokat ze środka tez się przyda Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 25 Marca 2021 przez Maniew1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 25 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2021 Tylko zwróc uwage na zakrecanie by było szczelne bo farbki moga zasychac zalezy czym malujesz.Ale pojemniczków jest sporo w necie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 25 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2021 Witam wszystkich,Maja może koledzy fachowcy jakiś sprawdzony patent na rozrabianie farbek? Chodzi mi o jakieś nieduże pojemniki do 10ml o wąskim dnie, które są powszechnie dostępne. Pytałem w aptekach o jakieś probówki ale nic nie mają. Ostatnio mieszałem w taki sposób, ze do aerografu wlewalem farbke, pare kropel rozcieńczalnika i zatykalem dysze palcem, żeby powietrze wracało do pojemnika i mieszało farbę ale doczyścić aerograf po tym zabiegu to tragedia. Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkStrzykawka 10 ml plus zagięta igła. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybus Opublikowano 25 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2021 Nie wiem, o jakie pojemniczki chodzi, ale ja sobie cenię buteleczki z zakraplaczem. Można sobie przygotować odpowiednio rozcieńczoną farbę i gdy jest nam potrzebna mieć od razu gotową do użycia. Dostępne są różne pojemności np. 10, 15, 30ml, moim zdaniem bardzo wygodne rozwiązanie, polecam :-) coś jak np to..https://allegro.pl/oferta/zestaw-6-x-butelka-30-ml-dozownik-nakretka-9171737214 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 25 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2021 Strzykawka 10 ml plus zagięta igła. I nie ma nic lepszego. Tłoczkiem usuwamy powietrze i nie ma prawa zaschnąć cokolwiek choćby przez tysiąc lat. I tańsze od każdej buteleczki czy innego pojemnika. I dostępne w aptece za rogiem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniew1 Opublikowano 25 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2021 Dzięki wszystkim za ciekawe pomysły. Jednak brak mi kreatywności Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yankis Opublikowano 27 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2021 Panowie, gdzie dostanę najlepsze bazy lakiernicze rozpuszczalnikowe? Jest w necie dostępna jakaś mieszalnia lakierów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek K Opublikowano 27 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2021 Również używam pojemniczków z zakraplaczem plus kulka z łożyska dla lepszego mieszania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 27 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2021 Najlepsze pewnie w sklepie ale niesa tanie.Gdyby cos napisz na priw bo czarnej perły mam trochu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian1986 Opublikowano 28 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2021 Ja używam buteleczki po olejkach do e-papierosow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 29 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 Jest pare kolorów mozna cos wybrac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Mysle ze tak bedzie najlepiej widac co i jak Kolory uzupełnic i dorobic natrysków by wszystkie były na gotowo z bezbarwnym i tak juz zostanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Pełna oferta gdyby ktos o cos pytał prosze pisac na priw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Z czystym sumieniem mogę polecić farbki od kolegi @Bolen30. Farby, świetnie kryją, nie zapychają aero i są gotowe do malowania bez konieczności rozcieńczania. Napewno odezwę się po więcej kolorków Na zdjęciu jerki malowane tymi farbkami 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Dobrze słyszec ze niebyło zadnych problemów,bo w zasadzie niepowinno ich byc postepujac zgodnie z ich zastosowaniem i prawidłowym przechowywaniem.niemniej jednak najwazniejsze jest suche i czyste podłoze najbezpueczniej gdy juz jest czyms zaizolowane badz grunt niejest struktury szkła.A z tym mieszaniem to czasem moze sie zdarzyc ze bedzie koniecznosc lekko rozcienczyc,poniewaz jedna z marek jest ogólnie delikatnie gestsza niz pozostałe dwie i ja tez nielubie zbyt gestego ale majac dysze 1,2mm to musi przeleciec bezproblemowo.Ale z aero to nieryzykował bym tylko rozcienczył z mojego porównania gestosc a dysza1,2-0,3mm aero.Ale praktyki z aero niemam.Dzieki za info i czekam na całokształt w twoim watku bo maj tuz tuz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Było by fajnie gdyby uzytkownicy opisywali swoje spostrzezenia odnisnie lakieru ,oczywiscie jak te pozytywne tak tez negatywne w swoim odczuciu.Było by mi prosciej by móc cos poprawic.Niebawem wielki renament w garazu wiec mozna trafic sporo za dobra cene.Aktualnie niestety niema zółtego i pomaranczu.Ani tez oczojebków.Ale z reszta jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi