Skocz do zawartości
  • 0

Przyczepa do łodzi

Kuba

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Dziób masz dobrze dociągnięty do wyciągarki? Miałem podobną sytuację do Twojej jak zapomniałem dociągnąć dziób łodzi do wyciągarki.

Fred koledze chodzi nie oto,że łódka na przyczepie się buja już tylko podczas procesu wciągania jej na przyczepkę. Jak już ją dociągnie do końca to jest na pewno stabilna. 

A jeśli chodzi o Twoje pytanie to rolki boczne (bałwanki ) będą myślę niezbędne. One pozwolą na stabilizację łodzi podczas pokonywania kolejnych rolek. Tylko musisz je zamontować tak aby łódka przechodziła przez nie prawie że na ciasno to pozwoli na stabilną pozycję nawet przy wciąganiu łódki z całym "szpejem"

• 0

Fred koledze chodzi nie oto,że łódka na przyczepie się buja już tylko podczas procesu wciągania jej na przyczepkę. Jak już ją dociągnie do końca to jest na pewno stabilna.

A jeśli chodzi o Twoje pytanie to rolki boczne (bałwanki ) będą myślę niezbędne. One pozwolą na stabilizację łodzi podczas pokonywania kolejnych rolek. Tylko musisz je zamontować tak aby łódka przechodziła przez nie prawie że na ciasno to pozwoli na stabilną pozycję nawet przy wciąganiu łódki z całym "szpejem"

Problem jest trochę większy bo łódka jest szersza od ramy i leży nad blotnikami... Musze coś pospawac żeby lapalo łódkę od boku. Gdyby łódka byla węższa od ramy to balwanki by weszly bez problemu.

• 0

Czy ktoś wie jak zmienić w papierach przyczepki DMC? Mam 390 kg a chciałbym podnieść do 750kg. Przyczepa typu SAM

Jeżeli masz wbite na tabliczce znamionowej to z tego co się orientuję może być problem...

• 0

Czy ktoś wie jak zmienić w papierach przyczepki DMC? Mam 390 kg a chciałbym podnieść do 750kg. Przyczepa typu SAM

Ja zmienialem w tym roku, obnizalem z 750 do 600kg. Konsultacja z producentem, jego dzialanie i wystawienie nowych papierow homologacji i nowej tabliczki na przyczepe przez niego i rejestracja w urzedzie (bez problemu).

Tyle tylko, że mialem kontakt z producentem i on mógł wystawic nowe papiery. W przypadku SAMa obstawiam wizyte w okręgowej stacji kontroli pojazdow - czyli schody pod gore

Wysłane z mojego SM-G870F przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez SzymusS

• 0

W tym rozwiązaniu które pokazałem jest duża możliwość regulacji, zarówno wysokości jaki i możliwości zamontowania do profili o różnej grubości poprzez zmianę cybantów. 

Większość rolek jakie oglądałem jest zbyt mała do mojej przyczepy.

Temat już nie aktualny :), za radą kolegi @nurek28 zrobię samodzielnie wahliwą rolkę z miękkimi kółkami. 

• 0

Czy przyczepka od "Suskiego" będzie pasowała do łodzi Skylla 370 bez żadnych przeróbek czy dodawania rolek...i który to będzie model?

Ja mam taką: http://www.suskiprzyczepy.pl/pl/przyczepy/przyczepy-podlodziowe,12.htm

(W chwili obecnej ma jeszcze parę dodatkowych przeróbek, wynikających z mojego widzi mi się)

Pasuje do 370tki, tylko że po dodaniu dodatkowej rolki pod dziób.

Oczywiście przyczepę musisz dostosować do kształtu łodzi, ale to już samemu przy pomocy zwykłych kluczy

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Edytowane przez Jano
  • Like 1

• 0

Ja mam taką: http://www.suskiprzyczepy.pl/pl/przyczepy/przyczepy-podlodziowe,12.htm

(W chwili obecnej ma jeszcze parę dodatkowych przeróbek, wynikających z mojego widzi mi się)

Pasuje do 370tki, tylko że po dodaniu dodatkowej rolki pod dziób.

Oczywiście przyczepę musisz dostosować do kształtu łodzi, ale to już samemu przy pomocy zwykłych kluczy

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Masz tą czarną z płozami i tymi podestami przy kołach?

• 0

ja szukam kogos w Trojmiescie (odplatnie) kto mi pomoze przerobic przyczepe pod latwe wodowanie, bo mi kil nie siega o jakies 8-6 cm do rolek. Myslalem o wahadle na ostatniej belce poprzecznej z profilami i kolkami penumatycznymi, ale nie mam narzedzi zeby to wykonac. W tej chwili cala lodz mi lezy na plozach i nie ma mowy o wodowaniu na plytszej wodzie lub na plaskich slipach

Edytowane przez horac