Kuba Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 Pytalem na offtopie, powtórze i tu - potrzebuje pozyczyc przyczepe do przewiezienia lodzi 4,5m. Dwa dni. Warszawa i okolice. Dziekuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fefko Opublikowano 5 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2017 Panowie, pomocy! Chciałbym wymienić łożyska piast bo słyszę czasami dziwne chrobotanie ale nie wiem z czego to jest zrobione. Od jakiegoś czasu posiadam przyczepke SAM z łódeczką zakupioną jako komplet. Poprzedni właściciel nie robił w przyczepce za wiele, a że nie był jej pierwszym właścicielem także nie ma pojęcia skąd pochodzi oś przyczepy. Czy po tych fotach jest w stanie mi ktoś pomóc i stwierdzić skąd to pochodzi? Dzięki z góry za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 adamo_t Opublikowano 5 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2017 Trzeba lozysko wyciagnac i po numerach dojda jak numerow nie bedzie to wyciagasz lozysko lub lozyska i miseczki jedziesz do sklepu gdzie specjalizuja sie lozyskami oni mierza patrza w katalog i zamawiaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 szczupak1 Opublikowano 5 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2017 To są specjalne lożyska szczelnie zamykane drogie jak ch. Inne padna raz dwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fefko Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 To są specjalne lożyska szczelnie zamykane drogie jak ch. Inne padna raz dwa. Masz na myśli te łożyska z mojej przyczepki, że są drogie? Po czym jesteś w stanie to stwierdzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KODZAK1234 Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 Ja kiedyś miałem zwykłą przyczepę z łódką i zakładałem zwykłe łożyska ,nie narzekałem 2 lata wytrzymywały a te kryte ile wytrzymają może 3 lata, ale nikogo nie namawiam wiadomo lepiej kupić lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tabor Opublikowano 7 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2017 Może wsadzić łożyska ceramiczne lub hybrydowe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 7 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2017 Fikcje literackie zostawmy na boku. W tych rozmiarach i warunkach pracy nie ma to sensu. To nie kołowrotek gdzie kilka razy drożej oznacza różnicę między 6 a 30 PLN. Duże łożyska są drogie, duże hybrydowe bardzo drogie, a 2 duże ceramiczne pewnie zwielokrotniły by znacznie wartość przyczepki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 8 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 Mi oryginalne poleciały po roku od nowości, po zimie ruszyć z miejsca przyczepki nie mogłem. Kupiłem nowe takie same (kasę producent oddał bo przyczepka na gwarancji)Mechanik wymieniając, smaru jako uszczelnienie dał tyle, że już drugi rok mam z głowy, nic się nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 8 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 Kupując przyczepę podłodziową jest więcej jak pewne ,że nie raz wjedziemy nią do wody i cała oś będzie w wodzie. Dlatego należy zadać sobie trochę trudu i znaleźć przyczepę w której oś będzie miała uszczelnione łożyska tzw. Waterproof .Knott ma takie osie .Mam przyczepę na takiej osi juz drugi rok i jest wszystko ok. I dodam ,że są tam łożyska kompaktowe.Tak to wygląda. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 10 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2017 Ja mam zwykłego Brenderupa 15 lat . I nic się z łożyskami nie dzieje a przyczepa zawsze stoi kołami w wodzie a jak nie stoi to fala i tak je zalewa. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 szczupak1 Opublikowano 10 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2017 Ja także i nic mi nie chuczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 piotrek64 Opublikowano 10 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2017 Mam SAMA tak skonstruowanego że sam woduję i podbieram łódkę bez potrzeby wjechania do wody.Zero problemów z łożyskami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 10 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2017 Mam SAMA tak skonstruowanego że sam woduję i podbieram łódkę bez potrzeby wjechania do wody.Zero problemów z łożyskami.Możesz wrzucić fotki przyczepy ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 szczupak1 Opublikowano 10 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2017 Masz pewnie rolki wychylne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 adamo_t Opublikowano 11 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 Jażeli ktoś robi dużo kilometrów na ryby to wiadomo że łożyska też szybciej się padną ja kupiłem przyczepkę samorobna trochę jeździla poźniej stała około roku po 2 latach ciągania musialem wymienić łożyska i uszczelniacze około 1h pracy i można dalej jeździć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tabor Opublikowano 11 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 (edytowane) Może Piotrek ma przyczepkę z łamanym dyszlem . Edytowane 11 Września 2017 przez Tabor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 busz231 Opublikowano 11 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 fajna sprawa ale trochę lipa bo wciągarka zostaje na dyszlu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bry1@nt Opublikowano 11 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 W niczym to nie przeszkadza przy wciaganiu Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 adam12151 Opublikowano 12 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2017 To może tak jak u mnie (kiedyś już prezentowałem zdjęcia). Oprócz łódki na zawiasach tylna rolka podnoszona w celu łatwiejszego wodowania. Mój patent, sprawdza się od kilkunastu lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tabor Opublikowano 12 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2017 W niczym nie przeszkadza że wyciągarka zostaje przy dyszlu , pas od wyciągarki opiera się o rolkę i w końcowej fazie wciągania lódka z ramą kładzie się na dyszlu .Fajne te rozwiązanie z dwiema ramami . teraz takiej już się nie zrobi szkoda ..Myślałem nad dodatkową szufladą która zjeżdżała by z łódką do wody zestaw rolek od bram przesuwnych .Tylko wtedy duże siły działały by na przegub przy haku samochodu do góry , zrywając zestaw ale nadal o takim patencie dumam .Chodzi o sprawne wodowanie na skarpach Bugu i starorzeczach .Natura 2000 nie pozwala na normalny rozwój motorowodniactwa na Bugu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 piotrek64 Opublikowano 12 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2017 Rozwiązanie podobne trochę jak u adam12151 tyle że w części podnoszonej jest przesuwany wózek który przesuwa całą łódkę do tyłu,a dodatkowo, na rozsuwanym wózku jest zamontowany mały wózek prowadzący dziób łodzi.Ma on kluczowe znaczenie przy samodzielnym wodowaniu,a zwłaszcza podbieraniu łodzi ze skarpy.Jeżdżę tym zestawem siedem lat,i oprócz jednego kapcia ,zero problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 busz231 Opublikowano 12 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2017 To może tak jak u mnie (kiedyś już prezentowałem zdjęcia). Oprócz łódki na zawiasach tylna rolka podnoszona w celu łatwiejszego wodowania. Mój patent, sprawdza się od kilkunastu lat. WP_20150802_15_17_48_Pro.jpgWP_20150802_15_19_09_Pro.jpgWP_20150802_15_19_31_Pro.jpgo to mi chodziło-tu jest dopracowane,ale patent raczej starej firmy ,świdnik, która do dziś produkuje przyczepy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 adam12151 Opublikowano 14 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 o to mi chodziło-tu jest dopracowane,ale patent raczej starej firmy ,świdnik, która do dziś produkuje przyczepy.Być może tak ale zapewniam Cię kolego, że mój powstał w mojej własnej głowie, nie widziałem wcześniej takiego rozwiązania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 busz231 Opublikowano 14 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 ja nie przeczę że to twój projekt,tylko po prostu wcześniej ktoś wpadł na podobne rozwiązanie.jak znajdę chwilę to wstawię zdjęcia świdnika-będzie można porównać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 adam12151 Opublikowano 15 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2017 ja nie przeczę że to twój projekt,tylko po prostu wcześniej ktoś wpadł na podobne rozwiązanie.jak znajdę chwilę to wstawię zdjęcia świdnika-będzie można porównać.Ok., wszystko jasne. Pozdrowienia dla wszystkich konstruktorów mniejszych i większych rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Kuba
Pytalem na offtopie, powtórze i tu - potrzebuje pozyczyc przyczepe do przewiezienia lodzi 4,5m. Dwa dni. Warszawa i okolice. Dziekuje.
Top użytkownicy dla tego pytania
179
106
75
72
Popularne dni
14 Sty
39
19 Lut
34
27 Gru
28
20 Lut
27
Top użytkownicy dla tego pytania
MarasR 179 odpowiedzi
pawlo29 106 odpowiedzi
womaly23 75 odpowiedzi
Tabor 72 odpowiedzi
Popularne dni
14 Sty 2021
39 odpowiedzi
19 Lut 2023
34 odpowiedzi
27 Gru 2023
28 odpowiedzi
20 Lut 2023
27 odpowiedzi
Popularne posty
Matteoo
Poważnie przeraża mnie to co czasem piszecie. Wędkarstwo to nie zawody w łapaniu pcheł, to symbioza z naturą, oparta o pierwotne instynkty łowieckie. W du..ie mam, czy woduję się 5 czy 25 minut, czase
wedkarski365.pl
wg mnie nie mamy przewagi popytu nad podażą w normalnym tego słowa znaczeniu, to że czeka się na łódkę u niektórych producentów wynika wg mnie z małych mocy produkcyjnych oraz z faktu że, nie produkuj
Łukasz.t
Miałem kupować , coś nie bardzo chciało im się sprzedawać więc zrobiłem sam , a oto efekt mam nadzieje że się sprawdzi. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
Opublikowane grafiki
2681 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi