Skocz do zawartości

Pstrąg Supraśli.

urasenty

Rekomendowane odpowiedzi

Wyszogród podobno nie połowił. Pochwal się Danielu jak Tobie poszło.

Ja zaliczyłem klasycznego pustaka ????

Złowiono 10 pstrągów,najwiekszy 55,5 cm .

Większość ryb złowili miejscowi.

Ryby nie dopisały ale nie ma się co dziwić.

Jedyny ratunek przed odbywajacymi się zawodami to zamknąć wodę na kilka dni przed.

Jedyny ratunek przed odbywajacymi się zawodami to zamknąć wodę na kilka dni przed.

Hmmm... drugi ratunek to nie organizować zawodów z ok. 150 uczestnikami. Barwena rozbuchała tę imprezę bardzo ładnie. Znaleźli sponsorów. Przyjeżdża dużo ludzi. Jest tylko jedno ale.. areał wód pozostał taki sam. Supraśl, Sokołda plus ewentualnie Słoja, Płoska i Czarna (bo Nietupa i Łosośna to już nie dopływy Supraśli). 150 wędkarzy plus minimum 50- 100 osób, które jest na rybach rekreacyjnie. Do tego lampa i niska woda. Sorry panowie, ale i tak te 10 ryb to dobry wynik.

• Like 8

"Po takich zawodach powinni dać z 2 tygodnie przerwy w połowach na obszarze gdzie odbywały się zawody. Taki tabun na tak małym obszarze pewnie nie koniecznie dobrze wypływa na kondycję ryb."

Idąc tym tokiem rozumowania domniemam, że po majówce na Siemianówce powienien być zakaz pływania do końca roku ? :P

Edytowane przez beton007
  • Like 9

Wyszogród podobno nie połowił. Pochwal się Danielu jak Tobie poszło.

Ja zaliczyłem klasycznego pustaka

Złowiono 10 pstrągów,najwiekszy 55,5 cm .

Większość ryb złowili miejscowi.

Ryby nie dopisały ale nie ma się co dziwić.

Co do wynkiów,jeśli słabe to powiedz na jakich zawodach w kraju łowi się takie kropki (2x45cm+ i  2szt 50cm+ ) do tego masę niewymiarowych rybek.Ostatnio chyba na Pstrąg Roztocza wyrgała ryba 42cm co tu by dało dopiero 6 miejsce... i jakie  to ma porównanie do 50siątek ;).Pogoda może nie dopisała bo ryby raczej tak.

Hmmm... drugi ratunek to nie organizować zawodów z ok. 150 uczestnikami. Barwena rozbuchała tę imprezę bardzo ładnie. Znaleźli sponsorów. Przyjeżdża dużo ludzi. Jest tylko jedno ale.. areał wód pozostał taki sam. Supraśl, Sokołda plus ewentualnie Słoja, Płoska i Czarna (bo Nietupa i Łosośna to już nie dopływy Supraśli). 150 wędkarzy plus minimum 50- 100 osób, które jest na rybach rekreacyjnie. Do tego lampa i niska woda. Sorry panowie, ale i tak te 10 ryb to dobry wynik.

Skoro jest 3 x więcej chętnych jak miejsc co ma zrobic organizator? Po za tym nie było tak zle ja przebyłem około 1,5km bez kontaktu z kolegą po "kiju" także masakry nie było chyba... A i nie widziałem osób spoza zawodów ;) Co do wyników to raczej przy tych warunkach nie ma co narzekać.Była zabawa z drobnicą , trafiały się i "kabanki" 

Skoro jest 3 x więcej chętnych jak miejsc co ma zrobic organizator? 

Przyjąć wszystkich chętnych, a następnie wykazać się typową dla Podlasia gościnnością. Nad wodę nie powinno, po wieczornej imprezie, wyjść więcej niż 10 procent uczestników.

• Like 10