Kuba Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 Pytalem na offtopie, powtórze i tu - potrzebuje pozyczyc przyczepe do przewiezienia lodzi 4,5m. Dwa dni. Warszawa i okolice. Dziekuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dżemik Opublikowano 25 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2016 (edytowane) Świetny patent na wodowanie łodzi z trudniejszych miejsc Do bardzo ciężkich jednostek i na dłuższych slipach, to może i świetny. Na trudnych i różnych (czytaj: dzikich, długich, bulwiastych, piaszczystych, trawiastych) slipach, do jednostek wędkarskich, dużo lepszym patentem jest Edytowane 25 Września 2016 przez dżemik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 welpa1809 Opublikowano 27 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 Patent z liną i kołem znam, w swojej przyczepie przerobiłem oryginalne koło podporowe na pneumatyczne. Przydatne do wyciągania liną i łatwo manewrować przy wpychaniu do garażu. Z 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tomas Opublikowano 2 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2016 Nie znacie może jakiegoś producenta przyczepek jak najbliżej Elbląga?W planach mam Niewiadów,ale nie pali się i cały czas się rozglądam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 polak9 Opublikowano 2 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2016 Nie znacie może jakiegoś producenta przyczepek jak najbliżej Elbląga?W planach mam Niewiadów,ale nie pali się i cały czas się rozglądam.Lepiej weż Neptuna, jedż do Olsztyna i na miejscu porównasz . A w Elblągu jest paru co robią pod zamówienie indywidualne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 woblerek48 Opublikowano 2 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2016 Witam Mam przyczepę firmy VIOLA kupiona u dilera w Raciążek koło Ciechocinka polecam ...Mogę podać namiary do dilera.Cena przyzwoita.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gromadzki Opublikowano 3 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 (edytowane) Witam Mam przyczepę firmy VIOLA kupiona u dilera w Raciążek koło Ciechocinka polecam ...Mogę podać namiary do dilera.Cena przyzwoita.... Jeśli możesz to bardzo proszę, właśnie rozglądam się za pontonem i do tego blisko mojej miejscowości. edit. Być może zrobi mi do pontonu. Edytowane 3 Października 2016 przez Gromadzki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tomas Opublikowano 3 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 Lepiej weż Neptuna, jedż do Olsztyna i na miejscu porównasz . A w Elblągu jest paru co robią pod zamówienie indywidualne.Neptuna też biorę pod uwagę.A w czym on jest lepszy Od Niewiadowa?Możesz dać jakieś namiary na ludzi którzy robią przyczepki w Elblągu?A problemów z rejestracją takich samoróbek nie ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 polak9 Opublikowano 3 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 Daleko nie masz to podjedż i zobaczysz na żywo. Też chciałem Niewiadowa bo cena atrakcyjna była ale jak zajechałem na plac i porównałem to jak dla mnie była przepaść. Mogę się zorientować ale po 10 jak kumpel wróci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tabor Opublikowano 3 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 (edytowane) Mam przyczepkę firmy z Pisza Spawline z łamanym dyszlem w ten sposób obniżam wodowaną łódkę .Solidna rama i zawieszenie może trochę za twarde ale moja skorupka waży 200 kg + silnik elektryk z akumulatorami i silnki 20 kucyków paliwo i namiot daje z 400 kg . Edytowane 3 Października 2016 przez Tabor 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 thug Opublikowano 5 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2016 Ile Cię kosztowała ta z łamanym dyszlem ? Bardzo fajny to patent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 inter Opublikowano 5 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2016 na podpory to raczej zawsze sie wpływa , i jeszcze mała łódka . nie za bardzo rozumiem po co łamana ? według mnie utrudni to slipowanie a nie pomoże , wciągając łódke też wydaje mi sie , że pod góre jest bardziej ?? jakoś nie przemawia to do mnie -- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karbusd Opublikowano 5 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2016 Patent fajny, fajny. No pod górę może trochę jest ale za to przy początkowej fazie wciągania jest łatwo trafić i już spory kawałek łódki jest na przyczepie. Po minieciu osi środkiem ciężkości łódki pewnie przyczepa sama się prostuje/poziomu je ta pochylnia. Drugim plusem jest też to, że łódka nie działa jakimś fragmentem dna na rolkę kilową tylko większą częścią. A przynajmniej tak mi się wydaje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 5 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2016 (edytowane) na podpory to raczej zawsze sie wpływa , i jeszcze mała łódka . nie za bardzo rozumiem po co łamana ? według mnie utrudni to slipowanie a nie pomoże , wciągając łódke też wydaje mi sie , że pod góre jest bardziej ?? jakoś nie przemawia to do mnie --Jak mała woda i slip kończy się 20 cm od brzegu podwodnym stokiem, to takie rozwiązanie może być przydatne. Mówię w kontekście środkowej Wisły. Na upartego to pewnie zadziała w miejscach typu płyty betonowe kończące się 10 cm nad wodą a. Edytowane 5 Października 2016 przez psulek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 spy Opublikowano 6 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2016 http://imgur.com/dYz2tCE Warto pamiętać o rozmieszczeniu ładunku na przyczepce. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 6 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2016 Nie do końca się tak da. Masz określony nacisk na hak i lepiej go nie przkraczać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karbusd Opublikowano 6 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2016 Oczywiście, że warto. Myślę że większość jakąś uwagę na to zwraca. Ja zwracam ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tabor Opublikowano 6 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2016 Przyczepka kosztowała bez rolek kilowych 3 tyś pln .Nacisk na hak 25 kg tak radził mi producent przyczepki .Takie mam rolki kilowe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ptychoo Opublikowano 6 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2016 25 kg to trochę mało. Prawdę znajdziesz w dokumentacji haka lub jeśli hak był zakładany przy pierwszym montażu w dokumentacji samochodu.Aby zmierzyć nacisk na kulę haka domowym sposobem podstawiamy pod zaczep kulowy wagę osobową lub towarową z tolerancją nie więcej jak +- 0,5 kg. To prawidłowo pozwoli nam ustawić oś względem przyczepki lub rozmieścić prawidłowo ładunek.Dodatkowo łatwiej się manewruje ręcznie i nie dostajemy długimi od nadjeżdżających z przeciwka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tabor Opublikowano 6 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2016 Mam Fokusa kombi jak przypakuje do bagażnika manele na ryby i do tego przyczepkę z dużym obciążeniem na hak to jest jazda . Lepiej żeby było więcej na haku niż by miała mi przyczepka przy mocnym hamowaniu unosić tył samochodu . Muszę poszukać w książce samochodu max nacisk na hak . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karbusd Opublikowano 7 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2016 Myślę, że większość średniej wielkości samochodów osobowych powinna mieć nacisk do 50kg a busy i duże osobówki do 70 kg.Ja mam ustawione na +- na 40 kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ptychoo Opublikowano 7 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2016 W tym przypadku kierujemy się tylko i wyłącznie dokumentacją techniczną haka lub samochodu. Dla bezpieczeństwa swojego i innych. Nie może być takiej sytuacji gdzie unosi nam zaczep kulowy ku górze, a nie takiej gdzie zaczep przekracza dopuszczalny nacisk. Jedna i druga sytuacja może zakończyć się tragedią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KODZAK1234 Opublikowano 7 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2016 na osobowe 60 kg lepiej mieć większy nacisk na hak niż za mały jak dobra przyczepa to i 140 poleci bez pierdnięcia (wahadła) tylko nie pisać że ja 140 ,a jak hu.... wyważona to 80 dych i zamiata i nie przeżywajcie tego tak bardzo bo i takie latanie z wagą to chyba lekka przesada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 darogryf Opublikowano 7 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2016 Pewnie i poleci nawet więcej. Tylko w naszym kraju dozwolone jest max 80 na autostradzie. To po jakiego diabła grzać tyle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KODZAK1234 Opublikowano 7 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2016 to jest przykład a nie wątek o przepisach chodzi o to jak będzie się prowadzić ,aptekarska dokładność nie jest wskazana bo jeden z drugim codziennie będzie wywarzał łódź po zatankowaniu takimi małymi woreczkami z piaskiem :)albo ryżem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tabor Opublikowano 7 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2016 Bez wygłupów nie będę jechał 140 nawet 100 km/h z przyczepką bo po co ale jak taki zestaw zatrzymać osobówką . Kiedyś na światłach widziałem jak się łamał zestaw z przyczepką w czasie hamowania , pewnie kierowca miał pełne gacie jak się zatrzymał .Nigdzie nie znalazłem danych dotyczących nacisku na hak w moim Fokusie ale lepiej trochę więcej około 50 kg niż za mało Z łódka będę jeździł nie dalej jak 100 km od domu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Kuba
Pytalem na offtopie, powtórze i tu - potrzebuje pozyczyc przyczepe do przewiezienia lodzi 4,5m. Dwa dni. Warszawa i okolice. Dziekuje.
Top użytkownicy dla tego pytania
179
106
75
72
Popularne dni
14 Sty
39
19 Lut
34
27 Gru
28
20 Lut
27
Top użytkownicy dla tego pytania
MarasR 179 odpowiedzi
pawlo29 106 odpowiedzi
womaly23 75 odpowiedzi
Tabor 72 odpowiedzi
Popularne dni
14 Sty 2021
39 odpowiedzi
19 Lut 2023
34 odpowiedzi
27 Gru 2023
28 odpowiedzi
20 Lut 2023
27 odpowiedzi
Popularne posty
Matteoo
Poważnie przeraża mnie to co czasem piszecie. Wędkarstwo to nie zawody w łapaniu pcheł, to symbioza z naturą, oparta o pierwotne instynkty łowieckie. W du..ie mam, czy woduję się 5 czy 25 minut, czase
wedkarski365.pl
wg mnie nie mamy przewagi popytu nad podażą w normalnym tego słowa znaczeniu, to że czeka się na łódkę u niektórych producentów wynika wg mnie z małych mocy produkcyjnych oraz z faktu że, nie produkuj
Łukasz.t
Miałem kupować , coś nie bardzo chciało im się sprzedawać więc zrobiłem sam , a oto efekt mam nadzieje że się sprawdzi. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
Opublikowane grafiki
2681 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi