Skocz do zawartości

Penn battle 2000 + Konger iri juggler

SpinTrout

Rekomendowane odpowiedzi

Witam chce sobie sprawić nowy sprzęt spinningowy. Zamierzam łowić z brzegu na przynęty nie przekraczające 20g. Znalazłem du?źo dobrych informacji w necie na temat właśnie tego sprzętu. Myślicie ?źe to dobry sprzęt i posłu?źy mi kilka sezon?łw? I czy wędzisko zgra się z kołowrotkiem?

Pozdrawiam

Powiem Wam, ze nie wiem ile musiałby wa?źyć kołowrotek do wędki 2,7m ?źeby ją wywa?źyć. Trzymam zestaw tak, ?źe stopka kołowrotka jest pomiędzy wskazayjącym i środkowym. Myślę,?źe jakieś 200g więcej ni?ź obecnie (300g).

Druga sprawa, to po co wywa?źać, skoro i tak co chwile traci się to wywa?źenie ze względu na non stop działające jakieś siły działające na układ.

A tak przy okazji, to po co wszyscy budują wędki (i wywa?źa), z zało?źeniem, ?źe trzyma się za foregrip, gdzie i tak tam nikt prawie nie trzyma?

Tylko nie mam dostępu do kija, jak co to przez neta będę musiał zam?łwić do kołowrotka mam dostęp.. Mo?źe wziać jakąś wędke 2.70 co wa?źy tak jak juggler 200g i przypasować do niego battla co o tym myślicie ?

Jeśli mają taką samą długość i masę reargripu to tak. Jeśli uchwyt jest w innym miejscu, to i punkt wywa?źenia te?ź się przesunie...

Byłem dziś w wędkarskim i macałem penna 2000 i red arc 10200 i pierwsze wra?źenia były takie ?źe penn mia?źd?źył reda zresztą gość z wędkarskiego m?łwił mi ze red arc sprzedał w ubiegłym roku chyba z 200 szt ale jakby miał wybierać to wybrał by penna. Utargowałem za 390zl więc myślę ?źe nie najgorzej. Biore go B)