Bolen30 Opublikowano 20 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2022 Dla porównania jak wyglądają w naturalnej barwie i na kartce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 21 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2022 Doszło w sumie8sztuk opalizacji zdjęcia nieoddaja uroku ale bardzo fajnie to wygląda.Ilosc ograniczona ale po kilka setek się znajdzie z koloru.Kolorki inne też jakies są.Ale bez szału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calvuss Opublikowano 26 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2022 Co do butelek i przechowywania farb od bolenia właśnie w styczniu minął rok od mojego pierwszego zamówienia...farbki siedzą w butelkach po ...wycisku.... i mają się bardzo dobrze.Kilka kropel nabieram sobie pipetą za 30 gr i wszystko gra.Tak więc polecam ponownie to rozwiązanie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 26 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2022 Najlepiej gdyby były zakrętkami do dołu bo wtedy nic nieodparuje ,ale pigmenty zawsze zbija się razem gdy leza dłuzszy czas niemieszane.Ale nic im się specjalnie niedzieje.W razie czego dobrze wymieszać wystarczy i puscic przez jakieś grubsze sitko by coś przy zakretce się skleiło i zaschło.By nieprzytkało aero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 26 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2022 Pomalowałem dzisiaj testowo, farbki ok. Olympos 0,3mm puszcza je bez problemu. A kolorki to juz każdy sam dobiera. Perły są naprawdę fajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 27 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2022 Zaznaczam że kolory z numeramizaczynajace się na300z plusem są nierozcienczone i są geste i im wypada zapodać minimum 10%wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 30 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2022 Gdyby ktoś był zainteresowany mieszadłami do lakierów badz innych specyfików płynnych mam kilkadziesiąt mieszadeł.Mieszczacych od 0,2l do 1litra.Jak coś proszę pisać na priw.Bo muszę je wyzbyc a może komuś się przydadzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
odrzańskibiotop Opublikowano 19 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2022 Mój pierwszy zestaw farb od @Bolen30 już dotarł Wielkie dzięki za pomoc w skomponowaniu zestawu na start, jak i za ilość dodatkowych kolorów W końcu mogę się skupić wyłącznie na malowaniu, nic się nie zatyka, nie trzeba co chwilę przecierać iglicy, jak to miało miejsce przy farbach "firmowych" dedykowanych do aero. Polecam każdemu. ps. Jak coś pomaluję ładnego, to pokaże efekt końcowy, ponieważ kolory w realu wyglądają świetnie, wzorniki tego nie oddają. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 19 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2022 Farbki mają malowac odpowiednio rozcieńczone z wodą zdemineralizowana I tyle.Przelac przez sitko I malowac.Towaru jest duuzo a ceny myślę niepowoduja zawrotu głowy a zawsze jakiś malusi prezent wpadnie gatis.Wiec malowac i pokazywać swoje cudeńka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 22 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2022 Witam w związku z mega czyszczeniem magazynów jak i mojego i w pracy,będzie sporo towaru do wyzbycia,ja niejestem w stanie tego ogarnąć z braku czasu.Bede wiec robił spore pakunki jak leci kolorami każdego po minimum 100ml.Gdyby byli jacyś chetni zapraszam na priw.Lakier wodny nitrorozpuszczalnego też się coś znajdzie.Lub zapraszam do przyjazdu w okolice Wieliczki.Kolory do mieszania z wodą jak i z nitrem.Zima powoli dobiega końca więc trzeba posprzątać kilkadziesiąt litrów.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Achtenczarli Opublikowano 25 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2022 Przepraszam Panowie, bo nie wiem czy to ten dział ale mam pytanie - czy mogę sobie na zaś rozrzedzic farby akrylowe a tubki z domowej roboty thinnerem(woda destylowana + alko izopropylowy + gliceryna) ? Zamknę to szczelnie w słoiku i czy za każdym razem będzie tak samo kryć? Proszę też nie odsyłać mnie do przyczytania innych wątków bo cierpię na rzadkie schorzenie neurologiczne i nie mogę patrzyć dłużej niż chwilkę na ekran ; ) Dziękuję z góry pozdrawiam Forumowiczów ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 25 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2022 Tak możesz skoro rozcienczalnik nierozpusci pojemnika to ok.Po wymieszaniu powinno kryć byle niebyło rozcienczone zbyt mocno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 25 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2022 Oczywiście jeśli akrylowy to w moim rozumowaniu to nitrorozpuszczalne bynajmniej ja to tak rozumiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajakub Opublikowano 25 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2022 Zamówienie od kolegi Bolen30 dotarło.Z 6 zamówionych kolorów zrobiło się 12 ????Mimo drobnych problemów (tu zachował się jak facet, zadzwonił, wyjaśnił i przeprosił) jestem bardzo zadowolony, tak że dzięki wielkie.Jak coś trysnę wstawię fotkę już z kolorkiem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Achtenczarli Opublikowano 25 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2022 Dziękuję za odpowiedź kolego Boleń! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 25 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2022 Najważniejsze by być człowiekiem i szanować się wzajemnie.Zycie jest tylko jedno,trzeba si dogadywać ,niestety czasem wychodzi inaczej. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sąsiad Opublikowano 25 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2022 Ja również otrzymałem przesyłkę od kolegi Bolen30. Jeszcze nie miałem okazji wypróbować tych farb, ale wyglądają super. Mnóstwo ciekawych kolorów. Jestem bardzo zadowolony. Pozdrawiam kolegę Bolen30 . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek K Opublikowano 25 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2022 Farbki są super, choć jeszcze nie miałem okazji malować nimi aerografem - ostatnio głównie pędzel. Zamawiając kilka farbek trzeba od razu zamówić dostawę butelek i sporo miejsca naszykować - zamawiając w sumie z litr dostałem że 2 razy tyle albo i więcej ????. Strach pomyśleć co by Przyszło, gdyby cała podstawowa paletę kolorów zamówić ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 26 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2022 Nawet kiedyś myślałem puscic komus cała linie by ktoś popsikał i pokazał jak wychodzą kolory po aero.Ja niemam niestety zbytnio czasu.Nawet na zabawę z aero by coś psiknac.A kolory niespecjalnie wartościowe,,naturalne"staram się wyzbywać by ich ubyło.Jesli komus się przydadzą to ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 2 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2022 Gdyby ktoś ciut potrzebował po wekendzie będę szykował dwa fajne zestawiki dla początkującego swoją przygodę z aero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajakub Opublikowano 6 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2022 Obiecałem cos wstawić tryśniętego farbkami od kol Bolen.Tu jeszcze przed lakierem 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 7 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2022 Bezbarwny napewno rozjaśni temat i powinno być ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajakub Opublikowano 7 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2022 Czerwony wyszedł tak jak chciałem czyli głęboko i transparentnieZ niebieskim chyba przegiołem z ilością warstw albo za mało rozcieńczyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sąsiad Opublikowano 7 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2022 Elegancko???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajakub Opublikowano 7 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2022 (edytowane) Po lakierzeFarby są okTrzeba je sobie przygotować w zależności co się chce nimi robić, ale to jak każde w sumie.Krycie ok, smrodek do przyjęcia (wodne też jednak jakiś mają)Z zasychaniem na dyszy (poza białą) problemu nie maTak że dzięki jeszcze raz Edytowane 7 Marca 2022 przez jajakub 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi