Sebo0707 Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Witam.Pytanie ma takie czy jest jakieś forum lub strona na której ludzie udostępniają mapy do Raymarine.Wiem że Element to nowe echo ale. Czy np da się w jakiś magiczny sposób zaimportować mapy z https://www.genesismaps.com/SocialMap. Ewentualnie jakieś inne magiczne sztuczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Kolego, jest wątek o Element, poproś administrację o przeniesienie twego wpisu we właściwe miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sebo0707 Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Teoretycznie tak ale ja nie o samym echo a o mapy pytam.I na tym chciał bym aby temat się skupił.A to zupełnie dwa różne tematy. Kolejna sprawa w tym krótkim wątku więcej o Garminie niż Raymarine. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ezehiel Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Sebo uderz do mifka on chyba miał raymarine może coś podpowie Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sebo0707 Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Liczę na to że jest tu jakiś magik który będzie potrafił zaadoptować mapy do tego formatu jaki ma Raymarine.Jak sam w jakiś sposób do tego dojdę na bank dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Moim zdaniem marne szanse. .AT5 to jakiś autonomiczny format Lowrance. Jeśli by się dało, to pewnie od dawna, hulałyby te mapy na Humminbirdach i Garminach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Żeby na Raymarine mapa chodziła musi być zarejestrowana , sam muszę w tym roku kupić na Polskę 649 zł wiem , że to boli . Przemysław Badyniak i Marcin Kotowski Fishing opisują jak wgrać mapę za rejestrować sporo o Raymarine , zobaczysz że lewizna nie przejdzie , zbyt duża kasa by im uciekła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ezehiel Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Żeby na Raymarine mapa chodziła musi być zarejestrowana , sam muszę w tym roku kupić na Polskę 649 zł wiem , że to boli . Przemysław Badyniak i Marcin Kotowski Fishing opisują jak wgrać mapę za rejestrować sporo o Raymarine , zobaczysz że lewizna nie przejdzie , zbyt duża kasa by im uciekłaA co mają mapy navionics do pytania seby? Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sebo0707 Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Dokładnie tak jak pisze Marcin. Co ma mapa Navionics do map tworzonych przez użytkowników ??? Żeby Cię uspokoić posiadam mapę Polski Navionics tylko to jest nieporozumienie. Nie pytam tu o łamanie firmowych a o sposób adaptacji map użytkowników tak Raymarine jak i innych urządzeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Miałem na myśli to , że echa zabezpieczają . kolegi mapę na moim Raymarine nie czyta . Napisałeś że mapa Polski Navionics to lipa ,proszę napisz coś więcej , bo stoję przed zakupem takowej MAPY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Gotowa szczególna nie jest, doskonale zrobione główne jeziora na Mazurach, trochę jezior na pojezierzu drawskim a reszta to super zrobione wody morskie. Ale mając taką mapę z aktywnym Sonar Chart możesz sam wykonać mapy batymetryczne tam gdzie ich jeszcze nie ma. Z zabezpieczaniem to jakieś przekłamanie. Owszem są mapy robione dla konkretnych producentów echosond, i one będą pracowały tylko na tych echosondach. Są zwykle sporo tańsze od wersji pudełkowych. W ramach jednej marki jednak można je przekładać pomiędzy urządzeniami. Tak ma zrobione mapy Navionics specjalnie dla Raymarine. Ale wersja pudełkowa zadziała i na Raymarinie i na Huminbirdzie, Lowrance (Garmin nie bo ma swój własny format mapy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Sebo0707
Witam.
Pytanie ma takie czy jest jakieś forum lub strona na której ludzie udostępniają mapy do Raymarine.
Wiem że Element to nowe echo ale.
Czy np da się w jakiś magiczny sposób zaimportować mapy z https://www.genesismaps.com/SocialMap.
Ewentualnie jakieś inne magiczne sztuczki.
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi