Skocz do zawartości

Międzyodrze oraz "podmoście" ;)

mifek

Rekomendowane odpowiedzi

Pomachałem sobie dzisiaj nowa zabaweczka - tj c3 4601 i jestem normalnie olśniony - nie mylić z ośliniony :mellow:

Dawno już nie czerpałem takiej radości z machania... Nie wiem czemu, ale ten młynek ma w sobie to coś... Prostota, łątwość obsługi i dusza któa mówi... Może się trochę zagalopowałem, ale na pewno ma w sobie to COŚ. Został nawet ochrzczony. Co prawda tylko niewielkim okonkiem - taki ok. 25 cm któy polakomił się na 7 cm slidera w kolrze okonia, ale zawsze to już cos po ostatnich wyprawach o kiju... Na dokladke na miejscówce pod mostem zaczyna się coś dziac.... W koncu .. Bo już tracilismy nadzieje... Dzisiaj powital nas ok. 50 cm sandacz - 10 cm manns niebieska perla z czarnym grzbietem na 32 gramowe glowie barbarian VMC i kotwicą w tylku :mellow: Niestety tuż przy lodzi wypiał się ,, tak ogolnie i na nas też... ponadto odnotowaliśmy kilka branek - w sumie bardziej pstryknięć... Miejscowka na która sunelismy 10 km rzeka okazala się być jeszcze pustą... Ani top watery - remek to rpzez ciebie - klatwe rzuciles ;) - ani slidery ani gumki... Okonie niesmialo brykaly ale za 3-4 cm przecinkami. Paprochow przy sobie nie mielismy to i jakos tak nie bardzo wspolpracować chcialy :mellow:

PS a Wygonin tuż tuż :mellow:

post-7-1348913153,7683_thumb.jpg

post-7-1348913153,8319_thumb.jpg

post-7-1348913153,8938_thumb.jpg

post-7-1348913153,9266_thumb.jpg

@Mifek,

gratuluję ochrzczenia C3... :mellow:

Niestety trochę to źle wróży jak na łowisku sumowym biorą małe sandaczyki. Często w dobrych sumowych miejscach, brania małych sandaczy świadczą o braku dużych sumów. Ale tak na prawdę to może być bardzo różnie.

Dzisiaj PODMOŚCIA ciąg dalszy. JEdnak zee względu na nadchodzący wędkarski weekend dzisiejszy dzień został potraktowany bardzo n aluzie.. Nawet budzik tuż przed 6 nad ranem nie wydał się dość przekonujący - mam problemy ze wstawaniem gdy jade sam na ryby ) Do samochodu wsiadłęm dopiero kawałek przed 8. Na wodzie zwarty i gotowy ok 8.15. dobre 15 minut wiosłowania i na miejscu... Z góy założyłem, że cały dzień strawię tylko i wyłącznie na obłowieniu dokładnym okolic mostu. A jest tego troche... rozstaw przęseł ponad 100 metro ze srednia głębokością przekraczającą 6,5 metra daje duże pole do popisu... Ale jak mawia nasz Przyjaciel z Chicago (@jurek ) Na luzie, na luzie... Przez całe 6,5 godziny na wodzie zanotowałem kilka podszczypywań, dwa bardzo sfrajeżone brania - za słaby refleks trzeba płacić, oraz jeden konskretny chrzest c3 4601 - ten z ubiegłęgo tygodnia to był jakiś taki słaby... W efekcie jedyny namacalny kontakt z rybą nastąpił +/- 12 (znowu ) na napływie drugiego (filaru). Dane mi było przez kilka minut przeciągać linę (power pro 20 lb) z młodym i sympatycznym sumkiem, mieszkańcem dołu napływowego (to już trzeci w ciągu dwóch ostatnich miesięcy z tego miejsca - może kiedyś trafię na babcie, albo dziadka). Sum długości ok 75 cm i masie 4-5 kilo po dociągnieciu do łodzi został delikatnie pogłaskany i wyczepiony... i to by było na tyle...

servus