Parę dni temu nad Bystrą poniżej Nałęczowa natknąłem się na interesującą konstrukcję do pobierania wody do celu nawadniania pola. Akurat miałem szczęście spotkać nad wodą osobę, która uczestniczyła w budowie tej konstrukcji ok. 2000 r. Działała od przez prawie 15 lat.
Czy ktoś spotkał się z czymś takim na innych rzekach? Byłbym wdzięczny za wszelkie zdjęcia wraz z informacją - co, gdzie, kiedy, po co, przez kogo, itd. Podobno na Bystrzycy poniżej Osmolic jest też takie koło, ale mniejsze.
Pytanie
S. Cios
Parę dni temu nad Bystrą poniżej Nałęczowa natknąłem się na interesującą konstrukcję do pobierania wody do celu nawadniania pola. Akurat miałem szczęście spotkać nad wodą osobę, która uczestniczyła w budowie tej konstrukcji ok. 2000 r. Działała od przez prawie 15 lat.
Czy ktoś spotkał się z czymś takim na innych rzekach? Byłbym wdzięczny za wszelkie zdjęcia wraz z informacją - co, gdzie, kiedy, po co, przez kogo, itd.
Podobno na Bystrzycy poniżej Osmolic jest też takie koło, ale mniejsze.
28 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi