Skocz do zawartości

Farby do aerografu

Rekomendowane odpowiedzi

Co do butelek i przechowywania farb od bolenia właśnie w styczniu minął rok od mojego pierwszego zamówienia...farbki siedzą w butelkach po ...wycisku.... i mają się bardzo dobrze.Kilka kropel nabieram sobie pipetą za 30 gr i wszystko gra.Tak więc polecam ponownie to rozwiązanie....post-58608-0-95387200-1643197202_thumb.jpg

Najlepiej gdyby były zakrętkami do dołu bo wtedy nic nieodparuje ,ale pigmenty zawsze zbija się razem gdy leza dłuzszy czas niemieszane.Ale nic im się specjalnie niedzieje.W razie czego dobrze wymieszać wystarczy i puscic przez jakieś grubsze sitko by coś przy zakretce się skleiło i zaschło.By nieprzytkało aero.

• 3 tygodnie później...

Mój pierwszy zestaw farb od @Bolen30 już dotarł :)  Wielkie dzięki za pomoc w skomponowaniu zestawu na start, jak i za ilość dodatkowych kolorów :D

W końcu mogę się skupić wyłącznie na malowaniu, nic się nie zatyka, nie trzeba co chwilę przecierać iglicy, jak to miało miejsce przy farbach "firmowych" dedykowanych do aero. Polecam każdemu.

post-72601-0-92921400-1645255049_thumb.jpg

ps. Jak coś pomaluję ładnego, to pokaże efekt końcowy, ponieważ kolory w realu wyglądają świetnie, wzorniki tego nie oddają. Pozdrawiam

Witam w związku z mega czyszczeniem magazynów jak i mojego i w pracy,będzie sporo towaru do wyzbycia,ja niejestem w stanie tego ogarnąć z braku czasu.Bede wiec robił spore pakunki jak leci kolorami każdego po minimum 100ml.Gdyby byli jacyś chetni zapraszam na priw.Lakier wodny nitrorozpuszczalnego też się coś znajdzie.Lub zapraszam do przyjazdu w okolice Wieliczki.Kolory do mieszania z wodą jak i z nitrem.Zima powoli dobiega końca więc trzeba posprzątać kilkadziesiąt litrów.Pozdrawiam

Przepraszam Panowie, bo nie wiem czy to ten dział ale mam pytanie - czy mogę sobie na zaś rozrzedzic farby akrylowe a tubki z domowej roboty thinnerem(woda destylowana + alko izopropylowy + gliceryna) ? Zamknę to szczelnie w słoiku i czy za każdym razem będzie tak samo kryć? Proszę też nie odsyłać mnie do przyczytania innych wątków bo cierpię na rzadkie schorzenie neurologiczne i nie mogę patrzyć dłużej niż chwilkę na ekran ; )

Dziękuję z góry pozdrawiam Forumowiczów ; )

Zamówienie od kolegi Bolen30 dotarło.

Z 6 zamówionych kolorów zrobiło się 12 ????

Mimo drobnych problemów (tu zachował się jak facet, zadzwonił, wyjaśnił i przeprosił) jestem bardzo zadowolony, tak że dzięki wielkie.

Jak coś trysnę wstawię fotkę już z kolorkiem

• Like 1

Farbki są super, choć jeszcze nie miałem okazji malować nimi aerografem - ostatnio głównie pędzel.

Zamawiając kilka farbek trzeba od razu zamówić dostawę butelek i sporo miejsca naszykować - zamawiając w sumie z litr dostałem że 2 razy tyle albo i więcej ????. Strach pomyśleć co by Przyszło, gdyby cała podstawowa paletę kolorów zamówić ????

Nawet kiedyś myślałem puscic komus cała linie by ktoś popsikał i pokazał jak wychodzą kolory po aero.Ja niemam niestety zbytnio czasu.Nawet na zabawę z aero by coś psiknac.A kolory niespecjalnie wartościowe,,naturalne"staram się wyzbywać by ich ubyło.Jesli komus się przydadzą to ok.

Po lakierze

Farby są ok

Trzeba je sobie przygotować w zależności co się chce nimi robić, ale to jak każde w sumie.

Krycie ok, smrodek do przyjęcia (wodne też jednak jakiś mają)

Z zasychaniem na dyszy (poza białą) problemu nie ma

Tak że dzięki jeszcze raz

post-45971-0-44253800-1646678391_thumb.jpg

Edytowane przez jajakub
  • Like 2