Kuba Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 Pytalem na offtopie, powtórze i tu - potrzebuje pozyczyc przyczepe do przewiezienia lodzi 4,5m. Dwa dni. Warszawa i okolice. Dziekuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kotwitz Opublikowano 29 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2018 Do amerykańskiej przyczepy dobierzesz łożyska i uszczelniacze bez problemu.Zmieniałem.Zimering w rękę i do sklepu z uszczelkami lub po wymiarach szukać w necie.Zrób wcześniej pomiary piasty, nie sugeruj się zużytym uszczelniaczem. Na łożyska nie żałuj, odwdzieczą się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 29 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2018 (edytowane) Ta Gala wygląda przyzwoicie, ale wybrałem suskiego bo zrobili mi tak jak chciałem i nie zdarli. Przyczepa jest fajna, ma regulowany dyszel, więc i 5,5m zapakuję (aluminiaka pociągnie). Dla mnie jedyna wada to kółko manewrowe które jest z boku ramy i robi się na nim dzwignia. U mnie lekko się wgięło. Przerzuciłem na dyszel. Małe kółka to ślepa uliczka. Lepiej mocniej wygiąć stężenia. Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu Tapatalka Edytowane 29 Czerwca 2018 przez psulek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mercoss Opublikowano 29 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2018 Kupiłem suskiego, jest ok, ale w standardzie nie nadaje się pod Sempera 440XT. Trzeba zamówić wyższe rolki kilowe. Łódka jest płaska i rolki nie sięgają, a ograniczeniem dla opuszczenia przyczepy są błotniki. Ja czekam na wymianę. Producent obiecał wymienić bez kłopotów i kosztów. Może po moim przykładzie pod Sempera teraz już będą montować wyższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 29 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2018 Zapewne tak, Suski szybciutko wyciąga wnioski i skrupulatnie notuje no może poza jakascia łożysk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 29 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2018 Zapewne tak, Suski szybciutko wyciąga wnioski i skrupulatnie notuje no może poza jakascia łożysk Też wymieniałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 29 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2018 Tak, po 2 latach zdechły, w sumie to i tak nie tak zle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mercoss Opublikowano 29 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2018 Co wymieniamy po dwóch latach? :-) Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 29 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2018 Lozyska:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SkiDivPL Opublikowano 29 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2018 Do amerykańskiej przyczepy dobierzesz łożyska i uszczelniacze bez problemu.Zmieniałem.Zimering w rękę i do sklepu z uszczelkami lub po wymiarach szukać w necie.Zrób wcześniej pomiary piasty, nie sugeruj się zużytym uszczelniaczem.Na łożyska nie żałuj, odwdzieczą się.Kamil, łożyska i uszczelniacze wymieniłem. Niestety niewielka poprawa, dosyć duży luz w pionie. Prawdopodobnie zużyte czopy w osi.Zamówiłem nową oś z europejskimi piastami. Nie będzie problemu z felgami i zapasem który chciałem dokupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 autodefekt1 Opublikowano 29 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2018 Pióra i ich ilość dobiera się do masy aby wszystko ładnie współpracowało. Rozumiem że BGG ma system wielo wahaczowy? Bo chyba nie piszesz że oś skrętna jest lepsza od sytemu resor plus amortyzator? Tak wygląda brak amortyzacji, do tego dodaj większą prędkość, koleiny na drodze i kałuże wody w koleinach - resztę sobie sam dopisz co się może wydarzyć, przyczepek to też się tyczy, może jedynie w ciut mniejszym zakresie.A to że masz nisko, to moim zdaniem wada poważna jak ktoś ma powieszony silnik spalinowy, zbyt nisko jak będzie to spodzina może nie wytrzymać spotkania z przeszkodą na drodze np. polnej jak coś leży w trawie na środku czego nie zobaczysz.... Cóż za bzdura wiekszej nie słyszałem wielowachaczowe zawieszenie w przyczepie ?Naprawiam samochody od 20 lat i wiem jedno że osi skrętnej nie mozna porównać do osi resorowanej +na os skrętną według mnie góma lepiej pochłania energie nie testewałem z amortyzatorami napewno rozwiazanie dobre.Ten filmik co puściłes to przeież spręzyna bez amora to może zabić i trzeba uważać.Człowieku ty chyba nie wiesz o czym piszesz jest cos takiego jak trym (są chydrauliczne jak i ręczne )dokształć się zanim ludziom zamęt wprowadzasz.Watpie czy kiedy kolwiek cholowałeś łódz motorową na przyczepie najpierw jest oś nieważne czy skrętna czy na resorach a chyba każdy silnik da się unieść na 30 cm przeanalizuj to .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 autodefekt1 Opublikowano 29 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2018 Jeśli chodzi o amerykanki to łozyska koyo bez problemu mozna dokupić i trzeba pamietać o smarowaniu są tam kalamitki a luz zawsze można skasować jest to taka konstrukcja że można ją dokręcić bardzo ważny jest zewnętrzny dekielek to on chroni przed wodą ale ważny jest smar łożyskowy trzeba go dużo dodać on jest jakby izolatorem wenątrz łożyska i tyle w temacie Jeśli chodzi o łożyska kryte jak jet słąbej jakośći to zaciągnie wody i trzeba wymienić nie ma co się zastanawiać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 autodefekt1 Opublikowano 29 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2018 A cha im niższy środek cięzkości tym wiekszą prędkość można uzyskać zdażyło mi się jechać z przyczepą i łodzią 160 na autostradzie naprawdę nie widzę problemu oczywiście taka jazda jest niebezpieczna i lepiej zwolnic do 130 i sobie lecieć zwalczając kilometry ma byc stabilnie i koniec kropka slipowanie to temat drugożędny ale napewno bardzo bardzo pomaga . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 29 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2018 Rozumiem że masz większe wykształcenie niż ja, czyli zapewne doktorat z mechaniki pojazdowej. To jedno. Po drugie. Spuść ciśnienie i ton wypowiedzi bo ci żyłka pęknie i Cię krew zaleje. Po trzecie. Nie każdy ma trym na tyle wysoki, żeby nie stosować podpórek.Po czwarte. G...wno wiesz ile, co i czym holuję swoje pływadlo, a tym bardziej o moim doświadczeniu.Po szóste. Poczytaj słownik ortograficzny.Po siódme. Czytaj że zrozumiem. Po osme. Cieszę się że nie jestem Twoim klientem. Po piąte. EOT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 29 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2018 Kupiłem suskiego, jest ok, ale w standardzie nie nadaje się pod Sempera 440XT. Trzeba zamówić wyższe rolki kilowe. Łódka jest płaska i rolki nie sięgają, a ograniczeniem dla opuszczenia przyczepy są błotniki. Ja czekam na wymianę. Producent obiecał wymienić bez kłopotów i kosztów. Może po moim przykładzie pod Sempera teraz już będą montować wyższe.Dlatego napisałem, że pod sieboe nie jest u nich drogo. Łódka ma 165cm w dnie. Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 autodefekt1 Opublikowano 29 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2018 Kolego to po co siejesz zamęt jak się nie znasz i ludziom co chcieli by się coś dowiedzięć robisz sieczke w głowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 milupa Opublikowano 29 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2018 Cóż za bzdura wiekszej nie słyszałem wielowachaczowe zawieszenie w przyczepie ?Naprawiam samochody od 20 lat i wiem jedno że osi skrętnej nie mozna porównać do osi resorowanej +na os skrętną według mnie góma lepiej pochłania energie nie testewałem z amortyzatorami napewno rozwiazanie dobre.Ten filmik co puściłes to przeież spręzyna bez amora to może zabić i trzeba uważać.Człowieku ty chyba nie wiesz o czym piszesz jest cos takiego jak trym (są chydrauliczne jak i ręczne )dokształć się zanim ludziom zamęt wprowadzasz.Watpie czy kiedy kolwiek cholowałeś łódz motorową na przyczepie najpierw jest oś nieważne czy skrętna czy na resorach a chyba każdy silnik da się unieść na 30 cm przeanalizuj to .. Na forum nie ma wycieczek osobistych, więc stwierdzenia typu dokształc się zachowaj proszę dla siebie.Nie ma też konieczności pisania postów jeden po drugim, masz godzinę na edycję więc możesz dopisać coś co Ci się przypomni.Mam też prośbę, zadbaj choć trochę o ortografię i interpunkcje, łatwiej i lepiej będzie się nam komunikować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Michas2205 Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Panowie poratujcie wiedzą i doswiadczeniem. Przy wciaganiu łódki na przyczepę zaczyna uciekać na bok i prawie spada z rolek. Co zastosowac zeby ja ładnie utrzymac na środku rolki kilowej? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 WojtekCIN Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Rolki boczne, które pozwolą utrzymać rufę w linii. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Drac Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Przejrzyj zdjęcia w tym wątku.Chlopaki wrzucali swoje rozwiazania które rozwiążą Twoje problemy. Rolki boczne umiejscowione w jednej linii z rolką rufową. Poszukaj zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2018 https://drive.google.com/file/d/1P-240OhIDp-EpWSsHRu6j5p1MkxGbW7A/view?usp=drivesdk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Michas2205 Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2018 A płozy by poprawily to uciekanie łódki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Z.Milewski Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Na tą chwilę, nieznany jest system lepszy niż rolki boczne, tzw. bałwanki. Nawet przy dużym wietrze czy silnym prądzie, da się łódkę umieścić centralnie na przyczepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fred88 Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Panowie poratujcie wiedzą i doswiadczeniem. Przy wciaganiu łódki na przyczepę zaczyna uciekać na bok i prawie spada z rolek. Co zastosowac zeby ja ładnie utrzymac na środku rolki kilowej? Pozdrawiam Dziób masz dobrze dociągnięty do wyciągarki? Miałem podobną sytuację do Twojej jak zapomniałem dociągnąć dziób łodzi do wyciągarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Michas2205 Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2018 O takich rolkach mowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Michas2205 Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2018 A możesz troszkę jaśniej z tym dziobem? Jak powinien być prawidlowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Kuba
Pytalem na offtopie, powtórze i tu - potrzebuje pozyczyc przyczepe do przewiezienia lodzi 4,5m. Dwa dni. Warszawa i okolice. Dziekuje.
Top użytkownicy dla tego pytania
179
106
75
72
Popularne dni
14 Sty
39
19 Lut
34
27 Gru
28
20 Lut
27
Top użytkownicy dla tego pytania
MarasR 179 odpowiedzi
pawlo29 106 odpowiedzi
womaly23 75 odpowiedzi
Tabor 72 odpowiedzi
Popularne dni
14 Sty 2021
39 odpowiedzi
19 Lut 2023
34 odpowiedzi
27 Gru 2023
28 odpowiedzi
20 Lut 2023
27 odpowiedzi
Popularne posty
Matteoo
Poważnie przeraża mnie to co czasem piszecie. Wędkarstwo to nie zawody w łapaniu pcheł, to symbioza z naturą, oparta o pierwotne instynkty łowieckie. W du..ie mam, czy woduję się 5 czy 25 minut, czase
wedkarski365.pl
wg mnie nie mamy przewagi popytu nad podażą w normalnym tego słowa znaczeniu, to że czeka się na łódkę u niektórych producentów wynika wg mnie z małych mocy produkcyjnych oraz z faktu że, nie produkuj
Łukasz.t
Miałem kupować , coś nie bardzo chciało im się sprzedawać więc zrobiłem sam , a oto efekt mam nadzieje że się sprawdzi. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
Opublikowane grafiki
2681 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi