Kuba Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 Pytalem na offtopie, powtórze i tu - potrzebuje pozyczyc przyczepe do przewiezienia lodzi 4,5m. Dwa dni. Warszawa i okolice. Dziekuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 puszek7 Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Dziób masz dobrze dociągnięty do wyciągarki? Miałem podobną sytuację do Twojej jak zapomniałem dociągnąć dziób łodzi do wyciągarki.Fred koledze chodzi nie oto,że łódka na przyczepie się buja już tylko podczas procesu wciągania jej na przyczepkę. Jak już ją dociągnie do końca to jest na pewno stabilna. A jeśli chodzi o Twoje pytanie to rolki boczne (bałwanki ) będą myślę niezbędne. One pozwolą na stabilizację łodzi podczas pokonywania kolejnych rolek. Tylko musisz je zamontować tak aby łódka przechodziła przez nie prawie że na ciasno to pozwoli na stabilną pozycję nawet przy wciąganiu łódki z całym "szpejem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mario Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Wystarczy cofnąć się do strony 30 wątku ,w którym jesteśmy: http://jerkbait.pl/topic/4925-przyczepa-do-%C5%82odzi/page-30I post nr #587 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Michas2205 Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Fred koledze chodzi nie oto,że łódka na przyczepie się buja już tylko podczas procesu wciągania jej na przyczepkę. Jak już ją dociągnie do końca to jest na pewno stabilna. A jeśli chodzi o Twoje pytanie to rolki boczne (bałwanki ) będą myślę niezbędne. One pozwolą na stabilizację łodzi podczas pokonywania kolejnych rolek. Tylko musisz je zamontować tak aby łódka przechodziła przez nie prawie że na ciasno to pozwoli na stabilną pozycję nawet przy wciąganiu łódki z całym "szpejem" Problem jest trochę większy bo łódka jest szersza od ramy i leży nad blotnikami... Musze coś pospawac żeby lapalo łódkę od boku. Gdyby łódka byla węższa od ramy to balwanki by weszly bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SkiDivPL Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Musisz sobie coś samemu dorobić.U mnie był inny problem, rolki pasowały natomiast mocowanie do ramy było zbyt małe (profil 100x50).Zrobiłem rysunek i zamówiłem u kolegi pod wymiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Czy ktoś wie jak zmienić w papierach przyczepki DMC? Mam 390 kg a chciałbym podnieść do 750kg. Przyczepa typu SAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Czy ktoś wie jak zmienić w papierach przyczepki DMC? Mam 390 kg a chciałbym podnieść do 750kg. Przyczepa typu SAMJeżeli masz wbite na tabliczce znamionowej to z tego co się orientuję może być problem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Czy ktoś wie jak zmienić w papierach przyczepki DMC? Mam 390 kg a chciałbym podnieść do 750kg. Przyczepa typu SAMJak masz SAM-a to nic już nie zrobisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SzymusS Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2018 (edytowane) Czy ktoś wie jak zmienić w papierach przyczepki DMC? Mam 390 kg a chciałbym podnieść do 750kg. Przyczepa typu SAMJa zmienialem w tym roku, obnizalem z 750 do 600kg. Konsultacja z producentem, jego dzialanie i wystawienie nowych papierow homologacji i nowej tabliczki na przyczepe przez niego i rejestracja w urzedzie (bez problemu). Tyle tylko, że mialem kontakt z producentem i on mógł wystawic nowe papiery. W przypadku SAMa obstawiam wizyte w okręgowej stacji kontroli pojazdow - czyli schody pod gore Wysłane z mojego SM-G870F przy użyciu Tapatalka Edytowane 24 Sierpnia 2018 przez SzymusS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Janusszr Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Jak masz SAM-a to nic już nie zrobisz.Potwierdzam. Również mam "Sama". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SkiDivPL Opublikowano 28 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2018 Czy orientuje się ktoś czy w PL dostanę taką rolkę?Chodzi mi o sposób mocowania, wszystkie Thule itp odpadają ponieważ przeznaczone są na małe profile. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarMilo Opublikowano 28 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2018 Wczoraj chyba widziałem coś podobnego na stronie sklepu Jula.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SkiDivPL Opublikowano 28 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2018 Niestety nie znalazłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 28 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2018 Co masz na myśli mały profil ?czy rozmiar cybantów do skręcenia z ramą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SkiDivPL Opublikowano 28 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2018 W tym rozwiązaniu które pokazałem jest duża możliwość regulacji, zarówno wysokości jaki i możliwości zamontowania do profili o różnej grubości poprzez zmianę cybantów. Większość rolek jakie oglądałem jest zbyt mała do mojej przyczepy. Temat już nie aktualny , za radą kolegi @nurek28 zrobię samodzielnie wahliwą rolkę z miękkimi kółkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 29 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2018 (edytowane) Wrzuć fotkę jak zrobisz i napisz co i jak i gdzie kupowałeś Edytowane 29 Września 2018 przez karkoszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pio76 Opublikowano 16 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2018 Czy przyczepka od "Suskiego" będzie pasowała do łodzi Skylla 370 bez żadnych przeróbek czy dodawania rolek...i który to będzie model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SzymusS Opublikowano 17 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2018 (edytowane) Czy przyczepka od "Suskiego" będzie pasowała do łodzi Skylla 370 bez żadnych przeróbek czy dodawania rolek...i który to będzie model?Ja mam taką: http://www.suskiprzyczepy.pl/pl/przyczepy/przyczepy-podlodziowe,12.htm(W chwili obecnej ma jeszcze parę dodatkowych przeróbek, wynikających z mojego widzi mi się) Pasuje do 370tki, tylko że po dodaniu dodatkowej rolki pod dziób.Oczywiście przyczepę musisz dostosować do kształtu łodzi, ale to już samemu przy pomocy zwykłych kluczy Sent from my SM-G965F using Tapatalk Edytowane 17 Października 2018 przez Jano 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pio76 Opublikowano 17 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2018 Ja mam taką: http://www.suskiprzyczepy.pl/pl/przyczepy/przyczepy-podlodziowe,12.htm(W chwili obecnej ma jeszcze parę dodatkowych przeróbek, wynikających z mojego widzi mi się) Pasuje do 370tki, tylko że po dodaniu dodatkowej rolki pod dziób.Oczywiście przyczepę musisz dostosować do kształtu łodzi, ale to już samemu przy pomocy zwykłych kluczy Sent from my SM-G965F using TapatalkMasz tą czarną z płozami i tymi podestami przy kołach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SzymusS Opublikowano 17 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2018 (edytowane) Masz tą czarną z płozami i tymi podestami przy kołach? Nie, tą niebieską Tutaj jakieś stare zdjęcie z wodowania: Edytowane 17 Października 2018 przez SzymusS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 horac Opublikowano 18 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2018 (edytowane) ja szukam kogos w Trojmiescie (odplatnie) kto mi pomoze przerobic przyczepe pod latwe wodowanie, bo mi kil nie siega o jakies 8-6 cm do rolek. Myslalem o wahadle na ostatniej belce poprzecznej z profilami i kolkami penumatycznymi, ale nie mam narzedzi zeby to wykonac. W tej chwili cala lodz mi lezy na plozach i nie ma mowy o wodowaniu na plytszej wodzie lub na plaskich slipach Edytowane 18 Października 2018 przez horac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 thug Opublikowano 18 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2018 Możesz kupić gotowe wahliwe rolki.Tyle że przepłacisz,. Zamontować chyba dasz radę we własnym zakresie...U mnie kołyska rozwiązała problemy z wodowaniem na płytkiej wodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 18 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2018 Ja szukam właśnie takich wahliwych rolek do wodowania łódki na płytkiej wodzie. Gdzie można coś takiego kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 19 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2018 Ja szukam właśnie takich wahliwych rolek do wodowania łódki na płytkiej wodzie. Gdzie można coś takiego kupić?https://allegro.pl/rolka-rufowa-kilowa-do-przyczepy-podlodziowej-i7600959257.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 horac Opublikowano 19 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2018 https://allegro.pl/rolka-rufowa-kilowa-do-przyczepy-podlodziowej-i7600959257.html za krotkie ja potrzebuje taka 80cm wahadla. Chyba ze kupie to cos, odkrece rolke i doloze dwa profile + 4 kolka pneumatyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 19 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2018 Te z linku odpadają przy fali kil spada z rolek .Najlepiej zrobić samemu z 4 pompowanych kółek i 2 kawałków profili .Z godzinę pracy i gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Kuba
Pytalem na offtopie, powtórze i tu - potrzebuje pozyczyc przyczepe do przewiezienia lodzi 4,5m. Dwa dni. Warszawa i okolice. Dziekuje.
Top użytkownicy dla tego pytania
179
106
75
72
Popularne dni
14 Sty
39
19 Lut
34
27 Gru
28
20 Lut
27
Top użytkownicy dla tego pytania
MarasR 179 odpowiedzi
pawlo29 106 odpowiedzi
womaly23 75 odpowiedzi
Tabor 72 odpowiedzi
Popularne dni
14 Sty 2021
39 odpowiedzi
19 Lut 2023
34 odpowiedzi
27 Gru 2023
28 odpowiedzi
20 Lut 2023
27 odpowiedzi
Popularne posty
Matteoo
Poważnie przeraża mnie to co czasem piszecie. Wędkarstwo to nie zawody w łapaniu pcheł, to symbioza z naturą, oparta o pierwotne instynkty łowieckie. W du..ie mam, czy woduję się 5 czy 25 minut, czase
wedkarski365.pl
wg mnie nie mamy przewagi popytu nad podażą w normalnym tego słowa znaczeniu, to że czeka się na łódkę u niektórych producentów wynika wg mnie z małych mocy produkcyjnych oraz z faktu że, nie produkuj
Łukasz.t
Miałem kupować , coś nie bardzo chciało im się sprzedawać więc zrobiłem sam , a oto efekt mam nadzieje że się sprawdzi. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
Opublikowane grafiki
2681 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi