Kuba Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 Pytalem na offtopie, powtórze i tu - potrzebuje pozyczyc przyczepe do przewiezienia lodzi 4,5m. Dwa dni. Warszawa i okolice. Dziekuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tryt Opublikowano 15 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 Czyli auto ma już hak ?I teraz DMC przyczepy nie może być większe niż 565 kg. nie, nie ma. Ale w dowodzie masz zawsze określone, ile możesz ciągnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 d.daz76 Opublikowano 15 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 (edytowane) Ekstra. Pogięło ich chyba trochę. Samochód na gwarancji, tak więc hak Forda najtańszy, mocowany na stałe 1170 zł, do tego zestaw elektryczny za 519 zł razem 1689 zł. No i oczywiście montaż ....Da się to obejść? chyba nie bez utraty gwarancji... Mozesz urwac z tego troche $$$$ bez utraty gwarancjiDobry hak holowniczy np.Westfalia kupisz w granicach 500 zl na znanym portalu lub w internetowych sklepach motoryzacyjnych. Wiazke musisz kupic oryginal w fordzie.Montaz rowniez u dilera aby nie stracic gwarancji. Edytowane 15 Marca 2018 przez d.daz76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Hermano Opublikowano 15 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 A skąd Kolega jest? Mam ziomka w Fordzie w Opolu to jakis rabacik pomógłbym załatwić :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 15 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 Aż dziwne z tą homologacją w tak małym samochodzie wpisali prawie 600 kg. Ale chyba technologia poszła do przodu bo mam wiele większe auto i tylko 500 kg mi wpisali i teraz mam problem z przyczepą bo mam do 750 kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tryt Opublikowano 15 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 Mozesz urwac z tego troche $$$$ bez utraty gwarancjiDobry hak holowniczy np.Westfalia kupisz w granicach 500 zl na znanym portalu lub w internetowych sklepach motoryzacyjnych. Wiazke musisz kupic oryginal w fordzie.Montaz rowniez u dilera aby nie stracic gwarancji.dziękuję za dobrą radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 15 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 Aż dziwne z tą homologacją w tak małym samochodzie wpisali prawie 600 kg. Ale chyba technologia poszła do przodu bo mam wiele większe auto i tylko 500 kg mi wpisali i teraz mam problem z przyczepą bo mam do 750 kg.Samoróbka typu SAM czy kupiona nowa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 huligan77 Opublikowano 15 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 Czy przy zakupie nowej istnieje możliwość aby producent przedstawił mi do rejestreacji dmc niższe niż faktycznie jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tryt Opublikowano 15 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 A skąd Kolega jest? Mam ziomka w Fordzie w Opolu to jakis rabacik pomógłbym załatwić :-)dziękuję za propozycję. Wodzisław Śl - do Opola 100-130km. Póki co, jeszcze nie zdecydowałem o montażu haka, tylko teoretyzuję. Mam zamówiony wraz z łodzią wózewk slipowy i z tego się wzięły przemyślenia, czy może dopłacić i ten wózek zamienić na przyczepkę. No ale wózek to ma być około 600 zł, a przyczepka myślę, że ze 3000 (?), ta omawiana agrafka za samochodem z montażem w serwisie powiedzmy 2000 i robi się koszt 5000 jeżeli nie więcej, bo podejrzewam, że przyczepkę też można wybrać lepszą znaczy droższą. Chyba pozostanę na razie przy wózku slipowym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 15 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 Czy przy zakupie nowej istnieje możliwość aby producent przedstawił mi do rejestreacji dmc niższe niż faktycznie jest?Na 99% jest taka możliwość.Przykład ,stoi u dilera przyczepa ,która ma DMC 750 kg a Twój samochód może pociągnąć np.600 kg .Diler wystepuje o nową homologację u producenta na 600 kg i takie papiery dostajesz aby zarejestrować przyczepę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 15 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 dziękuję za propozycję. Wodzisław Śl - do Opola 100-130km. Póki co, jeszcze nie zdecydowałem o montażu haka, tylko teoretyzuję. Mam zamówiony wraz z łodzią wózewk slipowy i z tego się wzięły przemyślenia, czy może dopłacić i ten wózek zamienić na przyczepkę. No ale wózek to ma być około 600 zł, a przyczepka myślę, że ze 3000 (?), ta omawiana agrafka za samochodem z montażem w serwisie powiedzmy 2000 i robi się koszt 5000 jeżeli nie więcej, bo podejrzewam, że przyczepkę też można wybrać lepszą znaczy droższą. Chyba pozostanę na razie przy wózku slipowym...Ale tym wózkiem slipowym to gdzie chcesz jeżdzić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 huligan77 Opublikowano 15 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 Na 99% jest taka możliwość.Przykład ,stoi u dilera przyczepa ,która ma DMC 750 kg a Twój samochód może pociągnąć np.600 kg .Diler wystepuje o nową homologację u producenta na 600 kg i takie papiery dostajesz aby zarejestrować przyczepę.U rozbieżność wychodzi aż 55kg???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 15 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 Nowa firmowa.Jak kupowałem to sprzedawca pytał jaką masę chce 500 czy 750 ja wybrałem 500 a sprzedawca powiedział że zawsze więcej mogę przewieść . I się skusiłem na 750. Ale miałem starą Vectre i mogłem ciągać bez problemu. Przy zakupie innego auta nie zwróciłem uwagi że jest 500 i teraz jest klops. Całe szczęście że policjanci nie potrafią lub nie chcą czytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tryt Opublikowano 15 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 (edytowane) Ale tym wózkiem slipowym to gdzie chcesz jeżdzić ?100 metrów od magazynu do slipu łódka będzie stała na stałe na Pomorzu Edytowane 15 Marca 2018 przez tryt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 15 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 U rozbieżność wychodzi aż 55kgTo musisz poprosić o homologację na DMC 545 kg. Te 600 to było dla przykładu. Nowa firmowa.Jak kupowałem to sprzedawca pytał jaką masę chce 500 czy 750 ja wybrałem 500 a sprzedawca powiedział że zawsze więcej mogę przewieść . I się skusiłem na 750. Ale miałem starą Vectre i mogłem ciągać bez problemu. Przy zakupie innego auta nie zwróciłem uwagi że jest 500 i teraz jest klops. Całe szczęście że policjanci nie potrafią lub nie chcą czytać Poproś sprzedawcę o nową homologację na odpowiednie DMC . 100 metrów od magazynu do slipu łódka będzie stała na stałe na PomorzuJak nie będą to drogi publiczne to OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 15 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 Sprzedawca ma dwa rodzaje naklejek na 500 i 750 jak wybierzesz 500 to 1 naklejke nakleja na przyczepe a 2 na papier z homologacją. I po sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Drac Opublikowano 28 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 https://www.olx.pl/oferta/lodka-z-przyczepa-i-silnikiem-elektrycznym-CID767-IDrPlCB.html#dd6a36688dno, można i tak.a Wy kombinujecie jakieś rolki, płozy..... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ŁukaszFZS Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 Mam pytanie , w którym miejscu powinny być ustawione płozy ? czy mogą być na tym co zaznaczyłem zieloną strzałką ? <a href=https://zapodaj.net/b52e3161ef984.jpg.html>IMG_20180330_112557.jpg</a> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 Mam pytanie , w którym miejscu powinny być ustawione płozy ? czy mogą być na tym co zaznaczyłem zieloną strzałką ? <a href=https://zapodaj.net/b52e3161ef984.jpg.html>IMG_20180330_112557.jpg</a> Im więcej płozy przylega na płask do dna tym lepiej. Tutaj widać że nie do końca tak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tabor Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 Cabage dobrze Tobie radzi ja bym przerobił zamocowanie do płóz tak aby były jak najszerzej rozstawione . Spróbuj jeszcze obniżyć płozy tak aby łódka leżała na rolkach kilowych . Masz jeszcze miejsce między dnem łódki a błotnikami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ŁukaszFZS Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 Dzięki to jest tymczasowe ustawienie , rolki idą do gòry płozy w dòł żeby łòdka była jak najbliżej błotnikòw . Już wszystko wiem ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tabor Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 Fajna ta przyczepka , nie widać na zdjęciu ale chyba na resorach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 (edytowane) To tak powinno być i jest u mnie, znaczy było. Edytowane 30 Marca 2018 przez Pietruk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ŁukaszFZS Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 Resory + amortyzatory , pietruk twoja przyczepka to też suski ? będę wzorował się na twoich zdjęciach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 Tak Suski. Tu masz więcej:http://jerkbait.pl/topic/53490-przyczepa-podłodziowa-rolki-płozy-czy-podpory/?p=1875310orazhttp://jerkbait.pl/topic/4925-przyczepa-do-łodzi/?p=1950130 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 I tuhttp://jerkbait.pl/topic/4925-przyczepa-do-%C5%82odzi/page-11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Kuba
Pytalem na offtopie, powtórze i tu - potrzebuje pozyczyc przyczepe do przewiezienia lodzi 4,5m. Dwa dni. Warszawa i okolice. Dziekuje.
Top użytkownicy dla tego pytania
179
106
75
72
Popularne dni
14 Sty
39
19 Lut
34
27 Gru
28
20 Lut
27
Top użytkownicy dla tego pytania
MarasR 179 odpowiedzi
pawlo29 106 odpowiedzi
womaly23 75 odpowiedzi
Tabor 72 odpowiedzi
Popularne dni
14 Sty 2021
39 odpowiedzi
19 Lut 2023
34 odpowiedzi
27 Gru 2023
28 odpowiedzi
20 Lut 2023
27 odpowiedzi
Popularne posty
Matteoo
Poważnie przeraża mnie to co czasem piszecie. Wędkarstwo to nie zawody w łapaniu pcheł, to symbioza z naturą, oparta o pierwotne instynkty łowieckie. W du..ie mam, czy woduję się 5 czy 25 minut, czase
wedkarski365.pl
wg mnie nie mamy przewagi popytu nad podażą w normalnym tego słowa znaczeniu, to że czeka się na łódkę u niektórych producentów wynika wg mnie z małych mocy produkcyjnych oraz z faktu że, nie produkuj
Łukasz.t
Miałem kupować , coś nie bardzo chciało im się sprzedawać więc zrobiłem sam , a oto efekt mam nadzieje że się sprawdzi. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
Opublikowane grafiki
2681 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi