Skocz do zawartości
  • 0

Przyczepa do łodzi

Kuba

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Ekstra. Pogięło ich chyba trochę. Samochód na gwarancji, tak więc hak Forda najtańszy, mocowany na stałe 1170 zł, do tego zestaw elektryczny za 519 zł razem 1689 zł. No i oczywiście montaż ....

Da się to obejść? chyba nie bez utraty gwarancji...

Mozesz urwac z tego troche $$$$ bez utraty gwarancji

Dobry hak holowniczy  np.Westfalia  kupisz w granicach 500 zl na znanym portalu lub w internetowych sklepach motoryzacyjnych. Wiazke musisz kupic oryginal w fordzie.Montaz rowniez u dilera aby nie stracic gwarancji.

Edytowane przez d.daz76

• 0

Mozesz urwac z tego troche $$$$ bez utraty gwarancji

Dobry hak holowniczy  np.Westfalia  kupisz w granicach 500 zl na znanym portalu lub w internetowych sklepach motoryzacyjnych. Wiazke musisz kupic oryginal w fordzie.Montaz rowniez u dilera aby nie stracic gwarancji.

dziękuję za dobrą radę :) 

• 0

A skąd Kolega jest? Mam ziomka w Fordzie w Opolu to jakis rabacik pomógłbym załatwić :-)

dziękuję za propozycję. Wodzisław Śl - do Opola 100-130km. Póki co, jeszcze nie zdecydowałem o montażu haka, tylko teoretyzuję. Mam zamówiony wraz z łodzią wózewk slipowy i z tego się wzięły przemyślenia, czy może dopłacić i ten wózek zamienić na przyczepkę. No ale wózek to ma być około 600 zł, a przyczepka myślę, że ze 3000 (?), ta omawiana agrafka za samochodem z montażem w serwisie powiedzmy 2000 i robi się koszt 5000 jeżeli nie więcej, bo podejrzewam, że przyczepkę też można wybrać lepszą znaczy droższą. Chyba pozostanę na razie przy wózku slipowym...

• 0

Czy przy zakupie nowej istnieje możliwość aby producent przedstawił mi do rejestreacji dmc niższe niż faktycznie jest?

Na 99% jest taka możliwość.

Przykład ,stoi u dilera przyczepa ,która ma DMC 750 kg a Twój samochód może pociągnąć np.600 kg .Diler wystepuje o nową homologację u producenta na 600 kg i takie papiery dostajesz aby zarejestrować przyczepę. 

• 0

dziękuję za propozycję. Wodzisław Śl - do Opola 100-130km. Póki co, jeszcze nie zdecydowałem o montażu haka, tylko teoretyzuję. Mam zamówiony wraz z łodzią wózewk slipowy i z tego się wzięły przemyślenia, czy może dopłacić i ten wózek zamienić na przyczepkę. No ale wózek to ma być około 600 zł, a przyczepka myślę, że ze 3000 (?), ta omawiana agrafka za samochodem z montażem w serwisie powiedzmy 2000 i robi się koszt 5000 jeżeli nie więcej, bo podejrzewam, że przyczepkę też można wybrać lepszą znaczy droższą. Chyba pozostanę na razie przy wózku slipowym...

Ale tym wózkiem slipowym to gdzie chcesz jeżdzić ?

• 0

Na 99% jest taka możliwość.

Przykład ,stoi u dilera przyczepa ,która ma DMC 750 kg a Twój samochód może pociągnąć np.600 kg .Diler wystepuje o nową homologację u producenta na 600 kg i takie papiery dostajesz aby zarejestrować przyczepę.

U rozbieżność wychodzi aż 55kg????????

• 0

Nowa firmowa.

Jak kupowałem to sprzedawca pytał jaką masę chce 500 czy 750 ja wybrałem 500 a sprzedawca powiedział że zawsze więcej mogę przewieść . I się skusiłem na 750. Ale miałem starą Vectre i mogłem ciągać bez problemu. Przy zakupie innego auta nie zwróciłem uwagi że jest 500  i teraz jest klops. Całe szczęście że policjanci nie potrafią lub nie chcą czytać :)

• 0

U rozbieżność wychodzi aż 55kg

To  musisz poprosić o homologację na  DMC 545 kg. Te 600 to było dla przykładu.

Nowa firmowa.

Jak kupowałem to sprzedawca pytał jaką masę chce 500 czy 750 ja wybrałem 500 a sprzedawca powiedział że zawsze więcej mogę przewieść . I się skusiłem na 750. Ale miałem starą Vectre i mogłem ciągać bez problemu. Przy zakupie innego auta nie zwróciłem uwagi że jest 500  i teraz jest klops. Całe szczęście że policjanci nie potrafią lub nie chcą czytać :)

Poproś sprzedawcę o nową homologację na odpowiednie DMC . 

100 metrów od magazynu do slipu ;)

łódka będzie stała na stałe na Pomorzu

Jak nie będą to drogi publiczne to OK.

• 0

Mam pytanie , w którym miejscu powinny być ustawione  płozy ? czy mogą być na tym co zaznaczyłem zieloną strzałką ? 

<a href=https://zapodaj.net/b52e3161ef984.jpg.html>IMG_20180330_112557.jpg</a>    

Im więcej płozy przylega na płask do dna tym lepiej. Tutaj widać że nie do końca tak jest. 

• 0

Cabage dobrze Tobie radzi ja bym przerobił zamocowanie  do płóz  tak aby były jak najszerzej rozstawione . Spróbuj jeszcze obniżyć płozy tak aby łódka leżała na rolkach kilowych .  Masz jeszcze miejsce między dnem łódki a błotnikami .