Skocz do zawartości
  • 0

Mapy Raymarine Element

Sebo0707

Pytanie

Witam.

Pytanie ma takie czy jest jakieś forum lub strona na której ludzie udostępniają mapy do Raymarine.

Wiem że Element to nowe echo ale.

Czy np da się w jakiś magiczny sposób zaimportować mapy z https://www.genesismaps.com/SocialMap.

Ewentualnie jakieś inne magiczne sztuczki.

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Żeby na Raymarine mapa chodziła musi być zarejestrowana , sam muszę w tym roku kupić na Polskę 649 zł wiem , że to boli . Przemysław Badyniak  i  Marcin Kotowski Fishing opisują jak wgrać mapę za rejestrować sporo  o Raymarine , zobaczysz że lewizna nie przejdzie , zbyt duża kasa by im uciekła 

• 0

Żeby na Raymarine mapa chodziła musi być zarejestrowana , sam muszę w tym roku kupić na Polskę 649 zł wiem , że to boli . Przemysław Badyniak i Marcin Kotowski Fishing opisują jak wgrać mapę za rejestrować sporo o Raymarine , zobaczysz że lewizna nie przejdzie , zbyt duża kasa by im uciekła

A co mają mapy navionics do pytania seby?

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

• 0

Dokładnie tak jak pisze Marcin.

Co ma mapa Navionics do map tworzonych przez użytkowników ???

Żeby Cię uspokoić posiadam mapę Polski Navionics tylko to jest nieporozumienie.

Nie pytam tu o łamanie firmowych a o sposób adaptacji map użytkowników tak Raymarine jak i innych urządzeń.

• 0

Gotowa szczególna nie jest, doskonale zrobione główne jeziora na Mazurach, trochę jezior na pojezierzu drawskim a reszta to super zrobione wody morskie. Ale mając taką mapę z aktywnym Sonar Chart możesz sam wykonać mapy batymetryczne tam gdzie ich jeszcze nie ma. 

Z zabezpieczaniem to jakieś przekłamanie. Owszem są mapy robione dla konkretnych producentów echosond, i one będą pracowały tylko na tych echosondach. Są zwykle sporo tańsze od wersji pudełkowych. W ramach jednej marki jednak można je przekładać pomiędzy urządzeniami. Tak ma zrobione mapy Navionics specjalnie dla Raymarine. Ale wersja pudełkowa zadziała i na Raymarinie i na Huminbirdzie, Lowrance (Garmin nie bo ma swój własny format mapy).