Kuba Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 Pytalem na offtopie, powtórze i tu - potrzebuje pozyczyc przyczepe do przewiezienia lodzi 4,5m. Dwa dni. Warszawa i okolice. Dziekuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 31 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 no i super - bardzo dużo zyskasz tym jak opuścisz i nie mam na myśli tylko wodowania ale obniżenie środka ciężkości poprawi prowadzenie się przyczepy Zaproponował bym Ci jeszcze wywalenie belki - tzn żeby zachować regulację powiedzmy że obciął bym po samych lampach , środek belki wywalił, rejestrację przykręcił do kształtownika pod windą z rolkami gdzies z boku, delikatna przeróbka elektryki i masz bajke;p błotniki też fajnie założyć metalowe na kształtownikach do ramy przyczepy tak żeby można sobie wejść do łódki po nich np przy tankowaniu paliwa ;p 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 huligan77 Opublikowano 31 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 Na moje oko stanowczo za wysoko łódka leży na przyczepie, oj ciężkie wodowanie będziesz Pan miał. Łódka o większych rozmiarach o ile nie ucieknie się z nią do przodu to regulacja belki do tyłu nic nie daje, bo będzie łódka wisiała bez podparcia, silnik będzie mocno ja giął i będą się pojawiać pajączki, pęknięcia szczególnie dna łódki itd. Przyczepa na ośce skrętnej ,plastikowe błotniki, wyjmowana belka - dla mnie najgorsze rozwiązania.... Szkoda też że nie zrobił Ci trepa do chodzenia po całej dł przyczepy - tzn od miejsca wyciagarki.... Zobacz jak to wygląda u mnie - http://jerkbait.pl/topic/4925-przyczepa-do-%C5%82odzi/page-11 , ja śmiało mogę włożyć łódkę o dł 4.8 bo o tyle mogę przesunąć do przodu dziobownice itd. Gdybym teraz zamawiał przyczepę to poraz kolejny SUSKI - tylko że w nowej wersji tj. opuszczonej o ok 10 cm - wodowanie bajka , myślę że na wodzie 30 cm bez problemu by poszło Właśnie zamawiam tą suski w nowej opuszczonej wersji.Zamówienie składam razem z kolegą z forum jako 2 sztuki i dlatego suski dał nam dodatkowy rabat.Jeśli kogoś interesuje suski to może się pod nas "podłączyć"i skorzystać z dodatkowego rabatu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ŁukaszFZS Opublikowano 31 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 Ja zamòwiłem od nich 3 tyg temu ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radmac5 Opublikowano 31 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 jest gdzies w necie zdjecie jak wyglada ten nowy model ? ( bo na stronie internetowej nie widze ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 huligan77 Opublikowano 31 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 jest gdzies w necie zdjecie jak wyglada ten nowy model ? ( bo na stronie internetowej nie widze )http://redirect.viglink.com/?format=go&jsonp=vglnk_151739333721012&key=79bd9386a12d9ac58a81d42672c87dc4&libId=jd2wt4xf01002eus000MA7yplwvuw&subId=&loc=http%3A%2F%2Fjerkbait.pl%2Findex.php%3Fapp%3Dmembers%26module%3Dmessaging%26section%3Dview%26do%3DshowConversation%26topicID%3D577559%26sort%3D%26st%3D0&v=1&out=http%3A%2F%2Fwww.suskiprzyczepy.pl%2Fhtm%2Fa%2Fprzyczepy_lekkie%2Fpodlodziowe%2FIMGP0525.JPG&ref=http%3A%2F%2Fjerkbait.pl%2Findex.php%3Fapp%3Dmembers%26module%3Dmessaging%26section%3Dview%26do%3DshowConversation%26topicID%3D577559%26sort%3D%26st%3D20&title=Przyczepka.%20-%20jerkbait.pl%20-%20spinning%2C%20baitcasting%2C%20flyfishing&txt=http%3A%2F%2Fwww.suskiprzy...we%2FIMGP0525.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radmac5 Opublikowano 31 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 to nowy model z 2012 ? a ja głupi szukałem tutaj : http://wnpsuski.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 huligan77 Opublikowano 31 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 Przy najnowszej jeszcze jest dodatkowo więcej o jedną poprzecznicę przy dyszlu.jakby co mogę wysłać fotę na maila lub smsa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucas Opublikowano 31 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 Ja jadę zamówić w przyszłym tyg bo nie mogę się dogadać, przez telefon mi Pani powiedziała że wejdzie po długości łódź 460 cm a na maila napisała że trzeba będzie dyszel przedłużyć bo nie wejdzie. Muszę jechać, zmierze i pogadam. Wiem że muszę wziąć 150-160 cm szerokości ale to też nie problem bo to ustalone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ziolek Opublikowano 31 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 Czemu nie wziąłeś od producenta lub Cymermana ? Zastanawiam się cały czas nad Cymermanem lub Suskim. Dlatego też pytam na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Miodzik Opublikowano 31 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 to nowy model z 2012 ? a ja głupi szukałem tutaj : http://wnpsuski.pl/ a gdzie tego szukać?.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Miodzik Opublikowano 1 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2018 Ponowię zapytanie.. gdzie szukać nowej obniżonej Suski z foto kol.Sławka 77?..może jakiś link.. pozdrawiam Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucas Opublikowano 1 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2018 No normalnie na ich stronie, ale mają tylko jedno zdjęcie takiej czarnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 welpa1809 Opublikowano 10 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2018 Zima zima i parę przemyśleń pora było wprowadzić w życie. Pierwsza to wymiana kół z rozmiaru 13 na 15 cali. Złapałem większy prześwit istotny dla mnie na dojazdówkach do slipów ,niestety tylna belka ze światłami wygląda po ostatnim sezonie tragicznie . Dzisiaj wyspawałem konstrukcje i zawiozłem do cynku. Komplet świateł led zanurzalnych rozwiąże sprawę zdejmowania i zakładania belki. I najważniejsze zamówiłem trap na całą długość przyczepy za rozsądne pieniądze. A tak wyglądają moje drogi . Odbiorę mocowania lamp i tablicy z cynkowania to wrzucę fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 thug Opublikowano 10 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2018 Pokaż jeśli możesz jakie lampy montujesz Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 welpa1809 Opublikowano 10 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2018 (edytowane) Ok jutro wstawię fotki lampy zostały w warsztacie ,kupiłem w sklepie z częściami do ciężarówek.Takie jak te http://allegro.pl/lampa-tylna-led-glotrac-przyczepy-zespolona-laweta-i7164857338.html . Edytowane 10 Lutego 2018 przez Paweł J 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tabor Opublikowano 10 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2018 Trójkąty odblaskowe montujesz osobno .PawełJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 welpa1809 Opublikowano 11 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 Tak idą na błotniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 welpa1809 Opublikowano 11 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 (edytowane) Większe koła widać prześwit i zdemolowaną tylną belkę. Edytowane 11 Lutego 2018 przez Paweł J 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tryt Opublikowano 15 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 Samochód Ford Fiesta MK8 2017r. Silnik 1,1l, 86KM. Maksymalna masa przyczepy bez hamulca 565 kg. Poradźcie - ma sens podpinać pod takie auto przyczepkę podłodziową (łodź 100kg, silnik 27 kg, tak więc wszystko góra 150 kg) ? Macie doświadczenie, jak by się takie cuś prowadziło? Wstyd się przyznać - prawo jazdy 41 lat a doświadczenie w jeżdżeniu z przyczepami żadne. Po prostu dotąd nie praktykowałem, a teraz coś mnie zaczyna nosić .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 thug Opublikowano 15 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 Na asfalcie poradzi sobie bez problemu. Wszystko rozbija się o wodowanie. Czy masz dostęp do dobrego slipu ? Bo z dzikiego brzegu może byc różnie. Ale i na to są sposoby. Np. opuszczanie przyczepy na linie, pasie, a samochód oddalony na równiejszym terenie o lepszej przyczepności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tomasxt Opublikowano 15 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 Zawsze jest sens 86 km spokojnie uciągnie przyczepkę, nawet z większą łódką. Trochę zabawy jak masz slip w błocie itp. Czasami się grzebie auto, wtedy najlepiej 4x4.Ja akurat mam ponton 360 cm, rozłożyłem go 5-6 razy, w tym 2 razy sam i po tych walkach kupiłem przyczepkę, to był jeden z moich najlepszych wędkarskich zakupów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 15 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 Samochód Ford Fiesta MK8 2017r. Silnik 1,1l, 86KM. Maksymalna masa przyczepy bez hamulca 565 kg. Poradźcie - ma sens podpinać pod takie auto przyczepkę podłodziową (łodź 100kg, silnik 27 kg, tak więc wszystko góra 150 kg) ? Macie doświadczenie, jak by się takie cuś prowadziło? Wstyd się przyznać - prawo jazdy 41 lat a doświadczenie w jeżdżeniu z przyczepami żadne. Po prostu dotąd nie praktykowałem, a teraz coś mnie zaczyna nosić ....Romek, da radę. Nie będzie to autko w zestawie z przyczepką do wyprzedzania innych osobówek czy też wyprzedzania tirów. Ale na spokojnie nie będąc zawalidrogą aby dojechać nad wodę. A dwa ,skoro producent dał homologację na taką przyczepę to z sufitu tego nie napisali w salonie. A trzy tak jak napisałeś nie będziesz miał tej wagi.Jedna ważna uwaga to koniecznie sprawdź DR samochodu a w nim wpisy dotyczące masy przyczepy i do tych wartości musisz dopasować przyczepę czyli też jej masy . Kupując nową nie będziesz miał problemu aby dostać homologację z odpowiednim DMC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tryt Opublikowano 15 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 Ta dopuszczalna masa 565 kg to z dowodu rejestracyjnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 15 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 Ta dopuszczalna masa 565 kg to z dowodu rejestracyjnegoCzyli auto ma już hak ?I teraz DMC przyczepy nie może być większe niż 565 kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tryt Opublikowano 15 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 Ekstra. Pogięło ich chyba trochę. Samochód na gwarancji, tak więc hak Forda najtańszy, mocowany na stałe 1170 zł, do tego zestaw elektryczny za 519 zł razem 1689 zł. No i oczywiście montaż ....Da się to obejść? chyba nie bez utraty gwarancji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Kuba
Pytalem na offtopie, powtórze i tu - potrzebuje pozyczyc przyczepe do przewiezienia lodzi 4,5m. Dwa dni. Warszawa i okolice. Dziekuje.
Top użytkownicy dla tego pytania
179
106
75
72
Popularne dni
14 Sty
39
19 Lut
34
27 Gru
28
20 Lut
27
Top użytkownicy dla tego pytania
MarasR 179 odpowiedzi
pawlo29 106 odpowiedzi
womaly23 75 odpowiedzi
Tabor 72 odpowiedzi
Popularne dni
14 Sty 2021
39 odpowiedzi
19 Lut 2023
34 odpowiedzi
27 Gru 2023
28 odpowiedzi
20 Lut 2023
27 odpowiedzi
Popularne posty
Matteoo
Poważnie przeraża mnie to co czasem piszecie. Wędkarstwo to nie zawody w łapaniu pcheł, to symbioza z naturą, oparta o pierwotne instynkty łowieckie. W du..ie mam, czy woduję się 5 czy 25 minut, czase
wedkarski365.pl
wg mnie nie mamy przewagi popytu nad podażą w normalnym tego słowa znaczeniu, to że czeka się na łódkę u niektórych producentów wynika wg mnie z małych mocy produkcyjnych oraz z faktu że, nie produkuj
Łukasz.t
Miałem kupować , coś nie bardzo chciało im się sprzedawać więc zrobiłem sam , a oto efekt mam nadzieje że się sprawdzi. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
Opublikowane grafiki
2681 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi