Kuba Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 Pytalem na offtopie, powtórze i tu - potrzebuje pozyczyc przyczepe do przewiezienia lodzi 4,5m. Dwa dni. Warszawa i okolice. Dziekuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 okonek2u Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 http://www.brenderup.com/pl-pl/pl/products/boat-transport/przyczepy-niehamowane-_-13398http://www.przyczepy-brenderup.pl/przyczepa_basic%20500u,p211.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Brać z rolkami czy płozami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Wienio34 Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 http://www.przyczepy.info/?idz=oferta_menu&kat_1=Przyczepy&kat_2=Podłodziowe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mancio Opublikowano 3 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 cabageMasz tu link do gościa z Pisza. Robi dobre przyczepy, w przyzwoitej cenie moim zdaniem. Idzie się z człowiekiem dogadać co do "wyposażenia" w rolki (ilość, jakie, kołyska), płozy itd. Ja nie kupiłem przyczepy bezpośrednio od niego i trochę żałuję, bo później z nim rozmawiałem... http://allegro.pl/przyczepa-podlodziowa-2-5-3-4-3-4-2-3-5-4-8-4-5-7-i6724863152.html?reco_id=fc9c5aec-ffd9-11e6-97dd-028db0a7c759&ars_rule_id=201 Jeżeli się zdecydujesz, to bierz tylko ten model Ls 4816. Ja kupiłem łódź razem z przyczepą (tą mniejszą Ls 4116) i muszę dyszel przedłużyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tom3 Opublikowano 3 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 Ja zamawiałem tutaj 3 sezony temu,sprawuje się jak na razie bardzo dobrze .https://www.olx.pl/oferta/nowa-przyczepa-przyczepka-podlodziowa-skutera-wodnego-ponton-lodz-CID5-IDcVLod.html#e38d858411 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 3 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 Super dzięki koledzy ,jak by ktoś miał jeszcze jakieś sugestie to bardzo proszę wrzucać w wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kondzio 77 Opublikowano 3 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 (edytowane) CzescPrzechodziłem to w zeszłym sezonie.Zmieniałem przyczepę z racji wymiany pontonu na łódź i jak przy pontonie cudów nie było to w przyczepie pod łódź już tak proste nie było.Kupiłem przyczepę Respo z płozami ,miało być tak pięknie ale jednak nie do końca.Problem zaczął się gdy przy wodowaniu łajba uciekała na boki co było ryzykiem porysowania łodzi o przyczepę.Dokupiłem rolki kilowe dwie na dyszel i dwie na tylną cześć czyli po jednej na stronę.Sytuacja się poprawiła ale nie tak do końca ponieważ przy wodowaniu z bocznym wiatrem znowu potrafiła uciec na bok gdy tylko zjechała z przedniej rolki kilowej.Zdecydowałem się na skrócenie płóz i zamontowanie dodatkowych rolek pionowych po jednej na stronę z tył przyczepy które nie pozwalają na ucieczkę łodzi przy slipowaniu.Plus tego rozwiązania jest jeszcze jeden ze gdy przy silnym wietrze wciągam łajbę na przyczepę a nie doszła jeszcze do tylnej rolki kilowej to te dwie rolki boczne pionowe naprowadzają ja na właściwy tor czyli do rolki kilowej tylnej.Reasumując mam zamontowane krótkie płozy,dwie rolki kilowe,dwie rolki boczne poziome z tyłu i dwie rolki pionowe tylne.Nie jeden powie ale po co tyle tego to juz tumacze a właśnie po to że czy wieje czy jest płasko czy stromo czy nawet gdy woduje na rzece łódka wchodzi i schodzi idealnie w lini prostejPostaram się wrzucić fotkę jak zrobi się trochę cieplej.Nadmienię ze łajba to bliźniak Twojej Wigry bo to Solar 360.Pozdrawiam Tak na szybko co miałem w telefonie.Wiele nie widac:-)Ale wstawię foty za kilka dni. Edytowane 3 Marca 2017 przez kondzio 77 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kondzio 77 Opublikowano 3 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 (edytowane) Może tu coś wiecej:-))widać Edytowane 3 Marca 2017 przez kondzio 77 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 crizz100 Opublikowano 3 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 A ja Ci sugeruje zakup przyczepy na sprężynach i amortyzatorach . Inna jakość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kondzio 77 Opublikowano 3 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 (edytowane) Masz rację tez posiadam takie wyposarzenie;-) i jest git w transporcie. Edytowane 3 Marca 2017 przez kondzio 77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tabor Opublikowano 3 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 Choć mam przyczepkę pod łodziową od niedawna teraz też bym pomyślał nad resorami i teleskopami. Dlaczego ja kupiłem przyczepkę pod łodziową z osią skrętną bo sugerowałem się na własnym doświadczeniu i to był błąd .Kilka lat temu zrobiłem sam przyczepkę towarową na osi skrętnej od Renault Megane + sprężyny i teleskopy . To inna bajka moja przyczepka towarowa płynie po asfaldzie bez różnicy czy 200 czy 500 kg na pace . Jeśli kupować przyczepkę pod łódkę to z osią skrętną dobrej firmy z teleskopami tak jak jest w przyczepkach kempingowych . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 3 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 Choć mam przyczepkę pod łodziową od niedawna teraz też bym pomyślał nad resorami i teleskopami. Dlaczego ja kupiłem przyczepkę pod łodziową z osią skrętną bo sugerowałem się na własnym doświadczeniu i to był błąd .Kilka lat temu zrobiłem sam przyczepkę towarową na osi skrętnej od Renault Megane + sprężyny i teleskopy . To inna bajka moja przyczepka towarowa płynie po asfaldzie bez różnicy czy 200 czy 500 kg na pace . Jeśli kupować przyczepkę pod łódkę to z osią skrętną dobrej firmy z teleskopami tak jak jest w przyczepkach kempingowych . W przyczepach kempingowych to najczęściej występuje oś AL-KO DELTA ,która jest hamowana od 1350 kg wzwyż i cena jest zaporowa .Do tego jeszcze zaczep AKS 1300 lub 3004 w zależności od DMC przyczepy i jazda to przyjemność. Nie widziałem jeszcze podłodziowej przyczepy na takiej osi. Zresztą większość naszych łódek i pontonów jest przewożona na przyczepach lekkich nie hamowanych o DMC do 750kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 3 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 A ja Ci sugeruje zakup przyczepy na sprężynach i amortyzatorach . Inna jakośćPotwierdzam.Miałem skrętną - porażka.Teraz resor i amorki. Ucz się nie błędach innych i moich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 3 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 Zgadza się, przyczepa na osi samoskretnej to porażka, łodka dostaje po tyłku na dolkach, resor+amorek = Mercedes 123 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 thug Opublikowano 4 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 Potwierdzam.Miałem skrętną - porażka.Teraz resor i amorki. Ucz się nie błędach innych i moich. Z czego dobrać zestaw amortyzujący do lekkiej przyczepy? Tak żeby ograniczyć ilość niezbędnych modyfikacji? A może są jakiś zestawy 'dedykowane'?Powoli zgłębiam temat bo prowadzenie jego zestawu na drodze nie zachwyca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 4 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 Jedni wyjmują tył z francuza, tam jest skrętna z amorkami.Inni z seicento na sprężynach plus amorki.A jeszcze inni z golfa.Na szrocie można kupić powyższe.Lub samemu dobrać resory i amorki i je zamocować do obecnej osi.Ostatecznie kupić gotową, jak ja zrobiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mariuszwf Opublikowano 4 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 (edytowane) Od początku używam do przyczepki resory i amorki Łódka od 7 lat zamiast podskakiwać płynie po asfalcie Edytowane 4 Marca 2017 przez mariuszwf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 niko333 Opublikowano 4 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 Miałem dwie na osiach skrętnych i nigdy więcej. Jak dla siebie to tylko resory i amorki albo oś skrętna od samochodu. Żaden "wynalazek" oferowany na naszym rynku. W zeszły roku, jak ciągnąłem łódkę podczas jazdy urwało się koło. Okazało się, że niby "homologowane" piasty, tak na prawdę są niewiele twardsze od plasteliny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Janusszr Opublikowano 4 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 Ja właśnie kombinuje ze swoją przyczepką, którą mam od zawsze. Oś od Syrenki, resory z Poloneza, amorki z Malucha. Koła ciut duże, bo 16". Nie wiem czy jest sens zmniejszać na 15". Jedyny mankament, to brak powłoki cynkowej.A już prawie kupiłem gotową, nówkę na osi skrętnej, którą tutaj tak "chwalicie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mariuszwf Opublikowano 4 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 (edytowane) Masz zdolności i dużo pomysłów zmodyfikuj swoją którą już masz Będzie taniej i kreatywniej Edytowane 4 Marca 2017 przez mariuszwf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 thug Opublikowano 4 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 Ja właśnie kombinuje ze swoją przyczepką, którą mam od zawsze. Oś od Syrenki, resory z Poloneza, amorki z Malucha. Koła ciut duże, bo 16". Nie wiem czy jest sens zmniejszać na 15". Jedyny mankament, to brak powłoki cynkowej.A już prawie kupiłem gotową, nówkę na osi skrętnej, którą tutaj tak "chwalicie".Zawsze warto obniżyć środek ciężkości przyczepy (mniejsze koła, nawet 13"). A rozebrać przyczepę do gołej ramy i oddać do cynkowni to nie taki wielki koszt myślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Janusszr Opublikowano 4 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 Zawsze warto obniżyć środek ciężkości przyczepy (mniejsze koła, nawet 13"). A rozebrać przyczepę do gołej ramy i oddać do cynkowni to nie taki wielki koszt myślę Obniżyć mogę max. do felg 15" i pewnie to zrobię. Typowy dla Syreny, Warszawy, Żuka, Nysy, Tarpana rozstaw szpilek. Duże koła w przyczepie maja tę zaletę, że przyczepa lżej "idzie", chociaż trochę więcej waży. Z błotem, mułem przy brzegu również większe koła lepiej sobie radzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Janusszr Opublikowano 4 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 Masz zdolności i dużo pomysłów zmodyfikuj swoją którą już masz Będzie taniej i kreatywniej Zdolności Czym prostsze rozwiązanie, tym trudniej na nie wpaść. Masz łeb i coś tam jeszcze, to kombinuj, jak mawiali nasi dziadowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mariuszwf Opublikowano 4 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 Oto dokładnie mi chodziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mariuszwf Opublikowano 4 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 A to moja samodziełka sprzed 7 lat 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Kuba
Pytalem na offtopie, powtórze i tu - potrzebuje pozyczyc przyczepe do przewiezienia lodzi 4,5m. Dwa dni. Warszawa i okolice. Dziekuje.
Top użytkownicy dla tego pytania
179
106
75
72
Popularne dni
14 Sty
39
19 Lut
34
27 Gru
28
20 Lut
27
Top użytkownicy dla tego pytania
MarasR 179 odpowiedzi
pawlo29 106 odpowiedzi
womaly23 75 odpowiedzi
Tabor 72 odpowiedzi
Popularne dni
14 Sty 2021
39 odpowiedzi
19 Lut 2023
34 odpowiedzi
27 Gru 2023
28 odpowiedzi
20 Lut 2023
27 odpowiedzi
Popularne posty
Matteoo
Poważnie przeraża mnie to co czasem piszecie. Wędkarstwo to nie zawody w łapaniu pcheł, to symbioza z naturą, oparta o pierwotne instynkty łowieckie. W du..ie mam, czy woduję się 5 czy 25 minut, czase
wedkarski365.pl
wg mnie nie mamy przewagi popytu nad podażą w normalnym tego słowa znaczeniu, to że czeka się na łódkę u niektórych producentów wynika wg mnie z małych mocy produkcyjnych oraz z faktu że, nie produkuj
Łukasz.t
Miałem kupować , coś nie bardzo chciało im się sprzedawać więc zrobiłem sam , a oto efekt mam nadzieje że się sprawdzi. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
Opublikowane grafiki
2681 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi