Skocz do zawartości
  • 0

Zakończenie sezonu łososiowego - nowy artykuł

admin

Pytanie

Cześć,

Zapewne cześć z Was pamięta moje wiosenne wyjazdy z ojcem jakże udane dla mnie, a dla seniora nie koniecznie. Jeszcze dziś wspomnienie jego kąpieli wywołuje u mnie śmiech. Co tu dużo gadać, miał pecha. Tankowanie do pełna i utrata magicznego pudełka ze zbiorem pstrągowych killerków z ostatnich dwóch dekad. Tym razem postanowiliśmy zapolować na łososie. Zapraszam serdecznie do lektury przedostatniego artykułu konkursowego.

Pozdrawiam

Remek

P.S.

W czwartek opublikuję ostatni artykuł i ... głosujemy.

R.

17 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Bardzo miło się czytało, tym bardziej że sam w tym roku poniosłem srogą porażkę na łosiach - 3 wyjazdy, 5 ryb na kiju i wszystkie spiete (jedna zerwała fluorocarbon 0,35).

Jedna uwaga - zauważyłem że miejscowi (Irlandczycy) nieuznają C&R w stosunku do pstrągów i łososi (choc np w tym roku we wrześniu C&R był z paragrafu), mówił mi to nawet gilee z łowiska w Galway - że C&R w stosunku do łososi nie powinno być stosowane!!

• 0

Ciesze sie, ze Wam sie spodobalo. Artykul napisalem juz dawno temu, czekalem tylko, zeby kolega przerobiil filmiki, ktore nagralem podczas holu pierwszej ryby ojca, bo z wrazenia nagrywalem, trzymajac aparat w pozycji wertykalnej, ciezko sie to oglada, dlatego tez poprosilem kolege, ale niestety nie doczekalem sie poprawek do dzisiaj...

@jerzy, no zdjecia moglyby byc lepszej jakosci, bo ja wszystko pstrykalem z opcji automat, nie bylo czasu na reczne ustawianie, ale przynajmniej oddaja ponury klimat jesieni w Highlandach :lol:

@standerus, szkoci niestety tez w wiekszosci wypadkow wala ryby w leb, ale to sie powoli zmienia

@remek, ostatnie zdjecie jest zle zatytuowane, nie wiem, czy to z mojej winy, ale jak mozesz to zmien to prosze, bo zupelnie nie pasuje...

Pozdrawiam (tym razem z ojczyzny)

• 0

A później wszyscy się dziwią , że Polacy emigrują <_< , po takim artykule znowu nas będzie mniej w kraju ... Super tekst! gratuluje i zazdroszcze choć to zła cecha <_< <_< <_<

dokładnie tak :mellow: :mellow: :mellow: wszyscy na wyspy :mellow:

Tekst i zdjęcja naprawde fajne, tylko szkoda że mnie na nich nie ma <_< . Tak często odwiedzam znajomych i rodzine na wyspach, że wstyd się przyznać, ale zawsze bez wędki Embarassed . Ale to się zmieni B) B) B) . Jak będe gdzieś w twoich okolicach to naime cię jako przewodnika <_< <_< <_<

ps.welcome home

• 0

@Remku, mam jeszcze kolejna uwage co do mojego artykulu. Przegladajac go zauwazylem, ze to samo zdjecie jest pokazane dwukrotnie jako: Starsi maja pierwszenstwo i Wezbrane wody Deveronu. Moim zamierzeniem bylo pokazania go pod drugim tytulem, a pod pierwszym powinno byc zdjecie w tym samym miejscu, ale przy nizszym stanie wody jaki byl pierwszego dnia. Zdjecia sa dosyc podobne, wiec mogles sie pomylic, chyba, ze to ja popelnilem blad. Czy mozesz to sprawdzic? Przepraszam, ze sie czepiam.

Pozdrawiam