Kuba Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 Pytalem na offtopie, powtórze i tu - potrzebuje pozyczyc przyczepe do przewiezienia lodzi 4,5m. Dwa dni. Warszawa i okolice. Dziekuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 horac Opublikowano 19 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2018 Te z linku odpadają przy fali kil spada z rolek .Najlepiej zrobić samemu z 4 pompowanych kółek i 2 kawałków profili .Z godzinę pracy i gotowe. Zrob, zaplace bo nie mam narzedzi zeby wiercic dziury 20mm w stali do felg kolek. Specjalisci chca po 800 zl za to... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 19 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2018 A macie film/filmy z takim systemem w praktyce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 19 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2018 Gdzieś miałem film.Jak nie znajdę to jutro nagram nowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 19 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2018 przepraszam dzisiaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2018 Super, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tabor Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2018 (edytowane) Są kółka z pianką zamiast powietrza odpada ciągłe pilnowanie ciśnienia i łódka tak nie podskakuje w czasie jazdy .Ja mam tak to rozwiązane kółka z gumy niebrodzącej nie plastik nie rysują dna . Tu kółka https://www.manutan.pl/pl/mpl/gumowe-k%C3%B3%C5%82ka-jezdne-%C5%9Brednica-100-200-mm-%C5%82o%C5%BCyska-toczne-mig2619309 Edytowane 20 Października 2018 przez Tabor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 horac Opublikowano 1 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2018 (edytowane) Płozy to porazka, u nas w wiekszosci nie ma slipow ktore nadawalyby sie do wodowania, przyczepa musi miec dlugi dyszel zeby ja utopic lub uzyc trzeba linki i ja odczepic ( za duzo zabawy). Ja zastosowalem patent zapodany przez nurek28, z wozkiem na kolkach gumowych + dwie rolki kilowe + rogacze i dwie podwojne rolki podporowe. Jestem. teraz w stanie wodowac lodz wazaca ponad 250kg i sciagac na wodzie po kostki.. albo i mniej. Przyczepa dojezdzam tylko do momentu zeby kolka gumowe wozka znalazly sie nad woda - rozwiazanie genialne. Mozna sie slipowac praktycznie wszedzie. Na zdjeciu widac wjazd za daleko, ale takie zdjecie mam, mozna spokojnie o wiele blizej Edytowane 1 Listopada 2018 przez horac 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tabor Opublikowano 1 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2018 Każdy lubi to co ma , moja łódka waży z silnikiem i gratami 320 kg . i jakoś sobie radze . Przyczepka ma łamany dyszel łódka zjeżdża jak po szynach na przyczepkę to samo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 horac Opublikowano 1 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2018 (edytowane) Każdy lubi to co ma , moja łódka waży z silnikiem i gratami 320 kg . i jakoś sobie radze . Przyczepka ma łamany dyszel łódka zjeżdża jak po szynach na przyczepkę to samo . Dokladnie, lamany dyszel to tez forma wozka ;], ale ja mialem plozy same to mozna bylo wozic lodke bez pasow ;] a zepchniecie tego bez utopienia calej przyczepy nie mozliwe bylo Edytowane 1 Listopada 2018 przez horac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kotwitz Opublikowano 1 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2018 Można i z płozami.Woziłem łódkę na wózku z plozami ale przyczepa była również wyposażona w rolki kilowe oraz przednią wahliwą.Łódka leżała przede wszystkim na rolkach kilowych ale podparta była płozami które ustawiłem tak, że dość ciężko się ją spychało z wózka. W momencie kiedy spinałem pasami z przodu i z tyłu dociśnięta była do płóz, że nie było mowy by się ruszyła. Oczywiście trudniej się spychało ale dało się na wodzie "do kostek". Bezpieczeństwo łódki oraz stabilność na wózku bez porównania w stosunku do rolek bocznych... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 2 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2018 Jak ktoś się upiera to niech zrobi sobie płozy regulowane i będzie podparcie na czas transportu. Teść tak ma u siebie w przyczepie. Fajny patent. płozy są w tylniej części przyczepy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 horac Opublikowano 2 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2018 u mnie sie nic nie buja, mimo ze na rolkach, bo z przodu podpieraja 2 podwojne rolki a z tylu te rogacze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SkiDivPL Opublikowano 2 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2018 A te rogacze to nie służą przypadkiem do wprowadzenia łodzi na przyczepę?Tak jak kolega wcześniej napisał każdy swoje chwali.Ja mam przyczepę na płozach i nie narzekam, masz łódź która wazy "tylko" 250kg i jesteś zadowolony, ale czy twoje rozwiązanie jest lepsze od mojego?Chyba nie zamieniłbym się na przyczepy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pe-te-ro Opublikowano 3 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2018 Płozy to porazka, u nas w wiekszosci nie ma slipow ktore nadawalyby sie do wodowania, przyczepa musi miec dlugi dyszel zeby ja utopic lub uzyc trzeba linki i ja odczepic ( za duzo zabawy). Ja zastosowalem patent zapodany przez nurek28, z wozkiem na kolkach gumowych + dwie rolki kilowe + rogacze i dwie podwojne rolki podporowe. Jestem. teraz w stanie wodowac lodz wazaca ponad 250kg i sciagac na wodzie po kostki.. albo i mniej. Przyczepa dojezdzam tylko do momentu zeby kolka gumowe wozka znalazly sie nad woda - rozwiazanie genialne. Mozna sie slipowac praktycznie wszedzie. Na zdjeciu widac wjazd za daleko, ale takie zdjecie mam, mozna spokojnie o wiele blizej horac? Jaki to model Brenderupa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 horac Opublikowano 3 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2018 horac? Jaki to model Brenderupa? 8815 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 horac Opublikowano 3 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2018 (edytowane) A te rogacze to nie służą przypadkiem do wprowadzenia łodzi na przyczepę?Tak jak kolega wcześniej napisał każdy swoje chwali.Ja mam przyczepę na płozach i nie narzekam, masz łódź która wazy "tylko" 250kg i jesteś zadowolony, ale czy twoje rozwiązanie jest lepsze od mojego?Chyba nie zamieniłbym się na przyczepy... No pewnie, ja tylko przedstawiam swoj punkt widzenia, kazdy wybierze co mu sie. sprawdzi, ja tylko mowie ze mojej lodzi z plozami bez utopienia bys nie zwodowal, a wciagniecie to juz w ogole jazda. byla, ale jeszcze jeden aspekt zostal pominiety, u mnie lodka nie miesci sie miedzy blotnikami ;], jak komus sie miesci to i moze plozy daja rade Edytowane 3 Listopada 2018 przez horac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bassy Opublikowano 12 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2018 Koledzy potrzebuję namiarów na przyczepę pod kadłub Romany 4,30. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 12 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2018 Suski Radom ul. Kozienicka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ciavez Opublikowano 13 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2018 Kolego bassy, jeśli jesteś z Lublina podjedź sobie na Antoniny Grygowej 27 firma Multi Offer, polecam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 evin Opublikowano 13 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2018 a ja polecam Syriusz z białej Podlaskiej lub spawline z Pisza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 grzesiu Opublikowano 14 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 Takie pytanko mam, czy płozy w przyczepie można obłożyć ceratką teflonową dla lepszego ślizgu? Jakie jest Wasze zdanie ewentualnie doświadczenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 neor Opublikowano 14 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 Rolki sa super ale trzeba pamiętać że działają w obie strony . Były przypadki że łódka zaparkowała na tylnym siedzeniu podczas gwałtownego hamowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 walleyee00 Opublikowano 14 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 Rolki sa super ale trzeba pamiętać że działają w obie strony . Były przypadki że łódka zaparkowała na tylnym siedzeniu podczas gwałtownego hamowania. To samo moze sie stac na plozach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 saw Opublikowano 14 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 Nic podobnego nie będzie miało miejsca. Chyba, że wozi się łódkę tak: zamiast np. tak 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tabor Opublikowano 14 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 (edytowane) To nie prędkość rozwala zamocowania łódki do przyczepki tylko jej nagły spadek . Jeśli się jedzie ostrożnie tz nie 120 km/h a np 70-80 km/h to nie nie ma znaczenia czy łódka dobrze jest zamocowana na rolkach czy płozach aby była mądrze zamocowana i nie mogła w czasie hamowania wystrzelić do góry .Sławek dał przykład na zdjęciach i tak powinno być przestrzegać innych przed głupotą drugich .Moją łódkę trzymają dwa pasy 5 t do przyczepki + 2 pasy 750 kg od pawęży do ramy i śruba rzymska 14 mm od uchwytu do wciągania do dyszla przyczepki , nie liczę pasa wciągarki .. Edytowane 14 Listopada 2018 przez Tabor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Kuba
Pytalem na offtopie, powtórze i tu - potrzebuje pozyczyc przyczepe do przewiezienia lodzi 4,5m. Dwa dni. Warszawa i okolice. Dziekuje.
Top użytkownicy dla tego pytania
179
106
75
72
Popularne dni
14 Sty
39
19 Lut
34
27 Gru
28
20 Lut
27
Top użytkownicy dla tego pytania
MarasR 179 odpowiedzi
pawlo29 106 odpowiedzi
womaly23 75 odpowiedzi
Tabor 72 odpowiedzi
Popularne dni
14 Sty 2021
39 odpowiedzi
19 Lut 2023
34 odpowiedzi
27 Gru 2023
28 odpowiedzi
20 Lut 2023
27 odpowiedzi
Popularne posty
Matteoo
Poważnie przeraża mnie to co czasem piszecie. Wędkarstwo to nie zawody w łapaniu pcheł, to symbioza z naturą, oparta o pierwotne instynkty łowieckie. W du..ie mam, czy woduję się 5 czy 25 minut, czase
wedkarski365.pl
wg mnie nie mamy przewagi popytu nad podażą w normalnym tego słowa znaczeniu, to że czeka się na łódkę u niektórych producentów wynika wg mnie z małych mocy produkcyjnych oraz z faktu że, nie produkuj
Łukasz.t
Miałem kupować , coś nie bardzo chciało im się sprzedawać więc zrobiłem sam , a oto efekt mam nadzieje że się sprawdzi. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
Opublikowane grafiki
2681 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi