Skocz do zawartości

Farby do aerografu

Rekomendowane odpowiedzi

Wojtek ja tez sprzątam warsztat po przestoju i widząc że nie ma dalej tablicy kolorów  zaproponuję może coś takiego....

post-58608-0-41674600-1621863067_thumb.jpg

...bynajmniej u mnie to tak wygląda ,a podjąłem już decyzję że te farby moim zdaniem nie maja sobie równych i zagościły na stałe w moim rzemieślniczym świecie.

• Like 2

Beda ale nieuzupełniam w kolory których mam sporo takie naturalne szarosci ,stale i brudne .Bo tym chyba mało kto robi ale naturalne rybki to zawsze postawa w pudełku.Problem z podstawa zółty

To świetnie. Twoich szarości mam pod dostatkiem, a żółtego wystarczy mi do jesieni. Wiesz, jak to jest teraz z wędkarzami: lubią kolory. Im przynęty bardziej upstrzone i nasycone, tym lepiej się sprzedają. Szaraczki są dla koneserów:):)

Mysle ze kolory naturalne duzo czesciej wystepuja w pudełkach spiningistów,ale czasem takiego oczokleksa zawsze warto miec,bo gusty ryb czesto sa rózne.Niemniej jednak lakieru puki co niebraknie ale poniewaz sprzedawca ze mnie zaden,a jak wiadomo dobra reklama dwignia handlu,wiec niebede specjalnie wystawiał tych naturalnych,a staram sie upchac komus do paczki by niewyrzucac.A kolory fajniejsze bede powolutku gromadził.Akurat ostatnio duzo idzie białej perły wiec mozna pokombinowac jak z transparentem .A biały i czarne to norma.

Mysle ze kolory naturalne duzo czesciej wystepuja w pudełkach spiningistów,ale czasem takiego oczokleksa zawsze warto miec,bo gusty ryb czesto sa rózne.Niemniej jednak lakieru puki co niebraknie ale poniewaz sprzedawca ze mnie zaden,a jak wiadomo dobra reklama dwignia handlu,wiec niebede specjalnie wystawiał tych naturalnych,a staram sie upchac komus do paczki by niewyrzucac.A kolory fajniejsze bede powolutku gromadził.Akurat ostatnio duzo idzie białej perły wiec mozna pokombinowac jak z transparentem .A biały i czarne to norma.

heheehe ładnie Janek napisał, zamówiłem  kilka kolorów  4 badz 5 . Przyszła paka .... Farby godne polecenia, ładnie przechodzą przez najmniejsze dysze :) , parę kolorów już naniosłem na woblerki wiec niebawem coś podeśle żeby pokazać jak prezentują się na woblerkach . Janek coś pogubił się w liczeniu bo przyszło kilkanaście kolorów :)  :wub:  teraz powstał problem gdzie je upchać :D

Edytowane przez kooper82

Wojtek ja tez sprzątam warsztat po przestoju i widząc że nie ma dalej tablicy kolorów  zaproponuję może coś takiego....

attachicon.gif 20210520_145210.jpg

...bynajmniej u mnie to tak wygląda ,a podjąłem już decyzję że te farby moim zdaniem nie maja sobie równych i zagościły na stałe w moim rzemieślniczym świecie.

Zdradzisz co to za pojemniki i o jakiej pojemności?

• 3 tygodnie później...

Kartka to kartka, jest płaska, nie oddaje barwy. Dodatkowo osoba malująca nanosi odpowiednią ilość farby. W ten sposób uzyskuje odpowiednie barwy. Każde załamanie płaszczyzny też ma wpływ na efekt końcowy. Podsumowując farby 1 klasa.

• 1 miesiąc temu...

Mam tutaj kilka kolorów by pokazać różnice w malowaniu aerografem a pistoletem lakierniczym.Kolory są dużo bardziej zywe a tu fiszki po pełnym malowaniu na dokładne krycie.Kolor niebieski po malowaniu aero I na fiszcze.Góra Woblery ciemniejsza boki raczej podpylone.Róznica jest znaczna.

post-57058-0-78466500-1627308587_thumb.jpg

post-57058-0-08868000-1627308619_thumb.jpg

• Like 1

Mam tutaj kilka kolorów by pokazać różnice w malowaniu aerografem a pistoletem lakierniczym.Kolory są dużo bardziej zywe a tu fiszki po pełnym malowaniu na dokładne krycie.Kolor niebieski po malowaniu aero I na fiszcze.Góra Woblery ciemniejsza boki raczej podpylone.Róznica jest znaczna.

Jaki pistolet, daj linka, może to i jest opcja.